A választások közeledtével egyre többször kerülnek elő a szépkorúak, mint a Fidesz potenciális szavazóbázisa. Most épp az ellenzék rángatta elő a témát. 

Megtanulhattuk az elmúlt 12 évben, hogy Orbán Viktor számára csak a választások közeledtével fontosak a nyugdíjasok

- jelentette ki a DK politikusa az ellenzék nyugdíjprogramját ismertető vasárnapi sajtótájékoztatón.

Szakács László szerint a miniszterelnök az uniós átlagnál sokkal kevesebbet költ a nyugdíjasokra. A tavaly év végi „pánik-osztogatás” előtt elmondható volt, hogy 1,2 millió idős kevesebb mint 130 ezer forintból gazdálkodik. Akik döntéseket hoznak róluk, ők pedig többet költenek akkor, ha néha befutnak egy üzletbe az eső elől – jegyezte meg. Azt hangoztatta, a svájci indexálás eltörlésével közel 1,2 millió forintot vett el minden egyes időstől Orbán Viktor kormánya, ezért ők visszatérnének a módszerhez.

Az egységes ellenzék – a választások előtti osztogatás helyett – egy kiszámítható, hosszú távú, három pilléren nyugvó nyugdíjbiztosítási- és számítási rendszer megalkotását ígéri. Szakács László kifejtette, átláthatóvá fogják tenni a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásokat, ahol mindenki láthatja a keresetét és a levont járulékokat. Megtartanák, a nők 40 év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét, a 13. havi nyugdíjat, valamint igazságot tesznek a rokkantnyugdíjak ügyében – sorolta.

Korózs Lajos, az MSZP politikusa a nyugdíjpolitikáról: "az évszázad átverése, amit Orbán Viktor az elmúlt 12 évben alkalmazott"

Fotó: Facebook

Tragédiának tartja az inflációkövető nyugdíjtechnikát az MSZP politikusa. Korózs Lajos – aki egyben a népjóléti bizottság elnöke is – azt mondta, az „évszázad átverése”, amit Orbán Viktor az elmúlt 12 évben alkalmazott.

Ebben a rendszerben a szegény még szegényebb, a gazdag pedig még gazdagabb lesz. Az ellenzék egy társadalombiztosítás-alapú nyugdíjrendszert szeretne létrehozni. Ma Magyarországon a nyugdíjasok Orbán Viktornak csak egy költségvetési tételt jelentenek. Ettől a nyugdíjasok sokkal többet érnek

- nyomatékosította.

Álláspontja szerint a mostani rendszer „bemerevedett” és éppen ezért mindenkinek lehetővé tennék a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét. Törekvései közt megnevezte, hogy az átlagnyugdíj érje el a nettó minimálbér ötven százalékát illetve szeretnék elérni a töredékévek beszámítását is. Egyúttal egy nyugdíjfelzárkóztatási programot is el kívánnak indítani, melyet az új kormány első és legfontosabb lépésének nevezett.

„Mi ellenzéki politikusok azt mondjuk, hogy a nyugdíjasok társadalma nem teher a társadalom számára, hanem egy érték. Egy szolidáris társadalom megteremtésének pedig feltétele, hogy minden ember érték. Következésképpen ez lesz az a vezérfonal, amely az idős- és nyugdíjpolitikánkat irányítani és szervezni fogja”

- fogalmazott Korózs Lajos.

Forrás: Népszava.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Biz'a!
.
12 év alatt úgy átverte őfélesége a nyuggereket, amire nem volt példa:
.
----- Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU&t=31s
-------------------
.
A rokkant nyugdíjasok járandóságát "rokkant ellátássá degralálták, azaz adhatóvá, nem hajtották végre az un. alkotmánybíróság határozatát, mely szerint
.
----- Alkotmánybíróság: jogtalanul csökkentették több ezer magyar rokkantnyugdíját
www.portfolio.hu/gazdasag/20181109/alkotmanybirosag-jogtalanul-csokkentettek-tobb-ezer-magyar-rokkantnyugdijat-303834
.
2018 óta fütyülnek a megkárosított rokkantakra, alkudoznak kiszúrva a szemüket 500 ezer Ft kárpótlással
.
---- 500 ezer forinttal fizetnék ki a jogsértett rokkantakat, ha lemondanak sokmilliós járandóságukról
index.hu/belfold/2021/04/02/500-ezer-forinttal-fizetnek-ki-a-jogsertett-rokkantakat-ha-lemondanak-sokmillios-jarandosagukrol/
------------------
.
Mindezt köszönhetik a nyuggerek
.
----- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE&t=1s
-----------------------
.
!!!
RonaGyuri
érdemes összevetni a propi olvasatát az eredeti cikkel!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Qu.e.d.

legalább is nagyon úgy néz ki, hogy a PISA nem csal, ami a szövegértési részét illeti

www.facebook.com/watch/?v=1218937091846875

erről az ellenzék nyugdíjprogramját ismertető vasárnapi sajtótájékoztatón elhangzottakról számol be a Népszava „"Orbán az uniós átlagnál sokkal kevesebbet költ a nyugdíjasokra"” című cikke. S a propeller.hu „Korózs Lajos, az MSZP politikusa a nyugdíjpolitikáról: ’az évszázad átverése, amit Orbán Viktor az elmúlt 12 évben alkalmazott’” címmel. Pontosabban az utóbbi az előbbi cikkről referál. Figyelmesen olvasva elég érdekes eltéréseket találni a két olvasat között. Ami annyira nem meglepő főleg úgy, hogy a derék Propeller azzal indít, hogy: „A választások közeledtével egyre többször kerülnek elő a szépkorúak, mint a Fidesz potenciális szavazóbázisa. Most épp az ellenzék rángatta elő a témát. ”!
Rizikó
Melyik szavát vehetjük komolyan Athina után?
ómió
Na! A Korózs-Athina duó már megint "alkotott"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.