Egyelőre két fideszes vezetésű kerületben lett bevezetve a kötelező koronavírus elleni oltás a bölcsődei és óvodai dolgozók számára.

A 24.hu cikke szerint továbbra is csak két budapesti kerületről, a XII. és XVI. kerületről lehet tudni biztosan, hogy ott előírják a bölcsődei és óvodai dolgozók számára a kötelező koronavírus elleni oltást. 

Az ellenzéki kerületek teljesen elutasítják, a fideszes vezetésűek részben elrendelték a kötelező oltást az óvodai és bölcsődei dolgozóknál

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A két kerületnek fideszes polgármestere van, de ez sem jelent semmit, mivel az ugyancsak fideszes vezetésű Csepelen például nincs kötelező oltásfelvétel, ott ezt a magas átoltottságra hivatkozva nem rendelték el. Ugyanez a döntés született Kőbányán (X. kerület) és a Belvárosban is (V. kerület), itt is kormánypárti a polgármester. Utóbbi kerületben 90 százalék feletti az átoltottság az önkormányzat összesítése szerint.

Az ellenzéki vezetésű kerületeknél sok helyen döntöttek úgy, hogy nem lesz kötelező az oltást. Így tett a józsefvárosi (VIII. kerület), ferencvárosi (IX. kerület), óbudai (III. kerület), újbudai (XI. kerület), angyalföldi (XIII. kerület), erzsébetvárosi (VII. kerület), terézvárosi (VI. kerület), kispesti (XIX. kerület), újpesti (IV. kerület) és a XVIII. kerületi vezetés is. A cikk szerint a legtöbb kerületi vezetés szintén a magas átoltottsággal magyarázta a döntést, bár az újbudai és a II. kerületi önkormányzatot leszámítva legfeljebb csak összesítve tették közzé az önkormányzati intézmények adatait – Kispesten nem is készült ilyen felmérés.

Hét kerületi önkormányzat – vegyesen fideszes, illetve ellenzéki vezetésűek – nem válaszolt a lap megkeresésére.

Mint ismert, a kormány novemberben tette lehetővé a muknáltatók – ide tartoznak az önkormányzatok is – számára is, hogy kötelezővé tehessék az oltást a dolgozók körében. 

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Az ellenzék, mint már annyiszor, most is oltás ellenes és veszélyezteti demagóg politikájával a magyarok életét! Ők persze személy szerint beoltatják magukat, de folyamatosan a zavart és a káoszt fokozzák!
magyar1
Nálam a kötelező oltás azt jelentené, hogy azt a betegséget soha nem kapom el, de ebben az esetben bizony nem teljesül ez a feltétel. Az oltottak éppen úgy megbetegednek és ha kisebb fokú a tünet a legjobban fertőznek mert mennek dolgozni stb. közösségekbe.
ómió
Az "efftársi oltáspártiság", azért, előbb-utóbb megnyilvánul!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.