Az egészségügyi dolgozók és a 60 év felettiek kaphatják meg, ezt maga a miniszterelnök jelentette be kedd este.

A 60 év felettiek és az egészségügyben dolgozók megkaphatják a koronavírus elleni negyedik oltást is, ezt maga Naftali Bennett izraeli miniszterelnök jelentette be kedden – írta meg a hvg.hu az MTI nyomán. 

Izraelben engedélyezték a negyedik oltást is a koronavírus ellen

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A miniszterelnök a negyedik oltás lehetőségének bejelentése előtt egyeztetett a kérdésben az illetékes szakértőkkel. Izraelben a világon elsőként indították el a harmadik védőoltás beadását Naftali Bennett szerint, és most is az élen járnak abban, hogy a lakosok a negyedik oltáshoz is hozzájuthassanak. A kormányfő egyben arra is felszólította az érintetteket, hogy akik megfelelnek a feltételeknek, azok kérjék az oltást. 

"Az izraeli egészségügyi minisztérium közleménye szerint az immunhiányos emberek is megkaphatják a vakcina negyedik adagját, amelyet nekik, valamint a 60 év felettieknek és az egészségügyi dolgozóknak a harmadik injekció után legalább négy hónappal lehet beadni.

A miniszterelnöki hivatal beszámolt arról, hogy a kormányfő utasította az egészségügyi tárcát és az oltásokat kezelő egészségbiztosítási pénztárakat: készüljenek fel a vakcina negyedik adagjának oltási kampányára.

A nap folyamán Izrael bejelentette, hogy az omikron variáns megfékezése érdekében felvették az Egyesült Államokat, Kanadát és számos más országot a mintegy 50 államot tartalmazó "vörös" listára. Az ezen felsorolt országokba tilos az utazás.

A külföldi utazási korlátozások, amelyek már Franciaországra, az Egyesült Királyságra és a legtöbb afrikai országra vonatkoznak, szerdán lépnek hatályba, és legalább december 29-ig maradnak érvényben. A "vörös" listára újonnan felkerült még Németország, Belgium, Olaszország, Magyarország, Marokkó, Portugália, Svájc és Törökország.

Az intézkedések több százezer kettős állampolgárságú izraelit érintenek, különösen az Egyesült Államokban"

- olvasható a cikkben.

A miniszterelnök nemrég megvédte az egészségügyi korlátozásokat, amelyek azért szükségesek szerinte, hogy elkerüljék a járvány ötödik hullámával járó újabb lezárásokat. Egyúttal felszólította a lakosokat, hogy lehetőség szerint távmunkában dolgozzanak és a gyerekeket is oltassák be. 

Keddig 1148 megerősített és "nagyon valószínűen" az omikron variánshoz köthető megbetegedést jelentettek Izraelben, a fertőzöttek több mint fele oltott volt. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a déli Beer-Sevában található Szoroka kórház bejelentette, hogy egy 60 éves férfi – aki több súlyos betegségben is szenvedett – lehet az omikron-variáns első halálos áldozata.

A cikk szerint a 9,3 milliós Izraelben több mint 4,1 millióan kapták meg a három adag védőoltásukat és az országban már zajlik az 5-11 éves korosztály oltása is.

Forrás: MTI via hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ki gondolta volna?..így továbbra is dől a lé!..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.