Hiába döntött úgy a Kúria, hogy elkaszálja a „gyermekvédelmi” népszavazás erre vonatkozó kérdését.

Az Alkotmánybíróság engedélyezte a gyerekek nemátalakító műtétjeiről szóló népszavazástFotó: Pixabay

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a kormány által kezdeményezett népszavazás egyik kérdését elkaszáló Kúria-döntést. Ennek köszönhetően lehet majd népszavazást tartani arról, hogy elérhetőek legyenek-e a nemátalakító műtétek a gyerekek számára – vette észre a telex.hu a testület tájékoztatójában.

A Kúria októberben úgy döntött, hogy ez a kérdés nem hitelesíthető,

mert a népszavazás nem irányulhat az Alaptörvény megváltoztatására, márpedig bárhogyan válaszol egy érvényes népszavazáson a többség erre a kérdésre, mindenképp az Alaptörvény módosítása válna szükségessé. De a szerv azt is kimondta, hogy nem lehet általánosan elvonni a kiskorúak jogát bizonyos kezelések igénybevételére, mert ezzel alapvető jogaik gyakorlásától fosztanák meg őket. 

Ennek nyomán a kormány emiatt fellebbezett az Ab-nál, aminek most lett meg az eredménye. A testület úgy látja, hogy bármelyik válasz is kerüljön fölénybe a népszavazáson, lehetséges lesz az Alaptörvénnyel összhangban lévő jogalkotás. Ezzel indokolják:

A népszavazás mint a közvetlen demokratikus hatalomgyakorlás jogintézménye kiüresítéséhez vezetne, ha olyan népszavazási kérdés hitelesítését tagadja meg a Kúria, amelyből az Alaptörvénnyel összhangban álló jogalkotási megoldás is következhet.

Mivel így alaptörvény-ellenesnek látják a Kúria döntését, megsemmisítették azt.

Forrás: telex.hu
Fotó:  Pixabay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nemátalakítás--gyerekeknek?
Eddig se tartottam őket normálisnak, de ez a dicsfény a tevékenységeiken. A 2 éves Sanyika karácsonyi ajándék gyanánt Katika akar lenni?
Hát a fideszes agybajnak tényleg semmi nem szab határt. És a rajongók még meg is tapsolják. Mennyivel lehetnek normálisabbak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nemátalakítás--gyerekeknek?
Eddig se tartottam őket normálisnak, de ez a dicsfény a tevékenységeiken. A 2 éves Sanyika karácsonyi ajándék gyanánt Katika akar lenni?
Hát a fideszes agybajnak tényleg semmi nem szab határt. És a rajongók még meg is tapsolják. Mennyivel lehetnek normálisabbak?
C_3PO
Azért ennek legyen komoly háttere! Mármint ha a "népgyűlés" többségében IGEN-t mond. 14 éves kor után ha felmerülne benne, elbeszélgetés szakemberekkel, majd 18 felett mehet a műtét!
Clavigo
Kíváncsi lennék,,hogy melyik fideszbarom ,vagy (
és ) purdéja lett átalakítva...,,hogy ez a baromság így " beakadt " náluk..???
csak úgy....
hállelúja, végre egy jó hír! :) fideszék issoráz arról kérdezik a népet,amiröl totál fölösleges! -persze,állítólag az idióták között bejönnek nekik ezek a bugyuta kérdések! -esténként félelemmel alszom el, attól fosok,hogy reggelre én is fideszes leszek,- tettem is egy colt 38 ast a párnám alá egy cetlivel...
David
ELKÉPESZTŐ! A gyűlölködők hada inkább nemátalakitó mütéteknek vetné alá saját kisgyerekét is, csakhogy betartson a kormánynak. Akik ennyire gyűlölik Magyarországot miért nem migrálnak el, be lehet állni a több millió migrácstáborba és ott majd jó lesz. Mi tisztességes magyar emberek leszavazzuk a nemátalakitó műtéteket!!! Ilyen sohasem lehet Magyarországon.
David
@namihami: Nem ismerem a Fidesz álláspontját de mi igazi magyarok nemet mondunk a nemátalakitó műtétekre!!!
magyar1
Éppen a fidesz nem akarja, akarta ezt, nem értem milyen nyomásra kaszálta el az alkotmánybíróság?
tudode
Sóhivatal bármely akármi, ahol a bácsik rábólíntanak arra az agyament ötletre, hogy bármely gyermeken el lehet végezni nemátalakító műtétet, az azzal járó hercehurcával:
.
ad 1. Van olyan szakember, aki bevállalja azt, hogy egy növésben lévő gyermeken el lehetne végezni hormon kezelést.
.
ad 2/ Egy évig a választott nemi identitásnak megfelelően pl. egy kisfiú kiteszi magát annak hogy szoknyában jelenjen meg a suliban, a barátai között,

ad 3/ Egy évig még a felnőtteknek is a választott identitásnak megfelelő ruhában kell járnia
.
ad 4/ Úgy félnek a gyermekek a tútől, hogy még a fehér köpeny láttán is félelnek
.
ad 5/ Az un. LMBQ mantrázásával a gyermekek ízelítőt kaptak a felnőttek világából, sőt még azok is akik megették a kenyerük javát
.
ad 5.a/ Minderre az un. alkotmány/alaptörvény bíróság adja "áldását", mert "miniszterelnök úr" egyik gyermekkori álma volt
.
A Transzneműek Egészségügyi Világszövetsége (WPATH) vajon mit szólna ehhez, miközben a hazai orvosok közössége nem világosíja fel a polituKUSokat, hogy a gyermekek nem játékszerükj

---- Nemátalakító Műtét / Nemi Helyreállító:
sebeszem.hu/kezelesek/15/nematalakito-mutet-nemi-helyreallito-mutet-mtf
.
!!!.
Nyírfa
Aberrált fideszesek, süllyedjetek el a szégyentől! Áh, lehetetlent kívánok, bennetek a szégyenérzetnek az írmagja sincsen meg. Betegek vagytok, alja emberek.
csak úgy....
@David: @magyar1: benneteket, csak egymás kezét fogva eriszenélek ki az utcára..
csak úgy....
@Nyírfa: azért köztük is van ám okos! -lásd viktort,aki úgy veri öket át, mint zart a palánkon..
Nyírfa
@csak úgy...: Orbán ravasz, de okos...Ugyan. Akiket átver, azok olyanok is. Mondjam, hogy annyit is érnek?
csak úgy....
@Nyírfa: napóleon sosem nézte le az ellenséget, csak waterloonál..
Nyírfa
@csak úgy...: Orbánnak mindenki ellenség, és mindenkit lenéz. Megvet. Szelfizhet óvodásokkal, blökikkel, nyugdíjas rajongókkal, attól még tudjuk, hogy nincsenek érzései. Egy elveszett ember, és csak idő kérdése, hogy örökre eltűnjön a szemünk elől.
Nessy
Ekkora ostobaságra nincs mit mondani! A többször módosított Alaptörvényüket, majd módosítják, azt hiszem immáron tizedszer!
namihami
@David: 20.47:. Nektek, mint ""igazi magyaroknak"" mi közötök van ahhoz, hogy egy emberi lény, akivel a természet/genetika/Isten úgy kiszúrt, hogy ellenkező nemű testbe tette bele, szeretné, ha végre az önmaga által érzett/vallott testbe kerülhetne bele.
Orbán és a Fidesz (hirtelen támadt) nagy vallásosságában már az Istent is felül akarná bírálni? Hiszen, a nagy hite mellett (a világon minden és mindenki Isten teremtménye) honnan veszi a bátorságot, veletek, igazi magyarokkal egyetemben, hogy megkérdőjelezhetitek az Isten kreatúráit? Végtére, ezek is az ő teremtmények, nem?!?!?
Vagy, olyan Hitleresen, szabad a szelekció ember és ember között?
kereső
Ez egyetlen célt szolgál- megzavarni/ elcsalni a 2022-es parlamenti választást.Mert egyéb értelme nincs(hiszen elfogadott törvény van erről)- hiszen az egész egy nagy marhaság. A felnőtt társadalom kiskorúsitásának és hülyének nézésének egy újabb állomása a diktatúra, az állampárt részéről.( szlogen 2022: aki nem a fideSS-re szavaz, az támogatja a kisgyermekek nemátalakitó műtétjét)
Emmersson71
"elérhetőek legyenek-e a nemátalakító műtétek a gyerekek számára"

Két dolog...
- Úgy tudom, jelenleg sem engedélyezett. Vagyis ilyen erővel (nép)szavazhatnánk arról is, hogy ne lehessen lopni!
- Vajon mi lenne - nyilván sci-fi -, ha egy durva nagy nekidurálással tényleg mindenki elmenne szavazni, akinek a púpja tele Orbánnal és bűntársaival, majd erre a kérdésre IGEN választ adna és az lenne többségben?
Lepényleső
Ez a népszavazás pont annyira fedi a valóságot,- amennyire hallhattunk a fydes-től igazságot?
percsi
@durbincs: Ezzel a sok fas.sággal összejött a csirkefarhátra való? Januárban vedd meg, ne várj februárig, mert akkor drágább lesz!
kissé felnőttem
akkor téged is átalakitanak halbol majommá?
Nessy
@kissé felnőttem: nem megy! A majomnak nagyobb az agykapacitása, az meg egy halfarokban nincs! Fideszesnek meg pont a gondolkodás képességének a hiánya miatt kiváló! Nem tudom ki találta ki , hogy kis gyereknél nem átalakító műtétet végeznének, de nagy szamár volt a drága! Még felnőttnél is hosszú hormon kezelés után, több lépcsőben végzett beavatkozás, nem fillérekért!
Qqberci
Akkor épp ideje a tákolmányqróság tagjait egyenként keményen tökönrúgni, esetleg kiherélni...
kissé felnőttem
@Nessy: sebaj nem voltak és már nem is lesznek ilyen ambicióim de azért egy kulturáltabb országot képzeltem ami orrbbánnal nem jőtt össze ennyi ostoba a csoportjába és reményre semmi kilátás?
Csizmás Kond
@namihami: ...gondolom elolvastad...csak az a kérdés hogy megértetted-e...
kulabombaafityiszre
Ez a népszavazás pont időszerű mert gyerekek állnak hosszú tömött sorokban nemátalakító műtétre várakozva.Ideje véget vetni ennek.Vajon hány gyereken végeztek már nemátalakító műtétet?
A keresett szám 0(nulla).Szóval ennél "aktuálisabb" nem is lehetne a népszavazás erről a kérdésről.
namihami
@Csizmás Kond: 11.28: Nem! Ahhoz fideszes szint szükséges, hogy egy általuk készített ""törvényt"" emberi és főleg normális ész megértsen!
Nessy
Hogy lehet a nem létező Alkotmánynak döntést hozó bírósága? Mire hivatkozva döntenek? Ami nincs? Jó pénzért csücsülnek a farkukon, és időnként felállva elmondják, amit el kell mondaniuk!
Csizmás Kond
@namihami: ...vagyis mostanig akik úgy éltek nem voltak emberek nem voltak normálisak...pl a szüleid
...kinek hogy van, de nekem épp az a nemnormális aki el akarja hitetni mással vagy elfogadja bárki hülyeségét hogy a nemet meg lehet változtatni...na oda kell egy szint...egy zárt szint.
namihami
@Csizmás Kond: Én nem ismerlek sem Téged, sem a szüleidet. De feltételezem, hogy a szüleid egy pillanatig nem gondolkodtak azon (ahogy a többi, NORMÁLIS szülő sem), hogy pl. az óvodás gyerekeiket nemváltó műtét alá vessék. Ha JÓL értelmezem (és bízom benn, hogy nincsenek szövegértelmezési gondjaim/eddig nem nagyon voltak), akkor ez a törvény a GYEREKek ilyen műtétjét tiltaná meg. A szokásos ""fideszes módon"". Ilyen beavatkozás pedig 18 (tizennyolc) éves kor alatt el sem kezdhető, szimpla biológiai okok miatt. Tehát, ez a törvényt, a plebs és a hülyék lázítása kivételével, semmire sem alkalmas, A tőlük eddig is elvárható ""marinéni, pistabácsi"" törvénynek minősíthető. Ezt most nem egy-két hónapig, mert a választásokig ki kell tartatni.
Nessy
Népszavazás egy nem létező dologról, amit ráadásul mát törvénybe is iktattak! Erre mit lehet mondani? A világegyetem, és az emberi hülyeség végtelen! Bár a világegyetem tekintetében ezt vitatják.
kereső
Egy nagy NEM!! erre a hazug propagandára az alkotmánybirósággal együtt. Ma Magyarországon senki!!! nem foglakozik a gyermekek nemátalakitó műtétjével - csak a fideSS. Ma Magyarországon senki nem akarja "megfertőzni" a gyermekeket, hogy "melegek" legyenek-csak a fideSS. Ma Magyarországon normálisan gondolkodó emberek éppen a kormánytól és a fideSS-től kell, hogy megvédjék a gyermekeket(és az ehhez a gyalázathoz alkotmánybiróságtól).
Ez a népszavazás nem más, mint a parlamenti választások rendjét megzavaró, abba kormányzati/alkotmánybirósági szinten történő beavatkozás- és, mint ilyen választási csalás.
namihami
@Nessy: Viszont a lényeg (a haveroknak az erre a célra kiosztható pénz) sem elhanyagolható. A lázítás mellett ott van a barátok támogatása is. És, ha még a kettő össze is köthető, hát az a legjobb...
Csizmás Kond
@namihami: Abból kiindulva hogy már az hülye aki ilyent elgondol, nem szeretném tovább szaporítani a szót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.