Az IDEA Intézet elemzője szerint az oltási akcióhét sikeressége is függhet attól, hogy a kormány hogyan kommunikálja a járványkezelést. De a járványhullámok "időzítése" is fontos lehet, mert a választók ez alapján fogják eldönteni, hogy a kormány sikeres volt-e a járványkezelésben.

Az ATV Start című műsorának volt a vendége Vasali Zoltán, az IDEA Intézet elemzője, aki arról beszélt, hogy az intézet október végén és november elején készített egy felmérést a magyarok oltási hajlandóságáról. A felmérésből kiderült, a teljes népesség 12 százaléka egyáltalán nem szeretné beoltatni magát a koronavírus ellen, a vakcinát elutasítók aránya a 30-39 éves korosztályban a legmagasabb. 

A kormány egyelőre levette a sikeres járványkezelést, és most a rezsiharcot kommunikálja

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vasali szerint a felmérésből az is látszik, hogy az időseknél nagyon hamar megindult az oltási kampány, mivel ők veszélyeztettnek számítanak, így közöttük magasabb is az oltottak aránya.

Az elemző arra is kitért, hogy a felmérésben viszonylag magas volt a nem válaszolók aránya is – Vasali szerint elképzelhető, hogy ezek az emberek valamilyen negatív következménytől tartanak, vagy féltik az adataikat. Vasalit az meglepte, hogy az oltási regisztráció ennyi embert visszatartott attól, hogy beadassa az első vagy harmadik védőoltását – ő legalábbis az oltási akcióhét számaiból ezt vonta le. 

Vasali ugyanakkor alacsonynak érezte az oltási akcióhéten megjelent első oltást kérők számát, szerinte az meglepő, hogy a hatmillió beoltott számát már nem lehet gyors tempóval százezres nagyságrendben növelni. Hozzátette, lehetnek olyan régiók vagy társadalmi csoportok, akiket eddig nem annyira ért el az oltási kampány. 

A 12 százalékos oltást elutasítók kapcsán az elemző megjegyezte, ahhoz képest, hogy más országokban, mint Ausztria vagy Franciaország tömegek vonultak utcára a lezárások és más járványügyi intézkedések elleni tiltakozásokban, ez a 12 százalék nem olyan vészes. 

Vasali Zoltán a műsorban arról is beszélt, hogy nagyon érdekes lesz a járványhullámok "időzítése", ugyanis közben jön a tavaszi országgyűlési választás is, és kérdés, hogy a választópolgárok mikor vonják meg a mérleget, hogy sikeres volt-e a kormány járványkezelése. Jelenleg a kormányzati kommunikációban a járványkezelés háttérbe szorult és a rezsiharc dominál, de ha sikeres lesz az oltási akcióhét, akkor elképzelhető, hogy visszajön a közbeszédbe, hogy sikeres volt a járvány kezelése.

Forrás: atv.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig az "igazi rezsiharcos" ma már Márki efftárs! Csakhát, ő a multik javára!
Sámannus
A rezsi harc is pontosan olyan, mint a védekezés, és várható is volt. tönkre tették a cégeket, és itt állunk tél elején ingbe gatában védtelenül törölje ki a fityesz a valagát, és adjon megbízást az elbasztuk kettő megfilmesítéséhez, és vatítse le az iskolásoknak és minden falunak , hogy milyen alávaló gyilkolászást hajtottak végre a tesztelések elmulasztásával, mert az 35 ezer magyar polgár halálát okozta közvetlenül. Ezzel szándékosan okoztak olyan helyzetet, hogy a járvány ellen védtelenek maradtak akik elkapták, hiába dicsekedtek azokkal a gyógyszerekre amit bevezettek, annak használatára nem kerülhetett sor. Mélységes cinizmust jelez még most népszerűsített propaganda film is amely úgy álítja be egy foglalkozás körében okozott balesetet, hogy azzal az egész országot és az ellenzéket büntetik. A harminc ötezer áldozat élete nem veri ki a biztosítékot a magyar médiában, mert a magyar közszolgálati média eltereli a védekezésben elkövetett hibákról a figyelmet. A felhasználhatatlan lélegeztető gépekről még csak említést sem tesyznek, helyette "stratégiát" váltanak, elmulsztják a lakosság lakhatási feltételeinek javítását, és egy hazug az országot romboló bűncselekménnyel azt a látszatot keltik a lakosságban, hogy az ő érdeküket szolgálják.
Orbán Viktor miniszterelnök úr ezt elkúrtad, elbasztad szét fostad,szét hazudtad. Várom az elkúrtad*X-et szégyeld magadat az alávaló hazudozásod miatt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.