Wikonkál Norbert örül, hogy meghosszabbították az oltási akcióhetet, mert így el lehet jutni az emberekhez. A Honvédkórházban az első akcióhéten mintegy 15 ezer oltást adtak be.

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára – jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Honvédkórház főigazgatója: az oltatlan bekerült páciensek között életerős 30-as emberek is vannak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Wikonkál Norbert azt mondta: az oltási akcióhét első hetének utolsó napján, vasárnap is "elég jó volt a forgalom". Csak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban mintegy 15 ezer oltást adtak be a héten. Ezek között több mint ezer embernek adták be a védőoltás első dózisát – tette hozzá. Értékelése szerint az oltási akcióhét is megmutatta: "el lehet jutni az emberekhez", s ezért is örömét fejezte ki, hogy a jövő héten is folytatódik az oltási akcióhét.

Kérdésre válaszolva fontos lépésnek nevezte az 5-11 éves korosztály oltását is. Ugyanis – mint kiemelte – a vírus mostani hullámában a gyermekközösségek (óvodák, iskolák) környezetében sokan betegszenek meg. Ezért fontos erősíteni ebben a körben az oltást, mind a gyermekek első, mind a szüleik ismétlő oltásának beadásával – hangsúlyozta.

Wikonkál Norbert azt mondta: a Honvédkórházban a koronavírusos betegek számában lassú emelkedés tapasztalható. Az eddigiek alapján "elég jól uralható a helyzet" – fogalmazott.

Ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy az oltottak közül azok kerülnek kórházba, intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak. Az oltatlanok között viszont életerős, egészséges, 30-as éveikben járó emberek is vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak – mondta a Honvédkórház főigazgatója.

Forrás: mti.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Aki Én: Gyanitom, hogy végül csak! azért kerül ennyibe a "megsemmisités", mert nem is volt mit megsemmisiteni. Papiron volt csak az egész.Nem véletlenül nincs nevesitve a külügy eü. elszámolásában a kiadásként elszámolt 500 milliárd. Mire, kinek, miért???Válasz nincs- az ÁSZ meg mindent rendben talál.
Málna
@Aki Én: Dehogynem játék. Mondom, hogy lazíts...
Nessy
Ezt a regisztráció nélküli oltást már régen megoldhatták volna, mint más országokban. Jobban állnánk átoltottságban. Lehet regisztrálni, időpontot kérni, nekik nem kell sorba állni. Pár hét alatt elfogynának a sorok, és maradna egy kezelhető forgalom az oltópontokon.
Medvepapa
Nos ide kéne bevinni azokat akik nem veszik fel az oltást .. Nézzék, tanuljanak mivel jár merhetetlen tudatlanságuk, butaságok. Nem sok időre csak egy műszakra, meg is választhatják melyiken akarnak részt venni.
Medvepapa
@Medvepapa: Hogy lehet, hogy a pedagógusok / értelmiség / és nem akarnak oltást? Tisztelet a normálisan gondolkodóknak.
magyar1
A környezetszennyezés, az élelmiszerek olyan mértékű "mérgezése" műtrágyával. tartósítóval stb. , a rengeteg stressz a megélhetésért bizony az utódok mindig nagyobb fokú gyengeségét hozza magával.
Amúgy meg egy 50 dkg-os babából milyen erős ember lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.