Várnia kellene a szülőknek a gyerekek koronavírus elleni oltásával Lisziewicz Julianna szerint.

Immunológus: várni kéne még a gyerekek beoltásával

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az immunológus az ATV Start műsorban fejtette ezt ki: a szakember szerint az mégis aggasztó, hogy hullámokban tör a magyarokra a vírus, ráadásul ami a legaggasztóbb, a halálozások száma is nő.

"Nem tudni, a negyedik hullám csúcsa mikorra várható, azonban az omikron variáns nagyon aggasztó, és valószínű, hogy át fog fertőzni. Gyakorlatilag két hét alatt kiszorította a delta variánst Dél-Afrikában, tehát mivel már biztosan itt van a vírus, ezért az enyhülés helyett egy teljesen más trendet hozhat be az omikron”

– mondta Lisziewicz az ATV Start című műsorában.

A szakember éppen ezért úgy gondolja, egyelőre várniuk kellene a szülőknek a gyerekek oltásra való regisztrálásával, kérdéses ugyanis, hogy egyáltalán védettséget adnak-e ezek az oltások.

"Ezen a héten vagy a jövő héten már több adat lesz az omikronról és az oltások hatékonyságáról, ezt mindenképp érdemes megvárni"

– magyarázta az immunológus.

Forrás: Blikk.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
na...ez leírta magát..mást mond mint a denevéres, meg a lódoktor..
Pálinkás Pál
jé...nem látom itt az oltásfanokat...szar ügy amikor az immunológus azt mondja amit én...
Aki Én
@Pálinkás Pál: Amit te? Nem mondta, hogy ez egy gyenge vírus túllihegve. Nem mondta, hogy ne oltasson senki. Azt sem mondta, hogy a gyerekeket pláne ne.
Épp csak óvatosságra int.
Én nem látom ugyan annak.
Pálinkás Pál
@Aki Én: nos..miért is kéne a gyerekeket oltani?...egy egészséges gyereknek nincs rá szüksége..főleg úgy hogy az oltott is ugyanúgy fertőz...tehát még ez a duma sem jó, hogy így a gyermek nem tudja hazavinni a nagyszülőknek..már annyira belecsavarodtatok a hazudozásba,hogy egyre nagyobb marhaságokkal próbáljátok védeni a védhetetlent..itt van ez az omikron.. a világon mindenhol megállapították ,hogy sokkal kevésbé veszélyes a deltánál, erre mit csináltok eszementek??? szigorítotok...ami nem lenne bej, ha csak magatokat szívatnátok,és a többi embert hagynátok élni...hidd el ,magasról leszarom azt is ha gázálarcban mész a boltba, csak nekem ne dumálj a maszk miatt...az elmúlt időszak fényesen bizonyította hogy szart sem ér a maszkosdi, svédországban nem kellett, szerintem még ma is csak ajánlott ,nem kötelező, fele annyi halott mint nálunk...úgyhogy a helyes az ami nemrég még itthon is volt, aki akarja az fewlteszi!!
Tunes1106
Ausztria a példa viktorka számára akkor olvassatok! Valamit tudnak a sógorok ,vagy félnek a perektől! unser-mitteleuropa.com/oesterreich-ploetzlicher-schwenk-schwangere-von-impfpflicht-ausgenommen/
Aki Én
@Pálinkás Pál: ,,erre mit csináltok eszementek??? szigorítotok.."
Ez a mondatod segítségért kiállt.
Egyébként akkor miért is mondja a virológus azt, amit te?
Mert sok minden kibugyogott belőled, de ez nem.
Csak aggodalomból mondom, hogy te tényleg ebbe fogsz beleőrülni. Vadászod ezeket a híreket, és nagyon vágysz egy kis igazolásra.
Szerintem csak magadnak ártasz ezzel.
Nekem mindegy, csak szóltam.
Málna
@Pálinkás Pál: Szerintem nem nagyon értetted, hogy mit mondott. Csak annyit, hogy meg kellene várni, hogy hat-e a mostani vakcina az új variáns ellen.
Pálinkás Pál
@Málna: és ezt miért csak tőle hallom? a világ már oltja a gyerekeket az eredeti vírusra készített löttyel...ez nem kísérletezés?..
Pálinkás Pál
@Aki Én: nem kell rá nagyon vadászni, mert 0-24-ben teleszemetelitek vele a sajtót..és ez nem érdekelne, de lassan ti már...sárga csillagot mikortól kell hordani az oltatlanoknak?...
Aki Én
@Pálinkás Pál: Nem én személyesen?
Jesszus, Pali...
Bözsi
És ha Ausztria a mi laborunk, nem tudna simán Kurz- módra úriemberként lemondani a nagyhasú? Ez engem jobban aggaszt most.
division
@Aki Én: Hagyd, pénzért csinálja a szilajcsiko.hu - nak.
division
@Pálinkás Pál: 0-24 - ben szerintem te szemeteled tele a propit meg még ki tudja mit. Alig szólna valaki már ezekhez hozzá ha te nem indítanád azonnal a "topikot, kétszer is ráadásul 4 percen belül. Dupla gázsi?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.