Sokáig tartott, mire a magyarok megértették, mire való az adakozás: nem a lelkiismeret megnyugtatására, hanem a szükséget szenvedők valódi igényeinek kielégítésére. Az ünnepek közeledtével meglódul az emberek adakozókedve. Civil és segélyszervezetek, cégek kisbuszaiból cipősdobozok tízezreit osztják szét ezekben a napokban a hátrányos helyzetű családoknak, szerte az országban.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Igen, 1 l olaj, meg 1 kg liszt évente kevés a megélhetéshez, az év többi napján is élni kellene ahhoz, hogy ezt a fajta segélyt át tudják venni. A rohadék gazdagoknak inkább arra kellene a kormányokat utasítani, hogy ne vegyenek el annyit a munkabérekből legalább.
RonaGyuri
Adományozás vs. adakozás

bánjunk óvatosan a szinonimaként kezelt fogalmakkal

A derék hvg360 „Adományozás: «Talán azért is kellenek a szegények, hogy gazdagabbnak érezzük magunkat»” című cikke igencsak érdekes, de két fontos dolog kifelejtődött belőle:
egyfelől a nem túl ritka példa arra, hogy a lebonyolítók igen jól keresnek a „társadalmi munkájukkal”,
másfelől a cikk is szinonimának tekint két nagyon eltérő gazdasági fogalmat. Az a helyzet, hogy míg az adományozásra igen kedvező adózási feltételek vonatkoznak; számos esetben költségből „jótékonykodnak”, de van számos példa, amikor a tényleges adóból!!!
Ezzel szemben: az adakozás az jellemzően adózott (sajnos van rápélda, hogy mások által adózott!!) jövedelemből történik! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.