Nem csak az átlagembereknek tűnt fel a különbség.

Vizsgálja a gazdasági versenyhivatal, hogy miért sokkal drágábbak itthon a koronavírus-tesztek, mint külföldön

Fotó: 123RF.com

Vizsgálja a koronavírus-gyorstesztek piacát a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert felmerült, hogy a belföldön kapható tesztek ára európai összehasonlításban is túl magas, a gyorstesztek kapcsán több panasz is érkezett a hatósághoz – írja a Telex.hu.

„A fogyasztói árak – európai átlaghoz mért – magasabb árszintjének okait a nemzeti versenyhatóság gyorsított ágazati vizsgálat keretében vizsgálja meg, különös tekintettel arra, hogy a piaci probléma széles fogyasztói kört érinthet”

– írja a GVH.

A versenyhivatal közleménye szerint ezért felmérik a kínálatot és piaci folyamatokat, valamint az értéklánc különböző szintjein elhelyezkedő piaci szereplők körét az áraikkal együtt. A versenyhatóság a közeljövőben számos piaci szereplőt fog megkeresni.

A vizsgálat eredményeit jelentésben összegzik majd. A GVH-nak egy hónapja lesz a jelentéstervezet elkészítésére, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb egy hónappal meghosszabbítható. „A versenyhatóság kiemelten vizsgál minden piaci magatartást, amely összefügg a járványhelyzettel, és a fogyasztók széles körét érinti” – áll a közleményükben.

Orbán Viktor miniszterelnök a keddi kormányinfón azt mondta, érthetetlen számára, hogy a magyar patikákban bizonyos tesztek miért kerülnek sokkal többe, mint külföldön.

Forrás: Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Az összes termékre rádobott 27%-s áfát ne felejtsétek el...kinek köszönhető...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Szerintem is az volna a megoldás ha a zeurót igazítanák a forinthoz...vagyis 1ft = 1e...és akkor nem kéne ilyen bonyodalmas keresgélésbe fogjanak.
kissé felnőttem
@magyar1: el kell menni KISMARTON ba 35 km ide vagy a Fraknói vár látogatásra avagy egy egy üzletlánci parkolóba csak egy utiokmányt felmutatsz ingyen megcsinálják ott nincs"" maffia "" ( Macska neve volt a mesében )
magyar1
@kissé felnőttem: Ja, nekem 235 km kb.
Málna
@magyar1: Gyógyszertárban vettem 3 ezerért gyorstesztet, ami azt mutatta ki nyálból, hogy adott pillanatban fertőzött vagyok-e.
magyar1
@Málna: De ha előtte fogat mostál volna akkor negatívot mutat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.