A magyar miniszterelnök meg akarja változtatni a politikát.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az a gond, hogy pártunk és kormányunk viszont szelektíven védi meg a családokat, és a gyermekeket! A szegény családok gyermekei élhetnek mély szegénységben, arról nem is akarnak tudni! Számukra ez a probléma nem létezik, szerintük ilyen nincs! Mindenki annyit is ér, amennyije van! Adó jóváírás, adó visszatérítés? Közmunkából? De a világ végén lévő kis településeken más nincs. A távolabbi város elérhetetlen messzeségbe van, amikor reggel és valamikor estefelé jár arra egy buszpár. Ergo munkába járásra, pláne több műszakban, teljesen alkalmatlan. Az oktatás minősége sokszor nem éri el a városi oktatás minimumát sem. A segíteni akaró civil szervezeteket támogatás helyett tönkre teszik. Ennyi, hölgyeim és uraim! Manapság két Magyarország van!
tudode
Nem úgy ahogy az a jótétlelek -- többek között -- élete párjával, akik fennhatósága alatt eladhatták a Nemzetközi Gyermekmentő magyar szekciójának a házait?
.
----- Luxuslakóházként árulták a Gyermekmentő Alapítvány volt központját
atlatszo.hu/orszagszerte/2021/12/02/luxus-lakohazkent-arultak-a-gyermekmento-alapitvany-volt-kozpontjat/
---------------------------
.
------ Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
TAGOK, TISZTSÉGVISELŐK
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület alapító tagjai
.
www.gyermekmento.hu/Tartalmak/Rolunk/tagok_tisztsegviselok
-------------------------
.
Az talány, hogy még ebben is van biznisz!!!
Namely
@Nessy: a gond az, hogy a beszedett adóból mindenki visszakap egy keveset, ezért nem jut elég pénz a valódi rászorulók támogatására.
Próba: kérdezd végig az ismerőseidet, hogy szerintük jobban kellene-e támogatni a valódi rászorulókat. Mindenki igennel fog felelni. Aztán kérdezd meg, hogy lemondanának-e az alanyi jogon járó juttatásaikról (diákkedvezmény, nyugdíjaskedvezmény, családos kedvezmény, gyógyszertámogatás, stb) ezért a célért. Szinte mindenki azt fogja mondani, hogy "dehát ez nekem jár, ez nem is olyan nagy összeg, stb".
Oktatás: közösségi szinten elég jó eredményeket lehet elérni. Egy átfogó oktatási-k+f-ipari stratégia valóban hiányzik 31 éve, de amíg egy ilyen nem lesz nem kellene állandóan mindenben a Kormányt/meg a buzi civil szervezeteket várni (mi pl közösségi szinten ingyenes oktatásokat tartunk, én mint tőzsdei matematikus, programozást, matekot, és pénzügyeket oktatok heti egyszer ingyé).
Nessy
@Namely: Esetleg nem boldog, boldogtalant kellene jelen pillanatban a világ minden sarkában támogatni az adókból, kicsit kevesebb látvány beruházás, kicsit jobban odafigyelni a duplán túlárazott barát közbeszerzésekre, ami mind a befizetett adókból kerül finanszírozásra, jutna a rászorulóknak is kicsivel több.Egy biztos, nem bíznám egyikre sem a nyugdíjam beosztását, mert két hét után nem lenne miből egy fél kiló kenyeret vennem. A "buzi" jelzőt muszály mindenkire ráragasztani? Miből gondolod, hogy egy civilszervezet, amelyik segíteni akar buzi?? Egyébként is, hogy lehet egy szervezet buzi??
Sámannus
Tőled nagyobbat senki sem taszított rajtunk.Már sorolni sem győzzük milyen kártékony lénye vagy a földnek. Most az unióval van bajod ami akkor is tömött amikor aláztad. Mondjad milyen ember az aki a segítőkezet elárulja?
Namely
@Nessy: :D
Látod, jól mondtam, az emberek addig jóemberkednek, amíg nem kurtítja meg senki az ő juttatásukat.
Nézd át a költségvetést, és megtudod, hogy mi, mennyit visz el: az ilyen segélyek különböző helyekre nüansznyiak, miközben a jóléti kiadások viszik el a költségvetés nagyobb részét.
Közbeszerzés évente 2000 milliárd, amiből kb 200 lesz a korrupció áldozata, eközben a fő rendszerekből évi 5000 milliárd hiányzik.
A főösszeg kb 21000 milliárd.
index.hu/gazdasag/2019/06/04/2020_koltsegvetes_tervezet_varga_mihaly_benyujtas/
Ezt csak úgy lehetne megoldani, ha a fő rendszerekhez hozzányúlsz, hogy megoldod, hogy csak az kapjon bármit is, aki rászoruló (most a 10 millió rászoruló országa vagyunk). Aki ilyennel jön, hogy majd "visszaveszik" az hazudik, mert ennyi pénz nincs ott, ha minden milliárdostól elvesznek mindent, akkor sem elég 1 évre sem az oktatás-eü-fejlesztés hármasához.

" A "buzi" jelzőt muszály mindenkire ráragasztani?"
Ne lovagolj sima kötőszavakon. Ennek nulla köze van a homoszexualitáshoz. Azt is írhattam volna, hogy "gyökér", azt is megjegyezted volna? Én értem, hogy polkorrekt-rendőrség vinnyog, de kb 0 a jelentősége ennek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.