Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a Városháza állítólagos eladási ügye már jó ideje húzódik. Karácsony tagad, azt is elmondta, hogy feljelentést tesz az ügyben. Úgy gondolja, a Városháza eladása körüli műbalhé egyetlen pozitív hatása, hogy "bevezetett egy sajátos mértékegységet, amivel a kormány aljasságait érzékeltetni lehet", erről itt írtunk.

Városháza-ügy: Ledobta a bombát Anonymus, Karácsony reagált – videó
Fotó: Pixabay

Karácsony Gergelynek van egy elmélete arról, mi történt, és a héten megszavazták a közgyűlésben, hogy a Városháza-ügyben felállítanak egy vizsgálóbizottságot. A főpolgármester azt mondta, nincs takargatni valója.

A Karácsony Gergely elleni hadjárat főszereplőja az Anonymous "nevű" ismeretlen, névtelen alak, aki időről időre érdekes hang- és videofelvételeket küld a sajtónak, melyek a fővárosi vezetés bűnösségét hivatottak bizonyítani, a felvételek hitelessége kérdéses.

Ma reggel ismét jelentkezett egy videóval, mondván, ez egy "segítség" a vizsgálóbizottságnak, amit "nagy nehezen" szerdán felállítottak.

Az ismeretlen szerint a bizottság csak a fővárosi vezetés saját állításait akarják igazolni, de szerinte ez "nem fog sikerülni."

Állítása szerint a most közölt hangfelvételen "Bajnai két wallisos harcostársa", Gansperger Gyula és Bodnár Dezső szerepelnek.

A beszélgetők – összesen hárman vannak a hangok alapján. Anonymous felvezetője alapján úgy tűnik, mintha Gansperger és Bodnár egy harmadik felet, egy fiatalabb beszélőt próbálnak meggyőzni arról, hogy lehet úgy ingatlanokra pályázni, hogy az neki, mint vevőnek, vagy talán beruházónak jó legyen. Ilyenek hangzanak el:

Ha Zsolttal megállapodunk beleszólhatunk a pályázati kiírásokba, benne van az árban, hogy a pályázat arra lesz kiírva, akit akarnak. Zsolt (a korábbi felvételeken is megemlített ingatlanközvetítő) felhívta a pénzügyi vezetőt, hogy adja oda a pénzügyi igazolást, mert a Gansperger úrnak szüksége van rá. Van egy kis hölgy ott, aki mindenben segített.

- hangzik a "győzködés".

A fiatalabb hangú "vevő" részéről elhangzik:

Mekkora ember ez a Berki Zsolt

A felvételeken több szünet, és egyértelműen hallható vágások is vannak.

Belekeveredik a fővárosi vagyonkezelő vezetője is, Barts Balázs, aki nemrég épp azért kapott fegyelmit Karácsonytól, mert olyan infókat osztott meg a Városháza épülete kapcsán, amiket nem kellett volna. Az ügyben már a rendőrség nyomoz

- írja a Blikk.hu

Barts maga jött ki a Zsolt elé, nem csak, hogy kezet fogott, majdnem földig hajolt

- mondja a felvételen az egyik beszélő.

A beszélgetésből nem derül ki, hogy nem egy eljátszott beszélgetés hallható-e a videón, illetve, hogy nem az történik-e valójában, hogy a két öreg róka épp megpróbál átverni egy pénzes befektetőt. Nem lehet tudni mennyi az igazságalapja a videónak.

A teljes videó itt hallható.

Karácsony Gergely közösségi oldalán reagált:

Nagyra értékelem szavait, amelyek szerint segíteni kívánja a fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, annak kiderítését, hogy általam ismeretlen NER-es figurák és Putyin-közeli, kormány által is támogatott oligarchák milyen alapon beszélnek a fővárosi vagyongazdálkodást érintő ügyekről, mi köze ennek a világszerte tapasztalt jelenséghez, hogy az orosz titkosszolgálat a maga kompromat-módszereivel igyekszik beavatkozni a választásokba.

Karácsony szerint, ha valóban segíteni kívánja a vizsgálóbizottságot, akkor azt háromféleképpen is megteheti.

1. Hozza nyilvánosságra a birtokában lévő összes hangfelvételt, teljes terjedelmében, vágatlanul. Mivel úgy tűnik, akármerre megy ez a Gansperger nevű NER-es, a Fidesz és az Orbán-család könyvelője, ott készül egy hangfelvétel, amelyben Gansperger önmagát vádolja bűncselekménnyel, lehet ilyenből még sok, rajta, elő velük, a manipulálással se kell bajlódnia, hozza nyilvánosságra mindet teljes terjedelmében.

2. Jöjjön el a vizsgálóbizottság elé, jöhet tőlem maszkban is, vagy szóljon a megbízóinak, úgy tervezzük majd az üléseket, hogy azok ne a kormányülések vagy a Fidesz elnökségi üléseinek napjára essenek. Igény esetén orosz tolmácsot biztosítunk.

3. Talán nem kizárt, hogy mielőtt Ön (Önök) és a lakájmédiájuk állít valamit, előtte tájékozódnak, ebben a Google elnevezésű eszköz is segítségükre lehet. Ha így tennének, tudnák, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlanértékesítéseit nyilvános pályázat alapján végzi. A kiírások sablon szerint készülnek, azokban olyan feltételek nem szerepelnek, amelyek a potenciális vevők körét leszűkítenék. A mai hangfelvételen vélhetően emlegetett ingatlanok kapcsán itt https://service-einfoszab.budapest.hu/api/dvd/165162, valamit itt tájékozódhat: https://www.bfvk.hu/.../elado-11-312-m2-es-fejlesztesi...

Azt is hozzátette, hogy a hangfelvételen emlegetett Rimaszombati úti ingatlan pályázati kiírása még meg sem jelent,

a kiírás ebben az esetben sem fog semmilyen korlátozó feltételt tartalmazni.

Hozzátette:

Ami pedig az általam és a városvezetés egyetlen tagja által sem ismert, sokat emlegetett Berki nevű NER-es ingatlanost illeti, nos, őt évekkel ezelőtt Tarlós István helyettesének kérésére fogadta a vagyonkezelő vezetése még az előző városvezetés idején.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: Pixabay

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem tisztelt Anonymus! Mondja, a kormány által boldog, boldogtalannak a fővárosban, és országszerte elajándékozott ingatlanok, vízpartok, a névre szóló túlárazott milliárdos közbeszerzések nem zavarja a mimóza lelkét? Maszk mögé bújó gyáva, sunyi alak méltóztatik lenni! Remélem, jól megfizetik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@sgl: Mert maga meg max két csillét töcskölhet a bánya X-szektorába ? mint @nemkati:@colibri:@csak húgy..: @Nyírfa: ?
durbincs
@kula: @kula: maga nem kakaoscsiga ? tudja ? @bakcsubakka: @nezelodo: @Istenakinincsen: meg csilletöcskölök ?
Rizikó
Nem tudom, mennyi igaz ebből, de Karácsony gyanúsan kapkod és méltatlankodik az egyértelmű bizonyítás helyett. Ez nagyon árulkodó!
durbincs
@kula: @kula: maga nem kakaoscsiga ? tudja ? @bakcsubakka: @nezelodo: @Istenakinincsen: meg csilletöcskölök ?
durbincs
@csak húgy..: Ami végűl ezeknél a külföldön okositott 50IQ-s rinocéroszoknál ? nem 1 ritka csoda ? igaz @csak húgy..: ?
durbincs
@kula: @kula: maga nem kakaoscsiga ? tudja ? @bakcsubakka: @nezelodo: @Istenakinincsen: meg csilletöcskölök ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.