Trócsányi Lászlóra a legtöbben úgy gondolnak mint a köztársasági elnök legesélyesebb utódjára, most viszont úgy tűnik, hogy ő nem indul majd a posztért.

Így ki váltja majd Ádert jövőre? – Kiszállhat a versenyből legesélyesebb utód Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jövő májusban jár le Áder János ötéves mandátuma, így sokan latolgatják, ki lesz az utódja. Több politikai szereplő is úgy gondolta, hogy várhatóan Trócsányi László, volt igazságügyi miniszter és jelenlegi EP-képviselő töltheti majd be a megüresedő helyet. A Magyar Narancs viszont úgy értesült, hogy

a volt igazságügyi miniszter nem köztársasági elnök, hanem a Károli Gáspár Református Egyetem rektora lehet 2022. február 1-től.

A Magyar Narancs megkeresésére Trócsányi László csupán annyit mondott, „tárgyalásban vagyunk”, ugyanakkor nem cáfolta az értesüléseket. Egy másik kérdésre pedig úgy válaszolt, nem kíván lemondani európai parlamenti képviselői mandátumáról.

De alátámasztja a Károliról szóló híreket az is, hogy jelenleg Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes vezeti, vagyis nincs kinevezett elsőszámú vezetője a felsőoktatási intézménynek. 

Forrás: Magyar Narancs
Fotó: MTI/Illyés Tibor

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Reméljük akad majd valaki, aki egy karizmatikus jelölt/utód lehet. Akinek ugyanúgy sokat jelent a szabadság és hazafiság.
namihami
Ha a felsorolt pozíciókat és javadalmazásukat összeadjuk, messze magasabb összeg jön ki, mintha köztársasági elnök (és semmi más mellette) lenne. Ez még fideszmatek esetén is így jön ki. Ezek a funkciók biztosabbak és valószinüleg tartósabbak, mint egy esetleges elnöki stallum.
Ha csak (!!) az EP helyet vesszük (Euroban), az már jobb és onnan, ha a Viktorja nem lépteti ki, csak lábbal előre viszik el.
ómió
Csak nem az, akit a parlament majd megválaszt?
Lepényleső
Ezt ugyan minek is taglalni,- a bán majd kedvére ezt is eldönti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.