Brüsszel városa 30 000 eurós támogatást ad a Forbidden Colours (Tiltott színek) nevű egyesületen keresztül a jövő évi Budapest Pride-ra, ugyanennyivel támogatnak egy lengyel melegszervezetet is számol be róla a telex.

Brüsszel beintett a kormánynak: milliókat adnak a Budapest Pride-ra
Kép: Pixabay

A brüsszeli támogatók választása eszerint azért esett a Budapest Pride-ra, mert ők Magyarország legjelentősebb LMBTIQ+ szervezete. Több száz rendezvénye között szerepel az évente megrendezett Budapest Pride felvonulás, amelyre idén 35 ezren látogattak el.

Brüsszel vezető szerepet kíván játszani az LGBTIQ+ mozgalom egyenlőségért folytatott harcában városunkon belül és azon kívül is. A felszabadított forrásokból a Forbidden Colours brüsszeli szervezet két olyan helyen is harcolhat majd az LGBTIQ+ jogokért, ahol jelenleg óriási nyomás nehezedik ezekre a jogokra

– idézi a támogatás indoklását a HVG-re hivatkozva a lap.

A tavalyi budapesti Pride-on a szervezők szerint 30 ezren vettek részt, harminc ország nagykövetsége állt ki a rendezvény alkalmából a melegjogok mellett.

Forrás: Telex 
Címlapkép: Pixabay

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Felvonulási tér? Kezd Moszkvára hasonlítani! csak most nem Vörös tér, hanem Szivárvány tér lesz?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Gumicsont, ügyes provokáció, még az sem biztos, hogy igaz. Bár lehet akár igaz is, a fővárosi buzik összedobtak egy havi fizetésrevalót a magyaur buziknak, nabuu mm..
magyar1
Ezek minél többet vonulgatnak annál nagyobb az ellenszenv feléjük.
ómió
@Aki Én:Már a tetübolsi aberráltságotokat is másokra hazudnád, bolsiék elmebetege!? Nem zavar, hogy a saját tetübolsi fajtád - talán veled együtt - vonul az aberráltakkal a "prájdjukon"? Netán, szarkupac efftárs, pont ezért hazudnád másokra? Mert amúgy is ugyanaz a kategória vagytok: aberráltak=bolsik! Úgy stílszerű, ha együtt is vonulnak, "prájdolnak"!
Aki Én
@Pegero: Mindig ilyen suttyó vagy, mikor szembesítenek a butaságoddal? Semmi hála, hogy az ember segíteni próbál?
Te butuska :)
Aki Én
@ómió: Megjöttél, sutyerák aberrált bolsi? Már a sutyerák aberrált bolsiságodat is másra hazudnád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.