Nem szabad engedni, hogy a baloldal újra felszakítsa azokat a sebeket, amelyeket 2004-ben okozott a határon túli magyaroknak – hangzott el a Fidelitas Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóbejegyzésben.

A Fidesz ifjúsági szervezetének felvételén Paizs Andrea erdélyi születésű fiatal úgy fogalmazott, hogy 2004-ben Magyarországon a magyart magyar ellen uszították, a szülei pedig éveken át cipelték azt a fájdalmat, amelyet 2004. december 5-én okozott nekik a Gyurcsány-kormány.

"Elárultak és megtagadtak minket, a baloldal megpecsételte a határon túli magyarság sorsát, hontalanokká váltunk" – mondta. Kiemelte: a "saját nemzetünk mondott ránk nemet, elvágták a gyökereinket".

Magyarországon akkor románok voltak, Romániában azóta is, és mindenkor magyarok lesznek, akkor is, ha anyaországuk baloldali pártjai, a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd ellenük kampányol – mondta Paizs Andrea.

Példaként említette erre, hogy a "Gyurcsány-párt politikusai sajnálják a határon túli magyaroktól a lélegeztetőgépeket", Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig "sajnálja tőlünk a maszkokat".

Aláhúzta: "2010 májusáig kellett várnunk arra, hogy visszaadják a becsületünket, és amit a baloldali kormány földbe tiport, azt a nemzeti kormány felemelje".

"Gyurcsányék akkor is ellenünk szavaztak, de győzött a szív, győzött a határok feletti összetartozás ereje, és végre valaki kimondta: mi egy vérből valók vagyunk"

- fogalmazott.

"Ne engedjük, hogy ezeket a sebeket a baloldal újra felszakítsa! Soha többé baloldal!" – zárta szavait Paizs Andrea.

Forrás: MTI

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Aki nem itt él, dolgozik, adózik, annak nincs szavazati joga itt. Mint ahogy az ukránoknak sem jár a magyar nyugdíj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Azért azt véletlenül se higgye senki, hogy az erdélyiek mind rajonganak a hazaárulóért.

hvg.hu/vilag/20211023_MarkiZay_Peter_Transindex_interju

,,,,'Márki- Zay Péter Székelyföldi útjával kapcsolatosan engedjék meg, hogy én mint székely ember elmondjam a véleményemet. Többen a csoportban ismernek is engem. A Székely Szó - Hírportál tulajdonosa vagyok, korábban a Székelyek Világszövetsége tagja majd a Székely Nemzeti Mozgalom alapítója voltam. Számos alkalommal tartottam előadás a székelység történetéről egy baloldali budapesti körzetben Kőbánya-Kispesten a Bujdosó Székely Vendéglőben. Tüntetéseket, táborokat szerveztem ahol a célom az volt, hogy a magyarságot és a székelységet közelebb tudjam egymáshoz hozni ebben a mocsok politikai tengerben ahol a megosztottság és a gyűlölet vezet és nem az egymás értékeinek felfedezése és egymás tisztelete.
Magam sajnos nem tudom sem jobboldalinak sem baloldalinak vallani, mert mindkét oldalon látok jó dolgokat és egyaránt rosszakat is. Tehát középen vagyok. Talán az elsők között voltam, aki székelyként azt mondta, hogy IGEN jöjjön Márki-Zay Péter Székelyföldre , mert a politikai pluralizmust tiszteletben kell tartani és bizony megtörténhet hogy kormányváltás lesz és nekünk is az az érdekünk, hogy a mindenkori magyar kormánnyal jóban legyünk és ne ellenük beszéljünk. Tudják Önök is, nem kell magyaráznom, hogy pártkatonák vannak mindenhol de olyanok is akik annyira elvakultak, hogy nem képesek meglátni ha valaki az ellenzék közül is jót akar. Azt inkább leszavazzák vagy mocskolják.
Igen ahogy a magyar kormánytagoknak így Márki - Zay Péternek is joga van hogy ide jöjjön, hogy találkozzon azokkal a székely emberekkel akiket a Fidesz nem vett meg kilóra. Sok ilyen ember van itt Székelyföldön is, de félnek, mert bizony az erdélyi magyar pártok kivétel nélkül a Fidesz markában vannak. Ilyen például az MPP azaz a Magyar Polgári Párt akinek a tiszteletbéli elnöke maga Kövér László. Ennek ellenére a Fidesz az erdélyi magyar...
Aki Én
"...Ennek ellenére a Fidesz az erdélyi magyar korábbi besugókból szekusokból létrehozott erdélyi pártra vagyis az RMDSZ-re való szavazásra buzdítanak és a két kisebb erdélyi pártot ellehetetlenítik. Semjén Zsolt egy hónapja azt nyilatkozta csak az az igazi magyar aki az RMDSZ-re szavaz. Én nem tudom ezt megtenni tehát a szemükben nem vagyok igazi magyar.
Minket is egyre többen zavar a Fidesz szavazási paktuma tehát én örülnék, hogyha a Fideszt le lehetne váltani. Tudom sok magyar ember most aki Márki-Zay Péter mellett van, csalódott a székelységben, de kérem a baloldali embereket, hogy minket ne vegyenek egy kalap alá azokkal , akik a narancs ködtől nem látnak. Nem mindegyikünk Fideszes. Kérem Önöket ne románozzanak minket, ugyanis ezzel pontosan a Fideszt segítik, mert nem a támogatások miatt szavaz a székely Orbánra hanem azért mert a baloldalon románoznak minket és nem fogadnak el úgy testvérüknek mint egy ott élő magyart. Tehát ezek a románozások csak Orbánt segítik és nem az ellenzéket. Én Márki -Zay Pétert egy megfelelő jelöltnek látom a magyar nemzet képviseletére.
Amióta több helyen is kiálltam az mellett, hogy fogadni kell Márki-Zay Pétert rengeteg támadást kaptam, áruló lettem, Soros párti lettem még éppen akasztott ember nem voltam, de nem bánom, mert én azt hiszem és úgy érzem a politikai pluralizmus az ami a demokráciát tudja a legjobban megőrizni és ha valaki a politikai diszkriminációt támogatja az számomra nem a magyar emberek érdekeit segíti. Én korábban több olyan ellenzéki javaslat mellett és kormányjavaslat mellett is igazat adtam kiálltam amivel úgy gondoltam, hogy helyes. A politikai nézeteim sem voltak soha titkosak én magam azt a politikai ideológiát tartom helyesnek amit annó a MIÉP is a jelmondataként tartott számon. ,,Se nem jobb se nem bal, keresztény és magyar,, Ebben úgy érzem benne van minden.
Sok sikert és kitartást kívánok Márki Zay Péternek!'"
Nyírfa
@Aki Én: Kár a végéért: a MIÉP-jelmondat számomra nem bizalomkeltő.
És, hogy nem a pénzért szavaznak a fideszre???
A normálisan gondolkodó székelyek miért félnek kizavarni az otthonukból Kövéréket? Még a román hatóságok segítségét is kérhetnék. Vagy ez már identitásproblémát jelentene?
Túl sokat magyarázkodunk. Itt is. Ott is. A dolgok sokkal egyszerűbbek.
solidedge
Hogy van az, hogy a határon túli szavazóknak nem tetszenek a diktátorok ahol élnek, nálunk meg imádják?
csipetke
Ez egy eccerű felhívás,hogy a külhoni élők és holtak kire kell szavazzanak...
földlakó
@Rizikó: Mintha Gyurcsányt említettél volna. És hol van a riogatás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.