Szijjártó Péter szerint az Egyesült Államok be akar avatkozni a jövő évi választásokba – írja a 24.hu.

Szijjártó szerint a magyar választásokra élesíti az USA a Magnitszkij-törvényt Orbán megbuktatására
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Joe Biden nem hívta meg Magyarországot a demokráciacsúcsra, Hillary Clinton pedig élesen bírálta Orbán Viktort.

A külügyminisztert csütörtökön a Financial Times brit lap tudósítója kérdezte arról, hogy mire számítanak ezután.

Az MTI szerint

Szijjártó Péter „belpolitikai típusú rendezvénynek” nevezte a demokráciacsúcsot, amire azokat az országokat nem hívták meg, amelyeknek a vezetői jó kapcsolatot ápoltak Donald Trumppal.

Hozzátette, minden bizonnyal lesznek külső beavatkozási kísérletek a magyar választási kampányba,

egyes előkészületi fázisokat már sikerült is detektálni, de a magyar szolgálatok teszik a dolgukat ezek elhárítása érdekében.

A Népszava a Szijjártót kérdező Financial Times alapján azt írja, hogy

a miniszter szerint az Egyesült Államok – Orbán Viktor megbuktatására – a Magnitszkij-törvényt (Global Magnitsky Act) veti be, ahogy a minap a bolgár Bojko Boriszov ellen is tette.

A külügyminiszter közölte, érzékelik az amerikai előkészületeket, de mindent elkövetnek, hogy ellensúlyozzák a lépést.

Az amerikai külügy a brit lapnak jelezte, Magyarországgal is együtt akar működni a demokrácia visszaszorulásának megállításában, a korrupció megakadályozásában.

A minisztérium a Magnitszkij-törvénnyel kapcsolatos állításra nem reagált, de Mujtaba Rahman, az Eurázsia Csoport nevű amerikai kockázatelemző agytröszt európai igazgatója éppen a bolgár előjelek alapján szintén keményebb fellépésre számít a jövőben a Biden-adminisztráció részéről Magyarország ellen is.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Te rohadék szarrágó az összes környező ország választásába beleavatkoztok és van bőr a pofádon másokat beleavatkozással vádolni???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Nem kell mindjárt kardot rántani...az iraki, afganisztáni szégyenteljes megfutamodás után valami dicsőségest kell letenni a demokrata szavazók elé..nos ez mi leszünk...csakhát amerika lakossága pont leszarja, mert fingja sincs, hogy ez a kisnország egyáltalán létezik...(hála az oktatási rendszerüknek) első amerika...aztán a második is...a többi? Hát az nem létezik.

Lehet hátradőlni, mert a fogatlan leo nem harap...inkább kérjünk egy kávét.
namihami
Szőrnyű, amit a Mi Szentséges Istenünknek kell kiállnia. A Golgota egy könnyű séta, a keresztrefeszítés pedig egy laza piknik ahhoz képest, ahogy ennek a Petinek a Gazdijával bánnak.
Még szerencse, hogy ilyen elfogulatlan, csupán a valós tényekre, mindig a saját és a többiek igazmondására és az ország üdvére cselekvő hazafiak veszik körül őket és a pártbeli és egyéb híveiket.
Mivé is lennénk nélkülük?!?!
Szevasztok
Az EUSA mident megtesz. Még mi kell?? Az oroszok ? 100% Elenzéki győzelem. Hurá!!
Nessy
Kezd kitörni rajtuk az üldözési mánia! Sajnos ez csak rosszabbodni fog. Már az UFOk is azért repkednek a Föld körül, hogy beleavatkozzanak a magyar választásokba! Az, hogy levélben, kamu lakcímmel, ingyen idebuszoztatva a határon túlról bárki szavazhat, az törvényes. Az nem beleavatkozás az életünkbe! Nekik meg mindegy, hiszen utána "haza mennek" mi meg hadd szívjunk! Ennyit a fidesz kommunikációjáról!
ómió
Új Goodfriend efftárs nem jön? Pedig ő kiváló hazudozó volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.