A 24.hu cikke Magyar Bálint egykori oktatási miniszter, az SZDSZ alapító tagjának  Partizán adásában lévő szerepléséből szemlézett.

Magyar Bálint Orbánról: "Felenged egy lufit, valamilyen hülyéje mond valami hülyeséget, aztán ha valami nagyon nem tetszik, akkor visszavonja"

Kép: Youtube/Partizán csatorna

A Gulyás Mártonnak adott több mint ötórás interjúban beszélt arról, hogy 1972-ben került egyetemre, de eltartott a ’80-as évek elejéig, közepéig, amíg belátta, hogy a szocializmus értékrendszere működésképtelen. Ettől az időszaktól kezdve tartja magát liberálisnak – írja a 24.hu.

Az egyetemen is azt vizsgáltuk, hogy ezzel az ideológiával szemben a társadalmi egyenlőtlenségek hogy érvényesültek. Azt kellett belátni, hogy ez egy egypártrendszer és az állami monopólium fenntartása mellett ez nem termelődik ki. A diktatúra és az elnyomás mesterséges egyenlősítése nem jelenti azt, hogy ez egy kívánatos társadalom lett volna. Ilyen erővel a börtön világa az egy egységes és esélyegyenlőséget teremtő világ. Mindenki ugyanolyan ruhában ugyanazt ebédel, akkor az az esélyegyenlőség csúcsa és miért nem kívánkozunk oda?

– tette fel a költői kérdést Magyar.

Orbán Viktor rendszeréről szólva azt mondta, van benne ideologikus elem, de nem ideológiavezérelt, hanem ideológiaalkalmazó.

A kettő között az alapvető különbség az, hogy az ideológia vezérelt érték koherens rendszer. Orbán mit csinál? Felenged egy lufit, valamilyen hülyéje mond valami hülyeséget, aztán ha valami nagyon nem tetszik, akkor visszavonja

– mutatott rá.

Szerinte nem lehet valami ideológiavezérelt, ami keresztényüldöző muszlim autokratákkal veszi körbe magát, és azoknál keres védelmet, miközben a másiknak a keresztények védelméről beszélt.

Hogy lehetne komolyan venni, hogy hívő? Istenhez akkor került a legközelebb, amikor a labdát berúgta a templomkertbe, és érte kellett mászni

– tette hozzá Magyar.

Forrás: 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Istenhez akkor került a legközelebb, amikor a labdát berúgta a templomkertbe, és érte kellett mászni"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@magyar1: 14.38: De, talán még az is lehet, hogy egy idő és a pártja megszűnése után, visszament a szakmájába és dolgozik? Nem sok olyan politikus van, aki (bár végzettsége lenne--csupán gyakorlata nincs), de foggal-körömmel kénytelen a politikába kapaszkodni, mert a diplomája csupán falidísz. És soha nem dolgozott, semmihez nem ért az állítólag tanult (és egyéb, jelenleg is űzött) mesterségében. (Ezzel a nevezetes Dajcstomi féle ""sikeres"" vizsgára is céloznék.) Nem muszáj annak politikusnak maradni, aki már szakmai gyakorlattal bír. De anélkül bizony nehéz lenne a diplomával élni.
magyar1
@namihami: Nem konkrétan erre gondoltam, hanem kritizálni könnyebb de amikor a kezében hatalom volt nem tett semmit.
ómió
@Peller Anikó: Benneteket, bolsi idiótákat, sajnos, gyakran muszáj!
Aki Én
@ómió: Te vagy itt az utolsó, aki oktatásról kell, hogy pofázzon. Az tőled szemlátomást qrva messze van.
Még egy szabályos kötözést sem tudtál ellesni a gyogyón hosszú évek alatt, mert fejlődésképtelen vagy. Ez látszik a szókincseden is, te idióta bolsi csicska.
Nem akarod a kórterem társaidat szórakoztatni, te szellemi mélyszegény?
Klubtag
„ …amit politikusként véghez vittem vagy aminek részese lehettem, azt nagyjából ledózerolták. Ennyiben, ami az országgal történik, az fokozottan a személyes történetem is... ”

Mindazonáltal inkább egy magyarbálinti oktatási koncepció (sokszínű, sokrétű, szabadon választható, gondolkodni tanító), mint mondjuk az orbáni-semjéni-käsleri nem is tudom minek nevezhető politikai pedofília...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.