De ha megtartjuk a hitünket, a hitünk megtart minket – vallja a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

Balog Zoltán: szellemi és kulturális küzdelem zajlik a világbanFotó: MTI/Máthé Zoltán

Balog Zoltán szombaton az M1 Ma reggel című műsorában elhangzott interjúban arról beszélt, hogy fel kell venni a küzdelmet a külső támadásokkal, de még fontosabb, hogy örömmel tudjuk vallani azt a hitet, amit az őseinktől kaptunk – szemlézi a beszélgetést az MTI.

A mi generációnknak, Közép-Európának, Magyarországnak van egy történelmi küldetése. A kommunizmus idején megtapasztalhattuk, hogy el akarták venni a hitet, elneveztek a Mikulást Télapónak, Szent István ünnepét az új kenyér ünnepének. Mi azt mondtuk, hogy ragaszkodunk hozzá

– fogalmazott.

Hozzátette: a hit megtartó ereje nem csak történelmi távlatokban igaz, hanem az egyéni életünkben is.

Hozzuk elő az egyéni tanúságtételünket, ha ezt látják a gyermekeink, unokáink, akkor az ő életükben is fontos lesz.

Szólt arról, hogy a koronavírus-járványnak az az egyik negatív hatása, hogy mi, emberek elkezdünk olyan stratégiában gondolkozni, amely szembefordít másokkal. Ha arra gondolunk, hogy olyan istenünk van, aki a saját családjából adja az áldozatot, a saját fiát küldi el az akkor nagyon sötét világba, akkor megbátorodhatunk. Ha arra gondolunk, hogy hogyan osszuk meg magunkat másokkal, át fogjuk élni azt, ami csak azoknak adatik meg, akik maguk is adnak magukból másoknak – mondta.

Balog Zoltán úgy vélekedett, hogy adhatunk pénzt, mézeskalácsot, szeretetdobozt, tartós élelmiszert karácsonyra, de a döntő, hogy magunkból adunk-e valamit. Amit mi adni tudunk, az a szeretet. Értékesebbnek találom, ha megkeresünk valakit személyesen, akinek „hiánya van emberből”. Ez jelenthet egy telefont vagy egy kedves levelet – jegyezte meg.

A karácsony azt üzeni, hogy ott van bennünk isten szeretete, (...) ha ezt elhisszük, és megosztjuk másokkal, akkor fog az életünk kiteljesedni

– mondta Balog.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Neked külön ÁLDOTT KARÁCSONYT kívánok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Balog Zoltán református püspök karácsony elsőnapjának reggelén átvette volt (és jelenlegi?) főnöke, Orbán Viktor háborús retorikáját.
varosikurir.hu/balog-zoltan-reformatus-puspok-karacsony-elsonapjanak-reggelen-atvette-volt-es-jelenlegi-fonoke-orban-viktor-haborus-retorikajat/
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Neked külön ÁLDOTT KARÁCSONYT kívánok!!!
csak úgy....
@Giovanni Alba: szerintem meg van annyira buta a balog,hogy a fideszért még a keresztre feszítésre is hajlandó lenne!
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: megtisztelnél engem is eggyel? :) -de ha lehet akkor a teljes párt nevében és tudjon róla a virág et. is! -talán védettségi igazolványnak még jók lesztek.. ;) a politika útjai kifürkészhetetlenek..
Bástya Béla Elvtárs
@csak úgy...: Hogyne, de csak újévre! Be kell osztani a mannát!
Lepényleső
A világban biztosan,- ám itt az egy kézben lévő intézményesített rablás,elnyomás meghatározás illik jobban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.