Hatalmas eredménynek tartja Tállai András, hogy 2009 óta a kormány megfelezte a személyi jövedelemadó, a társasági adó és a munkáltatók adójának mértékét is; a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a folyamatos adócsökkentés hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt években dinamikusan nőttek idehaza a keresetek.

Tállai szerint a baloldal esetleges hatalomra kerülésétől csak megszorítás, rezsiemelés és a szociális védőháló szétzilálása várható
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A pénzügyminiszter helyettese a Mediaworks Hírcentrumának adott interjúban egyidejűleg rettenetes veszélyt lát abban, hogy a baloldalon már a minimálbér megszüntetésének gondolata is felmerült.

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent cikk emlékeztet arra, hogy a napokban megszavazta az Országgyűlés a 2022-es adótörvényeket.

Tállai András ismertette:

a következő évben 1500 milliárd forinttal csökkennek a közterhek. 2022 elején hatszázmilliárd forint személyi jövedelemadót kapnak vissza a családok, miközben a munkáltatók közterhe szintén majdnem ennyivel csökken. Az átlagbérig megszűnik a 25 évnél fiatalabbak személyi jövedelemadója, tízmilliárd marad a kisvállalkozási adó szerint adózóknál, vagyis a kivásoknál, és 150 milliárdot jelent jövőre, hogy a kisebb vállalkozások iparűzési adója legfeljebb egy százalék lehet.

Leszögezte:

Hatalmas adócsökkentés lesz a következő évben, az adóvisszatérítés pedig történelmi jelentőségű lépés.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy

a balliberális kormányzás utolsó szakaszában, 2009-ben a személyi jövedelemadó felső kulcsa 36 százalék volt, de az alsó kulcsot is 18 százalékban határozta meg az akkori törvényhozás, miközben a kisgyermeket nevelő családokat érdemben nem támogatták az szja szabályai. Ehhez képest ma 15 százalék a személyi jövedelemadó, ami az Európai Unió egyik legalacsonyabb mértéke, eközben már az egy gyermeket nevelők is számottevő kedvezménnyel számolhatnak

- fűzte hozzá.

A vállalati nyereség adóterhei ugyanakkor húsz százalékot tettek ki 2009-ben, ma pedig – az EU-ban példátlan módon – kilenc százalék az elvonás

- ismertette Tállai András. A munkáltatók terhei tizenkét éve 33,5 százalékot tettek ki, ami jövőre 13 százalékra csökken.

Akkor hatalmas volt a munkanélküliség és a feketegazdaság, ma viszont munkaerőhiány van, és nagy hatékonyságú adóellenőrzési módszerek működnek

- jelezte az államtitkár, hozzátéve: a bérek dinamikus emelkedéséhez is nagyban hozzájárult az adók folyamatos csökkentése.

A minimálbér megszüntetésének Márki-Zay Péternél felmerült ötletéről Tállai András úgy vélekedett,

a baloldal elképzelései nem a magyar társadalom érdekeit tükrözik, esetleges hatalomra kerülésüktől sem várhatna senki semmi mást, csak megszorítást, rezsiemelést és a szociális védőháló szétzilálását.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
@fideszes gyökér: Dehogynem éppen most adósítják el az Országot,hogy ilyen hatalmas Állam adósság mellett,választási osztogatásba kezdtek! én még emlékszem amikor Orbán ellenzékben azt mondta Annak a Miniszterelnöknek,akinek a kormányzása alatt,300-ft fölé megy az Eu-ró ft árfolyam,annak le kell mondani mennyi volt az Euró 2010-ben 265-ft és most 367-ft és még Orbán a helyén van! valamint azt is mondta Orbán hogy azt a kormányt,aki a saját Nemzetét meglopja el kell zavarni,ez a hiteltelen korrupt,valaki mindent elkövetett,ami ellen ellenzékben szót emelt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nessy: az üres buksi és az üres gyomor csodákra képes,föleg a buksi...,mert a gyomornak több esze van.
CsipkeRózsa
Tállai a fideszes buta politikusok csoportjának egyik kiemelt személyisége.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: szerintem mind fej-fej mellett,csak egy bakarasznyi a különbség.
kissé felnőttem
ja mert most is van szociális védőháló csak olyan 1000 sebből vérző mint a pókháló a nagy pénzek meg nagyurakhoz csurdigálnak éves szinten: szoc iális an car ugy akartad mondani?Kérdésem a napelemes pályázathoz hány tulajdoni lap kell 1 vagy 17? MEG NYUGDIJASTÓL ADÓ IGAZOLÁS ? 1 VAGY 41 UGY KÉREM MAJD napi gyakorisággal mert az idő halad ti meg lassan dolgozgattok
Cucika
De ez mind csak a jövő, és ilyen adósság még soha nem volt. Ennyire kirabolt ország még soha nem volt. Az állami vagyon nagyrésze fideszes alapítványokba. Minden titkosítva. Van rengeteg pénztzabáló stadion. Hozzá rengeteg túlfizetett focista. Óriási vízfej a kormányban. Ezeket fenntartani még nektek sem fog menni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.