Hann Endre szerint nagy a nyomás az ellenzéken, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt új évi kijelentéseivel kapcsolatban pedig elmondta: ez nem példátlan a magyar politikai életben. Kérdés, hogy ez milyen hatással lehet a választói hajlandóságra.

"Orbán Viktor is kifejezte azt, hogy az idő nekik dolgozik" – nem egyedülálló Márki-Zay és megtizedelt szavazók esete

Fotó: Facebook

A Medián friss közvélemény-kutatásában azt a kérdést válaszolták meg a résztvevők, hogy szerintük vajon ki fogja megnyerni a választást, a válaszok pedig meglepők lehetnek – írja az atv.hu.

A Fidesz-KDNP listára szavazók 91 százaléka a kormánypártoknak jósolja a győzelmet, ami nem újdonság, azonban a szavazókorú népesség döntő többsége, 63 százaléka, emellett az ellenzéki lista szavazóinak is egyharmada úgy gondolja, hogy ez lesz a végkifejlet.

Márki-Zay Péter újévi beszédében kiemelte, hogy a covid által is megtizedelt időskorú lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre 2018-ban, a fiatalok nagy többsége kormánykritikus.

A kormánypárti sajtónak azért majdnem mindegy, hogy mi van, szóval akkor is, olyanokat is állítanak, amik nem igazak. Ez speciel igaz, hogy ő mondott egy ilyet. (…) Ez nem teljesen példátlan a magyar politikai életben, én még emlékszem, amikor a Horn-Orbán vitán Orbán Viktor is valahogy kifejezte azt, hogy az idő nekik dolgozik

– magyarázta Hann Endre.

Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója az ATV Start című műsorában elmondta, hogy a választási kampányban nagy szerepet játszik a közhangulat formálása, a dinamikus változás. Minden kutatás nagyon szoros versenyt mutatott, voltak némi ingadozások, de alapvetően nagyon stabilnak mondható a közvélemény alakulása.

Az elmúlt pár hónapban egyre ellentmondásosabb számok láttak napvilágot, ennek betudható az is, hogy nem minden ellenzéki bízik a hatpárti összefogás győzelmében, mégis ők a legaktívabbak. Ez egy nagy fordulat, mivel eddig a fideszes szavazók voltak az aktívabbak.

Forrás: atv.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
igaz a MULT idő , a sajnálom viki a jövőidőnk már foglalt ÉS" filléres emlékeim..." majd dalolunk még " hol van az a nyár hol a régi szererelem " Rutkai- Latinovics slágere aktuálisabb mint valaha
tudode
Hát igen!
.
Az idő az nagyobb úr még az újkori diktatŰRHÁKnál is, fején találva a faszöget, dióhéjban:
.
----- Szeplőtelen fogantatás (10)
nol.hu/archivum/archiv-20733-10120
.
.(..) """.- Negyedéves korunkban érkezett Simicska, Orbán Viktor és társaik a Budaörsi úti kollégiumba - idézi fel Gyekiczki András. - Belépőjük nagyon visszhangos volt. Berúgtak, az üvegajtó kitört, de még nagyobb visszhangja volt annak, hogy alapjaiban akarták megreformálni a kari életet."" (...)
------------------
.
Majd telt, múlt az idő "ide nekem az oroszlánt" játszva a felcsúti miniszterelnököt nem sértette az, un. közjogi méltóságként", hogy bárki taláLÓS kérdést tehetett fel ország, világ előtt, korábban dicsekedve azzal, hogy a Stop Soros ösztöndíjasa lehetett
.
Ki a faszagyerek? - Orbán Viktor
888.hu/big-pikcsor/orban-2017-a-lazadas-eve-lesz-4080376/
.
(...) """.Orbán Viktor: Egy igazi amerikaival beszéltem, Trump nem egy dolgokat túlbonyolító politikus, aki már a megszólítással is gondban van. Volt közös hang. Ez ritka a politikában, főleg egy nagyhatalom elnökével. Végül is nincs a világon olyan ember alkotta dolog, amit ne lehetne megváltoztatni.
.
Meg lehet változtatni Magyarországot, meg lehet változtatni Európát és az Egyesült Államokat is. Egy országot megváltoztatni csak olyan embernek van esélye, akiből hiányzik a megfelelési kényszer, egyenesen beszél, kimondja, amit gondol, és ha mond valamit, annak van veleje. Az Egyesült Államokat megváltoztatni az elnöki pozícióból is gigászi, szinte lehetetlen feladat, a legtöbben meg sem kísérelték. Talán majd most.""(...)
------------------
.
Miután már kitelt a becsülete és az EU szélsőjobb vezetője akarna lenni, de
.
----- Orbán a európai szélsőjobb vezetője akar lenni, de ez homofóbiában nem megy
hvg.hu/itthon/20210702_Orban_europai_jobboldal_homofobia
-------------------
.
Tehát az idő nagy úr. Remélhetőleg kevesebb van előre mint hátra a pávatáncából!
.
Az állam nem lehetne...
Clavigo
@KisTehen: A vajdád meg levélben,,pénzt tarhál...???
ómió
Maki efftárs, bizony, "töretlenül halad" az önmagukat hiteltelenítők "rögös útján"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.