A minisztérium szerint helyes, hogy Völner lemondott, így nyilvánvalóan nem tud dolgozni. Legfelsőbb szintekről azonban eddig nem érkezett reakció a történtekre. Sem Orbán Viktor, sem pedig Völner közvetlen főnöke, Varga Judit igazságügyi miniszter nem szólalt meg még az ügyben.

Hónapok óta dagad a botrány: a kormánypártok a választásokig próbálták titkolni a kínos ügyet? – Megszólalt a minisztérium Völner lemondásáról, Orbán Viktor és Varga Judit hallgat Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Helyes, hogy lemondott

– kommentálta az Igazságügyi Minisztérium a hvg.hu kérdésére a hírt, miszerint a tárca miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, Völner Pál bejelentette távozását néhány órával azután, hogy a Legfőbb Ügyészség közölte: kezdeményezik a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztését, mivel

felmerült vele szemben a vesztegetés gyanúja: milliós összegeket fogadhatott el rendszeresen Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, akit egyébként már letartóztattak.

A minisztériumot még azelőtt kereste meg a hvg.hu, hogy Völner ügyvédjén keresztül bejelentette volna a lemondását. A lap azt szerette volna megtudni, hogy Varga Judit miniszter felmenti-e az éppen a végrehajtói kar miniszteri biztosaként is tevékenykedő államtitkárt ezen pozícióiból, illetve a helyettesét ért korrupciós gyanú miatt maga nem tervezi-e felajánlani lemondását a miniszterelnöknek.

A lemondást a tárca úgy értékelte:

Nyilvánvaló, hogy Völner Pál az eljárás alatt államtitkári feladatait nem tudja ellátni, ezért helyes, hogy lemondott

Hozzátették:

Bízunk abban, hogy az eljárás során Völner Pál tisztázza magát

A tárca válaszából kiolvasható az is, hogy Völner már nem volt a végrehajtói kamaráért felelős miniszteri biztos, mivel – emlékeztetettek – “a végrehajtókkal kapcsolatos korábbi igazságügyi minisztériumi feladatok 2021. október 1-jétől a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartoznak”.

Már a nyáron is figyelhették a Völner-ügy gyanúsítottjait a hatóságok

Az ügyben azonban egészen addig teljes és szigorú hírzárlat volt, amíg a múlt héten el nem kezdtek szivárogni az információk az igazságügyi államtitkár érintettségéről. A hvg.hu értesülései szerint

a kormánypártok mindent megpróbáltak megtenni annak érdekében, hogy a kínos ügy részletei minél tovább titokban maradjanak, lehetőleg egészen a választásokig.

Abban, hogy ezt nem sikerült még hosszú hónapokig titokban tartani, nagy szerepe volt a bírósági végrehajtói kar elnökének letartóztatását kapargatni kezdő sajtónak és Hadházy Ákos ellenzéki képviselőnek, aki Polt Péter kérdésekkel bombázása mellett az ügy számos részletét időközben feltárta. Mindezek miatt a hvg.hu információi szerint nem volt már tovább tartható a titkolózás, így elkerülhetetlen volt Völner mentelmi jogának kikérése is, amivel viszont az ügy azonnal reflektorfénybe került.

Azt, hogy kellően komoly ügyről van szó, először november elején merült fel. A 24.hu hozzá közel álló jogászoktól, ügyvédektől és végrehajtóktól kapott arról fülest, hogy Schadl Györgyöt, az MBVK elnökét letartóztatta a rendőrség, de akkor hiába próbáltak megerősítést szerezni, mindenhol zárt ajtókba ütköztek.

A 24.hu közben azt is megtudta, hogy a vesztegetési ügy gyanúsítottjait régóta figyelték a hatóságok. A vádhatóság már szeptember 16. óta nyomoz, azt megelőzően – tehát a nyár folyamán is – a Nemzeti Védelmi Szolgálat végzett felderítést az ügyben.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Így jár az aki nem adja le az alkotmányos költséget a megfelelő helyen..
Kiesik a pixisből!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Így jár az aki nem adja le az alkotmányos költséget a megfelelő helyen..
Kiesik a pixisből!
jesz
szeret jól élni..és ez nem változhat. Most meg kell venni pár embert, kussban lenni, mint Jakab, aztán újra nyílhatna csipa..
Eladott Ország
@Dr. Proktor: ma, 16:09 ♦ A szolgálati utat és az első éjszaka jogát be kell tartani a Don Vétó Karmelitánál!
Sámannus
A muszkák nagyon foschva fogalmaznak a távirati irodánál. Khhm már nincs is távirat csak valami iroda.
lampa laz
Jucus gyantázhat, h elő tudja adni a "Szomorú hegedűt"... orbánnak minimum p*csán kellene rúgni.
kereső
Vladimir Bazanov, a Belarusz Labdarúgó-szövetség vezetője és Alekszandr Lukasenka bizalmi embere magyar vízummal jutott be a schengeni zónába, állítják cseh források.

A Szabad Európa szerint a három balti ország tiltólistáján is szereplő férfit Csehországban elfogták és kiutasították. A prágai magyar nagykövetségen nem cáfolták, hogy a férfi magyar vízumot kapott. Cseh források ezt megerősítették, akik közül az egyik azt is elmondta, hogy

Bazanovék három hónapos vízumot kaptak a magyar államtól.

"Vladimir Bazanov Alekszandr Lukasenka belarusz politikus szövetségese, többek között a Belarusz Labdarúgó-szövetség (BLSZ) elnöke 2019 óta. A férfit huszonöt társával együtt Észtország, Lettország és Litvánia kitiltotta a területéről

a helyi választási csalásokban és azt követő brutális elnyomásban játszott szerepük miatt.
namihami
Tudják hogy nem kell megszólalni. Tisztában vannak a felejtés értékével.
Mivel a Fidesz alapja a lopás és a korrupció, ezért tudják, hogy holnap jön a következő rákövetkező nap megint egy és így tovább. Bízhatnak abban, hogy ez is egy egynapos fideszbotrány lesz és a következő már rezeteli ezt.
Ahogy ez eddig is volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.