Ahogy arról korábban beszámoltunk, lemondott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miután a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt indítványt tett az Országgyűlés elnökénél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Völner-ügy: Megszólalt egy ügyvéd is, elképzelhetőnek tartja, hogy "ez nem egy belső háború"
Fotó: MTI/Kovács Attila

Akár végrehajtók is állhatnak Völner Pál kedden lemondott igazságügyi államtitkár bukása mögött, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy alkalmanként 2-5 millió forint kenőpénzt fogadott el – írja az ATV.hu.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kart hiába kereste a híradó telefonon és e-mailben, nem reagáltak, ezért ellátogattak a zuglói központjukba, hogy megtudják: hogyan folyik tovább úgy a munka, hogy elnöküket letartóztatták. Érdemi választ azonban itt sem kaptak.

A végrehajtói állásokat nem könnyű megszerezni, ráadásul 2022-től a korábbiakkal ellentétben jogi diploma is szükséges hozzá.  A híradó információi szerint többen ezt nem tudták teljesíteni, ezért több hely felszabadult, amiért megindult a harc.

A jogszabályok szerint a kiválasztásban a Végrehajtói Kar elnökének és a kedden lemondott Völner Pálnak volt döntő szava.

A lap által megkérdezett ügyvéd szerint elképzelhető:

valaki megelégelhette, hogy akár több millió forintjába is kerülhetett a végrehajtói állás megszerzése. „Valakik felkeresték a hatóságot. Utalhattak bűncselekményre is, és így elindulhatott a vizsgálat. Vagyis elképzelhető, hogy ez nem egy belső háború, hanem valaki pórul járt és feltárta az egész cselekményt”

- vélekedett a híradónak nyilatkozva Magyar György.

Az ügyvéd szerint több ezer oldalnyi bizonyítékot, jórészt lehallgatási anyagokat gyűjtött össze a Nemzeti Védelmi Szolgálat. A Pegasus-botrány kirobbanása után derült ki:

miközben maga Völner Pált is lehallgatták, más ügyekben éppen az ő aláírása kellett a megfigyelésekhez.

Papp Gábor, Völner Pál ügyvédje egyelőre nem akart nyilatkozni a híradónak.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Aki másnak vermet ásik, abba esik bele a másik...
Sámannus
Hová tűnt Démon Hill? Vegyetek fel egy tűzi kovácsot aki láncra veri.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Sikeres volt a korrupciós stratégia, már nincs olyan vesztegetés, amit magánkezdeményezésre követnének el - minden lopás mögött a kormány, a rezsim, a NER, a Fidesz áll.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy ikonikus mondat

igen sok mindent megmagyaráz a NER-társak lelkivilágáról maga az ügy is

Igen csak tanulságos egy sor szempontból az ügy maga és az is ami körülötte folyik. A Népszava „A NER beáldozta, így Völner megbukott” címmel foglalta össze az eddig tudhatókat. Az az igazság, hogy én a magam részéről ezt a beáldozást nem igazán értem, valószínű nem tudok eléggé fityesz-matyarul, s ragaszkodom a kifejezés eredeti értelméhez. Tartok tőle, hogy esetünkben a későbbi előny inkább a francia-sakk szabályainak megfelelően műx.
Azonban a cikknek van egy igazán karakteres is igencsak jellemző felvetése: a szűkebb családja érdekeltségébe tartozó többszáz milliós cégekről értekezvén jegyzi meg: „Közös a cégekben, hogy Völner államtitkári kinevezése után fordultak termőre.” ! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ottóka megaszonta

arról az apróságról, hogy az egyikben a matyar (i)gazságszolgáltatás ezerrel sumákol, míg a másikban rágalmaz, most ne is tegyünk említést

A Párt központi napilapja „Egy nap két híre” cikkében a Völner ügyet, illetve azt a rágalom-hadjáratot, amit mindenáron igazolni próbálnak, s egyben a Momentumos Cseh Katalinhoz kötni.
A dolgozat azon része sem volt piskóta, hogy: „lemond tisztségeiről, ha képviselő valahol, felfüggeszteti a mentelmi jogát, visszautasítja a vádakat, és aláveti magát az eljárásnak. Mint ahogy azt Völner Pál tette.”!
Az igazi gyöngyszem azonban: „nyilvánvaló minden józanul gondolkodó embernek, hogy Cseh Katalin sem emberségében, sem politikai képességeiben, sem Magyarország felemelkedéséért végzett eddigi tevékenységében a közelébe sem ér Völner Pálnak”! =))
RonaGyuri
sőt ez is érdekes:
www.facebook.com/watch/?v=3095155944096524

lévén ekkor már javában megfigyelték!!! =))
Toller Béla
Te gyuri ! Ne akard egyedül írni a lapot !
ómió
Ez, ám, a "tüchtig efftársi ráhazudóterep"!
Sámannus
Megvárták még kicsap a szar a kübliből.
nemkati
Orra alá dugtak aláírni megfigyeléseket, ő futószalagon írta alá azokat, és nem vette észre, hogy az övé is köztük van.
Istenakinincsen
Az is lehet hogy nem tudnak ezek egymás disznóságaikról.Akkor van baj,ha egymás vadászterületére merészkednek.
Fogy a lopnivaló és összevesznek már a disznók a moslékon(is).
Gyurka80
@Toller Béla: Róna gyuri mindenhez IS ért:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.