Hiába döntött úgy a Kúria, hogy elkaszálja a „gyermekvédelmi” népszavazás erre vonatkozó kérdését.

Az Alkotmánybíróság engedélyezte a gyerekek nemátalakító műtétjeiről szóló népszavazástFotó: Pixabay

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a kormány által kezdeményezett népszavazás egyik kérdését elkaszáló Kúria-döntést. Ennek köszönhetően lehet majd népszavazást tartani arról, hogy elérhetőek legyenek-e a nemátalakító műtétek a gyerekek számára – vette észre a telex.hu a testület tájékoztatójában.

A Kúria októberben úgy döntött, hogy ez a kérdés nem hitelesíthető,

mert a népszavazás nem irányulhat az Alaptörvény megváltoztatására, márpedig bárhogyan válaszol egy érvényes népszavazáson a többség erre a kérdésre, mindenképp az Alaptörvény módosítása válna szükségessé. De a szerv azt is kimondta, hogy nem lehet általánosan elvonni a kiskorúak jogát bizonyos kezelések igénybevételére, mert ezzel alapvető jogaik gyakorlásától fosztanák meg őket. 

Ennek nyomán a kormány emiatt fellebbezett az Ab-nál, aminek most lett meg az eredménye. A testület úgy látja, hogy bármelyik válasz is kerüljön fölénybe a népszavazáson, lehetséges lesz az Alaptörvénnyel összhangban lévő jogalkotás. Ezzel indokolják:

A népszavazás mint a közvetlen demokratikus hatalomgyakorlás jogintézménye kiüresítéséhez vezetne, ha olyan népszavazási kérdés hitelesítését tagadja meg a Kúria, amelyből az Alaptörvénnyel összhangban álló jogalkotási megoldás is következhet.

Mivel így alaptörvény-ellenesnek látják a Kúria döntését, megsemmisítették azt.

Forrás: telex.hu
Fotó:  Pixabay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nemátalakítás--gyerekeknek?
Eddig se tartottam őket normálisnak, de ez a dicsfény a tevékenységeiken. A 2 éves Sanyika karácsonyi ajándék gyanánt Katika akar lenni?
Hát a fideszes agybajnak tényleg semmi nem szab határt. És a rajongók még meg is tapsolják. Mennyivel lehetnek normálisabbak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@namihami: ...vagyis mostanig akik úgy éltek nem voltak emberek nem voltak normálisak...pl a szüleid
...kinek hogy van, de nekem épp az a nemnormális aki el akarja hitetni mással vagy elfogadja bárki hülyeségét hogy a nemet meg lehet változtatni...na oda kell egy szint...egy zárt szint.
namihami
@Csizmás Kond: Én nem ismerlek sem Téged, sem a szüleidet. De feltételezem, hogy a szüleid egy pillanatig nem gondolkodtak azon (ahogy a többi, NORMÁLIS szülő sem), hogy pl. az óvodás gyerekeiket nemváltó műtét alá vessék. Ha JÓL értelmezem (és bízom benn, hogy nincsenek szövegértelmezési gondjaim/eddig nem nagyon voltak), akkor ez a törvény a GYEREKek ilyen műtétjét tiltaná meg. A szokásos ""fideszes módon"". Ilyen beavatkozás pedig 18 (tizennyolc) éves kor alatt el sem kezdhető, szimpla biológiai okok miatt. Tehát, ez a törvényt, a plebs és a hülyék lázítása kivételével, semmire sem alkalmas, A tőlük eddig is elvárható ""marinéni, pistabácsi"" törvénynek minősíthető. Ezt most nem egy-két hónapig, mert a választásokig ki kell tartatni.
Nessy
Népszavazás egy nem létező dologról, amit ráadásul mát törvénybe is iktattak! Erre mit lehet mondani? A világegyetem, és az emberi hülyeség végtelen! Bár a világegyetem tekintetében ezt vitatják.
kereső
Egy nagy NEM!! erre a hazug propagandára az alkotmánybirósággal együtt. Ma Magyarországon senki!!! nem foglakozik a gyermekek nemátalakitó műtétjével - csak a fideSS. Ma Magyarországon senki nem akarja "megfertőzni" a gyermekeket, hogy "melegek" legyenek-csak a fideSS. Ma Magyarországon normálisan gondolkodó emberek éppen a kormánytól és a fideSS-től kell, hogy megvédjék a gyermekeket(és az ehhez a gyalázathoz alkotmánybiróságtól).
Ez a népszavazás nem más, mint a parlamenti választások rendjét megzavaró, abba kormányzati/alkotmánybirósági szinten történő beavatkozás- és, mint ilyen választási csalás.
namihami
@Nessy: Viszont a lényeg (a haveroknak az erre a célra kiosztható pénz) sem elhanyagolható. A lázítás mellett ott van a barátok támogatása is. És, ha még a kettő össze is köthető, hát az a legjobb...
Csizmás Kond
@namihami: Abból kiindulva hogy már az hülye aki ilyent elgondol, nem szeretném tovább szaporítani a szót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.