Lázár János, a projekt kormánybiztosa szerint a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legyen a régió egyik legjobb országa. Mint arról hétfő reggel mi is beszámoltunk, átadták a Szeged és Hódmezővásárhely között üzemelő új gyorsjárművet, a tram-traint, ami Lázár János, a térség országgyűlési képviselőjének egyik komoly projektje. Az átadáson jelen volt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter is, nem hívták azonban meg Márki-Zay Pétert és Botka Lászlót. Hódmezővásárhely és Szeged polgármestere csak a nap folyamán később avatja majd az előzetes számítások szerint az eddigi közlekedési eszközöknél 3 perccel gyorsabb vonalat. A hvg.hu megjegyzi, hogy már a 2000-es évek közepén felmerült a tram-train építésének a lehetősége, 2007-ben megvalósíthatósági tanulmány is készült. Végül 2011-ben írták alá a tervezési pályázatok beadásáról a megállapodást, akkor Botka László és Lázár János együtt tartottak erről sajtótájékoztatót.

Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Emmersson71: Mivel nem tudom (és lusta vagyok utánanézni), ezért ha tudod, akkor írd meg, hogy ez napi hány buszpárt jelentett a gyakorlatban? Mert azért én némi kétellyel élek, hogy ez a zsúfoltság, ami az avatáson volt, napi több vonatpár az az idők folyamán tartós lesz. A pénz viszont most folyt el. És erre a pénzre (tuja helyett) mondjuk az eddig és eztán megfagyott vagy éhező embereknek perpillanat nagyobb szüksége lenne vagy lett volna.
És (szintén nem tudom) mekkora a két város közötti ingázók száma?
Emmersson71
@Rizikó: Nem, ÉN nem :)
Én ugyanis elolvasom a vastag betűs alatti szöveget is :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.