A 24.hu stábja nyugdíjasokat kérdezett az utcán, hogy miképp vélekednek a 13. havi nyugdíj visszaadásáról és egyéb szavazatvásárlási trükkökről.

A megszólalók szinte egyöntetűen azt vallották, hogy emiatt sem fognak a Fideszre szavazni, továbbá az is igencsak átlátszó, hogy most különösen a kedvükben akarnak járni Orbánék.

Azt meg a pofátlanság csúcsának tartják, hogy a miniszterelnök levélben tarhál tőlük pénzt a "Soros" elleni harcra.

Forrás: 24.hu

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Miből is ígérget a proli kormány?
.
----- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
www.napi.hu/magyar-gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
----------------.
.
---- A mutyizással vádolt konstrukcióra 80 milliárdot fizethetünk karácsony után
mfor.hu/cikkek/makro/a-mutyizassal-vadolt-konstrukciora-80-milliardot-fizethetunk-karacsony-utan.html
---------------
.
----- Rekordösszegű hitelt vett fel a magyar állam
hvg.hu/gazdasag/20210914_rekordosszegu_adossag_magyar_allam
.
. „”””1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.””"""
--------------”
.
----- Orbán: Magyarország felvett 800-900 milliárd forintnyi hitelt több tíz évre
24.hu/belfold/2020/11/20/orban-soros-gyorgy-hitel-eu/
--------------
.
Meglesz annak a böjtje, az un., na nem a "piros pacsis pasi" kontójára, mindannyiunk kárára, egyszer hopp, aztán évekig kopp!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Szóljuk a fideszeseknek az ellenzék volt bőkezű, orbán csak beszart, nem kicsit nagyon!
Még mindig aprófoschása van, ezért még most is nyitva hagyta a kamraajtót. Lehet, hogy a Jegybank széfjében is már csak trombitarezet őriznek az ajtónállók.
tudode
Miből is ígérget a proli kormány?
.
----- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
www.napi.hu/magyar-gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
----------------.
.
---- A mutyizással vádolt konstrukcióra 80 milliárdot fizethetünk karácsony után
mfor.hu/cikkek/makro/a-mutyizassal-vadolt-konstrukciora-80-milliardot-fizethetunk-karacsony-utan.html
---------------
.
----- Rekordösszegű hitelt vett fel a magyar állam
hvg.hu/gazdasag/20210914_rekordosszegu_adossag_magyar_allam
.
. „”””1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki.””"""
--------------”
.
----- Orbán: Magyarország felvett 800-900 milliárd forintnyi hitelt több tíz évre
24.hu/belfold/2020/11/20/orban-soros-gyorgy-hitel-eu/
--------------
.
Meglesz annak a böjtje, az un., na nem a "piros pacsis pasi" kontójára, mindannyiunk kárára, egyszer hopp, aztán évekig kopp!!!
Gauntlet
@Sámannus: Én is épp arra gondoltam hogy mi lenne ha egy szép nagy az arany tömbök helyett egy 'köszönjük' cédula pihenne.
Juliusz48
@Sámannus: No azért ha véletlenül nyerne a baloldal, a mostani nyugdíjam 6,9%-át kitevő villanyszámlám minimum 13,4 % lenne , de félő, hogy a német villanyárral fizethetnék ami 20,6%-ot tenne ki . Nem lennék boldog ha a mostani évi 3,5 heti nyugdíj mértékű villanyszámlám helyett, egyszer csak a jobb élet ígéretével 2 hónapot kel évente fizetnem, amit a legtöbb nyugdíjas tüzet okádva egyenlítene ki, mert ezzel több mint egy hónapig nem kerülhetne kenyér az asztalra évente. De ne csodálkozzon senki, ha a munkájából élők mellett, a nyugdíjasok többsége is ott tolongana majd, a tüntető tömegben a drasztikus életszínvonal romlás miatt..
Sámannus
@Gauntlet: Azóta, hogy Hazai bankokat "becsaptak." trombitarézzel, és még csak feljelentésig sem jutottak a csalással, jól mutatja, milyen rafináltan csinálták ennek a jogi hátteret. Ugyanis a bankárok "szakmai érdekből" nem tettek feljelentést. Magyarul mindenki rajtuk röhögött volna, hogy nyilvánosan elismerik ezt a fajta alkalmatlanságukat. Lévén, hogy a réz sűrűsége fele az aranyénak, az óvodásnak is feltűnne a csalás. Ők pedig milliárdos tételeket buktak a befektetők pénzéből.
Ez a csalafintaság azt hiszem ma sokkal időszerűbb lehet mint tíz egynéhány éve.
Juliusz48
@Gauntlet: Látom ismered a sajátjaidat, és azt hiszed mindenki olyan. Természetesen te azt helyesled amit Gyurcsány az Öszödiben így foglalt össze. "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Csak gondolj bele a költségvetés akkor is elfogyott. A MOL-t és amit el lehetett adni eladták, még hitel is kellett mellé és a végén "nem csináltak semmit". Nem túl drága ez a SEMMIÉRT.
jesz
..."egyöntetűen azt vallották, hogy emiatt sem fognak a Fideszre szavazni,"...

...ha MZP nem tanul meg szívhezszólóan az idősekhez szólni, nem beszél hülyeséget az energiáról, akkor talán megnyer kétmillió szavazatot...

...de ha továbbra is dől a szájából a meggondolatlan marhaság, akkor bizony Orbánra szavaznak...

Karácsony külföldön elmondta egy újságírónak, hogy a migránsbefogadást támogató javaslatáról itthon nem beszél, mert az szavazatvesztéssel jár...nos ez itthon megjelent, az eredmény? ...nem is szavaz rá senki...

MZP nehogy így járjon...ott ugrál körülötte tucatnyi segítő, akik megtaníthatnák viselkedni, okosat mondani...azt nyelik a népek...
földlakó
@Juliusz48: Már hiányzott egy Nostradamus.
Nessy
@Juliusz48: Az a baj, hogy jelen kormányunk nem az utolsó másfél évet, hanem az elmúlt tizenegy évet hazudta végig! Mennyi most az államadósság? Kis híján a duplája a 2010 évinek!És most mennyi a hitel , milyen kondíciókkal? Ja,ez most nagyon titkos! Megfizetjük duplán ezt az osztogatást! Persze nem sport klubok,az egyházak, a határon túliak, a nyertes kegyencek !
Sámannus
Kedves @Juliusz48: Te nagyon olcsó jános vagy mert, csak beszopod a mesét, nem is figyeled mit mond az ellenzék. Ha a lakásokat korszerűsítjük, energiatakarékossá tehetjük és ez miatt csökkkken!!! a rezsidíj nem csökkentik, hanem csökken érzed a különbséget? Mzp akkor is megcsinálja, ha nem vonja vissza a rezsicsökkentést. A mai technológia lehetővé teszi, hogy a lakások úgy lesznek lakhatóak, hogy energiát termelnek! Felfogod, hogy mi a különbség itt a rezsit az áramszolgáltató fizeti, ha te áramot adsz el a szolgáltatónak. A fidesz erről azért nem beszélt mert ebből maguknak vették ki az uniós pénzeket. Senkinek sem érdeke, hogy ne lehessen a kisfogyasztóknak saját áramforrásuk. Én nem gázzal fűtök hanem klímával. Nékem nem kell a putyin gáza. Hőszigeteltem a házamat és kevés energiával barátságossá teszem. Már ma sem kell aggódnom mert a H tarifával üzemeltetett klímát 50%-os kedvezménnyel használhatom Vagyis most én 70%-s tarifát érek el rajta. Nézzed már meg azt a számítást amit te ide írtál és az enyémet, amiben még nincs benne napelem, amivel le is lehet ezt a számlát nullázni. Most a vízről nem beszélek, csak a gázról, az is jó téma, mert annak a vezetékeit le is szereltettem, vagyis lenulláztam teljesen. Fiatal szomszédom meg is rőkönyödött rajta, mert azt hitte rosszul döntöttem. Mára kiderül, hogy a gázfűtés teljesen fölösleges rendszer, mert ezerféle képen megkerülhető.
Úgy látom kedves @Juliusz48: kb egyidősek vagyunk hanyas vagy? 48-as? Én is. Nekem nem kell orbán dumája én már csináltam magamnak rezsicsökkentést, hogy a nagy bográcsképű rezsi szili a fasorban sincs. Sőt csináltam Gyurcsány idejében panel programot is tudod, amihez lézerjani úgykezdett hozzá,hogy az egész hülyeség, mert az épületek szerkezetével átmeneti kiköltöztetésekkel akartak operálni, és a sok vakaródzásból nem lett semmi. El is halt az egész folyamat.Hallgattak is mint aki beszart róla.
Külön neked elmesélem mit mondott orbán amikor az unióban azt emlegették, hogy a klímaváltozás...
Sámannus
@Juliusz48: Ez lemaradt:
Külön neked elmesélem mit mondott orbán amikor az unióban azt emlegették, hogy a klímaváltozás megfordításához mit kell tenni. Viktorka azt mondta igen éles elméjével az nagyon sok pénzbe kerül nekünk kb olyan 50 000 000 000 magyar forintocska!. Ötven ezer milliárd! tudod a nyugdíjunkat CSAK háromezermilliárddal csapolták meg, és több mint a magyar teljes államadósság. tényleg baszott nagy lopási legetőség!
Kedves @Juliusz48: ha elolvasod figyelmesen amit írtam félig meddig megértheted mit mondott MZP Az amit véghez kell vinni az rezsi CSÖKKENÉS amit a fidesz az asztalunkra sz@rt az a rezsicsökkentés egészen más dolog. Orbán eljátszotta a renoméját ebből a pénzből a jó tanulóknak kell majd gazdálkodni. Nem a zsiványoknak akik lopnak és elhallgatnak mindent előlünk.
Azt is megértem ha a szegénység elvakít és nem látod mi a valódi érdeked megtudlak érteni de téged én sajnálni foglak ha nem tudlak meggyőzni.
Miben reménykedsz győzzön viktorka, vagy ne?
Gyurka80
Amelyik nyugger nem örül neki, az adja vissza, úgyis hozzászoktak amikor a kedvenc libsijeik kormányoznak azok elveszik tőlük a 13. havit.
Clavigo
@Gyurka80: Legalább Orbán elvtárs visszaadta nekik,,ahogy hatalomra került,,azonnal. Ja,,mégsem... Hülye vagy.
TJimmy
@Gyurka80: meg az Orbán által beígért 14. havit is :D
Gyurka80
@Clavigo: A csődbevitt országból hogyan adta volna vissza hülyegyerek!?
Gyurka80
@TJimmy: Az a hajó 2006-ban elment böszmeferi elsüllyesztette!
ómió
Na, lám! Az "okosabbja" közülük is "úgy véli": itt a zsebem, efftársak! Tinéktek spórolok! Meg a háromszoros gázárnak!
csipetke
Teljesen nyilvánvaló,hogy most a választás előtt élveznek ilyen nagy figyelmet a nyugdíjasok. Valaki egy riportban azt mondta az ATV-n,hogy el kell tenni a pénzt,de a fülkében tudni kell,hogy kire szavazzunk.Ezt az osztogatást,(bár nem ilyen mértékűt) négyévente eljátssza a fidesz.A köztes időben pedig pont lesz@rják a nyugdíjasokat. A mindig alátervezett infláció mértékének megfelelő volt az emelés,azaz,csak a kötelezőt adták.Most veszélyben érzik a seggüket,és esztelen osztogatába kezdtek őrületesen nagy hitelekből,amit nyilván a gyerekeink,unokáink fognak visszacsengetni 30 év alatt..
simmering73
@Gyurka80: Csődbe most viszik az országot, te szellemileg alultáplált.
Gyurka80
@simmering73: Idióta! 2009-ben jött az IMF megsegítette böszmeferit, hogy ki tudja fizetni a nyugdíjakat , mert üres volt az államkassza!
Sámannus
"Orbán mentes újév" a legszebb amit most hallottam.
Gyurka80
@csipetke: A maszop nem azt csinálta? Csak 2009-re annyira csődbevitte az országot, hogy kénytelen volt a 13. havit elvenni.Ha visszajönnek ugyanazt fogják csinálni erre mérget vehetsz!
Eladott Ország
@Juliusz48: tegnap, 22:08 ◘ Elakadt a lemeztű, hülyegyerek! Orbán a kaméleon ember. Melyik arca az igazi ?!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/66860067_127764255123464_1382487476513275904_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=jj2WE4HFh1sAX9ZIFYR&_nc_oc=AQnRmM2b_JVd8zaJzFc6zZWZRtO-GImd6Ajj0Nq41D7_DWsWhfLXBoRhzH-2aMeapKk&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-ZJavdEC0Kl1ZEZwjc_8kd1PwZDznnw5f46mTsTTcaRQ&oe=6201311F
Orbán: Árultam én a földet , népet és hazát , ha kellett állampolgárságot, elvet…
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/146093810_4149809208403945_2711860538950703281_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ngwW4CsQ9kgAX8GEbwB&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_ys0pych1JdoUx5JBhQqztVRz9aALKaQMznxSGhzsOGA&oe=62006DF2
Sose voltak elvei, sose volt következetes. Suhancként azt üvöltözte véres szemekkel, hogy térdre csuhások, aztán rájött, hogy a hívő emberek szavazata is jól jönne neki, inkább váltott. Ruszkik haza, vicsorogta habzó szájjal évtizedekkel ezelőtt, aztán rájött, hogy Putyinnal mutyizni nem is olyan rossz, inkább váltott. Ahol kommunizmus van, ott demokrácia nincs mondta tejbegrízes nyomokkal a száján, aztán rájött, hogy a kínai kommunizmusra példaként is nézhet, hasznot is húzhat belőle, inkább váltott. Miért ne válthatna a homofób nézetein is?! Főleg ha a hatalma múlik rajta?! Van valaki aki fogadni merne arra, hogy szükség esetén sem lenne hajlandó Orbán Viktóriára változni?!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/226759510_559289468769111_9025287396256557754_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=aJAREUSbFMQAX_BNT1c&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT92swIcMfhhJLGyjz3pMwn40gRcPWhnbul0M5izudB88w&oe=61DF0EC0
Gyurka80
@csipetke: Kitől értik "veszélyben a seggüket"? Zajospetititől moslékoktól? Ne hidd! Túl sok ATV-t nézel!
Gyurka80
@Eladott Ország: Értelmesek a magyarok és valagba rúgták böszmeferit és bandáját 3x 2/3-al ha nem vetted volna észre idióta!
csipetke
@Gyurka80: 13:24 Egyrészt az ország 2009-ben nem volt csődben, és igen, az általad moslékoknak nevezett ellenzéktől tartanak,akik végre összefogtak. Mit gondolsz,mire vett fel a gazdád ilyen irgalmatlan nagy hitelt,hogy osztogatni tudjon?Ha biztosnak érezné azt,hogy újra nyerni fog, pont lesz@rná a nyugdíjasokat, nem képzeled,hogy százmilliárdokat szétszórna,ha azt hinné,hogy nyerni fog.
@Gyurka80: 13:38 Amivel a fidesz nyerni tudott,az a szavazatvásárlás,és a furmányos fideszes matek,amivel még a kétharmadot is újra össze tudták lapátolni.Ha ez nem lett volna,egyszer se lett volna kétharmaduk,viszont így szinte minden kontroll nélkül tudták szétlopni az országot. Aki ezt nem látja,az vagy vak, vagy ahogy a felmérések mutatják, aluliskolázott. Nagyrészt ezekből tevődik össze a fidesz-szavazók tábora,és ezen nincs mit szépíteni. Az m1 nem véletlenül van benne ingyen minden csatornakínálatban. Sajnos sok embernek csak erre telik. Ja,és hogy ezt átlásd,nem kell ATV, elég,ha nyitvatartod a szemed
Gyurka80
@csipetke: " Az m1 nem véletlenül van benne ingyen minden csatornakínálatban" Aki ilyet ír (és persze a többi hülyeséged) annak lővése sincs a politikához (ezért inkább nézz más elfoglaltságot, érik a következő 2/3), mert az M1 közszolgálati tehát ingyenes ha nem tudnád!
csak úgy....
@KisTehen: ti ´,havi mennyiért csináltok itt hülyét magatokból?
-vájkálva a múltban és közben fingotok nincs a jelenröl...
Juliusz48
@Sámannus: Tisztelt @Sámannus: Lehet hogy én kisnyugdíjas vagyok, és nincs 1 millióm csak arra, hogy egy új bekötést csináltathassak mert az 1 fázisra 2,5 kWh teljesítménynél nagyobb napelemet nem lehet kötni. Aztán nem ad senki hitelt, mert a házamat nem teszem fel rá kauciónak, hogy telepítsem a napelemet. Tudja 80 felett nem lehet hitelem rövidebb törlesztéssel meg nem maradna kajára a törlesztőtől. Az meg, hogy az adósságot itt hagyjam a feleségemnek az Ő nyugdíjára szintén nem járható út nálam. Pedig, hogy én megyek el hamarabb az sanszos. Az már csak mellékes, hogy aki egy lábra áll annak nagy esélye hogy elesik. Felénk nem ritka hogy fél napig nincs villany mert valami elszakította a távvezetéket, és általában akkor nem szokott sütni a nap se. Ráadásul árvízkor 10 napra is kikapcsolják. Amikor majd nem fizetnek a napelemed termeléséért mert akkor akarsz eladni amikor mindenki, már nem lesz olyan barátságos a dolog, viszont amikor meg venni kéne majd mindenki 10 szeres áron adna el mert nincs aki termeljen. Persze lehet mondani, hogy szigeteld le a házad mert a kibicnek semmi sem drága, neki Bige tolja a lét még egy darabig. A németeknél miért dőlt be a hálózat, mikor nekik sokkal több megújuló energiát termelő egységük van? Mert a szél. meg a nap, nem rendelésre jön amikor kéne? Lehet mondani bármit Orbánra, de ha nekem betolnak egy háromszor akkora villanyszámlát, és minden esély megvan rá, mert a piaci ár már tavaly is 30 eurocent volt a németeknek, és 2010 előtt az nekünk a németnél többet kellett fizetni, az 110Ft/kWh díjat jelent. Akkor ha kifizetem nem jut kajára, ha meg nem, akkor a hűtőm áll le, és azért nem lesz kajám. Ráadásul Ön is úgy osztja az észt, mintha sok lenne belőle, mert valamivel jobb helyzetbe jutott mint a többség a baloldali kizsebelésünk ellenére. Amit lehetett szigeteltem a házon, és ma a fűtésemre a harmadát használom mint régen, de ettől nem lett harmada a költségem , mert a fa ára emelkedett és a fizikai képességeim se javultak,...
simmering73
@Gyurka80: Hülye vagy mint a faszom zokniban.
Nessy
@KisTehen: Az IMF hitelből még volt a kasszában, amit aztán az Orbán kormány költött el! Mennyi most az innen, onnan felvett piaci hitel állomány? Ja, az nagyon titkos! Mennyi volt az államadósság, és mennyi most? Most közel a duplára a 2010-s összegnek! Ez tény!
Juliusz48
@Nessy: A hitelt pont azért mérik a GDP százalékában mert a kifizetés lehetősége is abban van. Mint ahogy az értékelések is úgy mennek a hitelminősítőnél kinek van esélye kifizetni és kinek nem. Talán nem vette észre de a balos bóvliból kikerültünk bármit is mond a gazdaságról Ön, mert nem mérvadó. Ha elhinném az ellenzék dumáját éreznem is kéne a nyugdíjamon, hogy tényleg rosszabbul élek, vagy legalább olyan rosszul mint 2010 előtt hisz 2008-ban mentem nyugdíjba. De a helyzet nem ez. Mindenki mond mindent de a STADAT 3.6.3 táblájában megtalálja mindenki 1996-óta az éves átlagárakat. Aki nem tudja elővenni a 2010 előtti fizetéspapírját, vagy az adóbevallását, az csak kukorékol alap nélkül. De javaslom annak aki képes rá, és számolni is jobban tud mint Gyurcsány és csapata, "Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány." hogy vegye csak elő a régi papírokat. Aztán szorozza ki a mai rezsijét az azévi árakkal és vonja le belőle, majd a mai havi fogyasztását is telefonostul mindenestül, és próbálja ki. hogy ki jön-e mondjuk a 2009-es jövedelméből a mai igénye. Ha csak három hétre jut kaja, ne csodálkozzon, mert ennyivel él ma jobban. Nekem nem volt nehéz dolgom mert a nyugdíj megállapításaimat rendben tartom, ahogy a számláimat is és nyugdíjasként állíthatom, hogy nekem sem jönne ki a 2009-es nyugdíjból a mai költésem. És ÖN azt szeretné hogy újra ne jöjjön ki, amikor azt állítja, hogy nem sikerólt Orbánnak eredményt elérni a tények ellenére.
kissé felnőttem
@Juliusz48: mindenhol azt turbékolják a három fázis ALANYI jogon jár, és a családi házak nálunk ezzel vannak ellátva, ? szép a mese ugye??? és a 220 v az ugye nem is három fázis ? ja na ja akkor 380 - nak kéne jelen lenni és a mérőóra is erről szólna
Sámannus
@Juliusz48: Látom jól körbe jártad a lehetőségeidet, tiszteletre méltó, hogy szigetelésre is gondoltál.
Szerintem több lehetőség van a napelem kihasználására, ha úgy szabályozzák, hogy ne vesszen el az ügyintézés kavalkádjában, és megérje elindítani a beruházást annak is aki nem éli meg a megtérülését. Ezért kell az államnak, és az Uniónak mélyen a zsebébe nyúlni. A mai idősödő társadalomtól nem várható el,hogy hosszútávra vállaljon garanciát egy beruházásban. Sőt a folyamatos üzem biztosítása és az energia mérleged sem kizárólag a te gondod.. A villamosenergia gazdálkodással a hálózatok üzemeltetőinek a gondja. Ha jobban belegondolsz, már a vételezés is sokoldalúbb mint te gondolod. Egy fázissal is lehet több áramot levenni a hálózatról azt hiszem 80-90A egy normál lekötés és 32 A elosztónként kivitelezve.Ez lehet hogy nem pontos. A hőszivattyús fűtés többféle lehet, ennek is fog változni a felhasználása, finanszírozása. Én azt szoktam mondani, hogy nálam akkor térül meg ez a beruházás, ha már ezt használhatom,mert lehet hogy egy két év múlva megváltozik a munkakészségünk. egyszerűbb egy automatikus rendszert felügyelni, mint a hagyományos eszközökkel bajlódni.
Az MZP által felvázolt tervek eddig ismeretlenek voltak az átlagos polgárok számára. Például most látom, hogy a közmédia milyen sebbel lobbal hirdeti ezt a programot a családok számára.Hol voltak ezek eddig. Miért hallgattak róla. miért csak azután szórták az ingyenes napelem rendszert amikor már összeállt az ellenzék? Miért az után, hogy vissza tatrtják az uniós kifizetéseket?
Igen orbánék maguknak sajátították ki az eddig termelt napenergiát Legalábbis a nagyobb részét. Miért nem dicsekednek ezzel, mert az atomenergiának is le kell kötni a kapacitását. Ha a lakosságmagáról képes gondoskodni miért kell nekünk putyinéktól függeni? A kis napelemes rendszerek kiépítése a támogatások ellenére csak egy nagy szívatás. Bizony.
Miért nem erről beszélünk és mi köze van ehhez az elkúrtunknak? Megsúgom a LOPÁS, és a...
Sámannus
@Juliusz48: Folytatás:
Miért nem erről beszélünk és mi köze van ehhez az elkúrtunknak? Megsúgom a LOPÁS, és a hazudozás, harag és gyűlölet keltés. Lássunk már végre tisztán.
Emlegeted a németeket az árammal. a gázzal, a karbon semleges energia termelés nehézségeivel. Ők vállalják a nehézséget, és megoldják a problémáikat. Ki jött az új elektromos Mercedes 1000km-es akkukapacitással. bár ezt nem írták a beharangozóban az új elemekkel működő aksi kapacitása a duplája a mainak, és könnyebb!
Nem kell a németek után menni, de az oroszok is cserben tudnak hagyni. A hatalmi beavatkozások a kis országok életében nem a mi malmunkra hajtja a vizet.
Nézzük mi történik Kazahsztánban. A kormányt és az elnököt is félre tehetik, de az oroszok ott maradnak. Magyarul alapjában a helyzet addig nem változhat amíg ott vannak
Nessy
@Juliusz48: Aki viszont a kilencvenes években ment nyugdíjba,a degresziv számítással 41 év után, annak bizony jóval alacsonyabb lett a nyugdíja, mint már a kétezres években! És ha valaki egyedül marad,az végképp megszívja!
csipetke
@Gyurka80: 14:04 Szerinted én mit írtam?Hogy az orbán-tévé,azaz az m1 ingyenes. Pont azért,hogy amelyik birkának nem telik normális csatornára,az is nézhessen valamit. Mégha az a mocsármédiáoz tartozik is
Gyurka80
@csipetke: Az NEM orbán tévé, hanem közszolgálati és azért ingyenes! Amelyik párt nyeri a választást értelemszerűen a többség tv-je a többire kisebbségnek ott a többi.
Gyurka80
@csipetke: Nettó hülyeség lenne, ha a köztévé a kisebbség tv-je lenne! Antal idejében így volt, mert a kommancsok nem lettek a tv-ből elzavarva, volt is belőle probléma!
Juliusz48
@Eladott Ország: Ebben is látszik a Churchill modásának lényege ""Ha egy ember 30 éves kor alatt nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze." nekem pont ugyanezt tanította az élet. Fiatalon erővel akartam megcsinálni amit ésszel kell. Láthatóan Orbán eljutott idáig, és vannak akik az utópiáikban hisznek. És míg a gyerek, hiána mondják ne nyúlj hozzá, de ha egyszer megégette magát nem nyúl többet a kályhához. Én azt látom a társadalmi utópiákat hajszolókat, ez nem hatja meg. főleg nem azoktól aki saját bevallásuk szerint is alkalmatlanok voltak, és most azt gondolják jó az ha egyszerre 7 utópiát próbálnának ki rajtunk a hasznukra. És egy részünk biztos értelmes. Pont azért nem zavarjuk el, mert ami helyette jöhetne az kb Orwell 1984-e háború nélkül egyenlőre, mert tapsolhatnánk amikor azt mondja majd a botoxlédy Lendvai, hogy a kenyér fejadagot 30 dekáról 25-re emeltük. Neke aki 13 éve nyugdíjas vagyis inflációval emelkedik elvileg a jövedelmem többre futja az 59% emelkedéssel 2009-óta, most akkor gondoljon bele mennyivel jobb annak akinek 170%-ot emelkedett a jövedelme, és a családban lett még egy kereső - mert a 2009-ben bevallott 12% munkanélküliből sikerült 1 milliót alkalmazni, pedig csak 400000 létezőről beszéltek. Viszont a 2,5 millió 2010 előtti szegényből, most azon keseregnek azok aki mikor vátoztathattak volna rajta lesz@rták, hogy van 900000 akinek nem jut minden nap hús. Százalékban pont annyian mint a németeknél, akiket követni ajánlanak. A különbség csak az hogy mi a sokkal többől értük el ezt nekik meg alúlról sikerült magukat feltornázni 10,5%-ra. www.penzcentrum.hu/vasarlas/20220107/ekkora-szegenysegben-el-900-ezer-magyar-a-gyomruk-erzi-legjobban-hogy-nincs-eleg-penzuk-1120921?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel lehet nogy hátulról a negyedikek vagyunk de a németekkel holtversenyben a görögöket meg előzve. Amikor a lemaradásunkat megvalósító Gyurcsányt látom a 7...
Istenakinincsen
@Gyurka80: Csak orbán tv-van féleszű...nem látod?Mondj egyet ami korrekt és független.
???
Gyurka80
@Istenakinincsen: Idióta lásd az előző válaszomat! ilyen legyen gyurcsány tv te barom
Gyurka80
@Gyurka80: Jav. Milyen legyen gyurcsány tv?
Gyurka80
@Istenakinincsen: Jav. Milyen legyen gyurcsány tv?
Istenakinincsen
@Gyurka80: Te balfasz.
Fűggetlen tájékoztatás,független média...ilyenről még nem hallottál?Hogy jön ide gyurcsány??Te tökhülye vagy és fanatikus elvakult idióta barom.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Független? Szerinted van olyan? A BBC CNN szerinted az? Nagy hülye vagy te.A választás eredménye meghatározza a köztévét ez logikus te hülyegyerek!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Ezt irtad:"A választás eredménye határozza meg a köztévét ez logikus...stb"
Szerinted ez mit jelent?
Ez független tájékoztatás,vagy az épp aktuális(megválasztott) kormány határozza meg a köztévét és a médiát?
Gyurka80
@Istenakinincsen: Egyszerű a többségnek sugároz a köztelevízió, a többség pedig választáskor derül ki. Amikor a köztévé libbant volt az nem zavart, miért is nem? Böszmeferi idejében olyan libbant volt, hogy a hír tv-t néztük!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Nem többségi tv és többségi médiára van szükségük az embereknek.
Független tv és média...ami mindenkihez szól elfogulatlanul,pártatlanul.Bármelyik párt megnyerhet egy választást,de nem uralkodhat nem vásárolhat sem tv csatornát sem semmilyen médiát mert az onnantól kezdve nem független.
Nehéz felfogni,hogy egy ország népessége nem csak a "nyertes"szavazókból áll?Mindenki fontos aki ebben az országban él.Ez egy kis ország,ezt megosztani és ilyen vagy olyan módszerekkel és egymás ellen hergelni a hatalom és a pénz miatt:bűncselekmény.
Gyurka80
@Istenakinincsen: "Ez egy kis ország,ezt megosztani és ilyen vagy olyan módszerekkel és egymás ellen hergelni a hatalom és a pénz miatt:bűncselekmény. " Igazad van nem így kellene lenni a 2002-es ron werber óta a libbantak ezt csinálják, zayospeti egyfolytában. Ahogy látom minden országban ez megy legutóbb usa-ban.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Nézd meg a címet , keresnek olyan nyuggert aki nem dől be a fidesznek (ahelyett, hogy örülne neki), pedig az egész ország munkája benne van , hogy megkaphatta. Ez a megosztás hergelés magasiskolája.
Istenakinincsen
@Gyurka80: Látom sokat megértettél egy tök egyszerű gondolatból.
Szerintem hagyjuk mert nincs értelme meddő vitának.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Egyetértek, téged nem lehet meggyőzni.
Sámannus
@Istenakinincsen: A napokban derült ki má van a magyaroknak kedvező történelem írás is. Az akadémikusok kiakadtak.
Azért rakosgatja Kásler a csontokat, hogy megtalálják a magyar gént. Ettől nagyobb lükeség még nem volt az országban.
Istenakinincsen
@Gyurka80: Értelmes,hiteles,elfogulatlan, vitaképes gondolatokkal bárkit meg lehet győzni.Ilyet tőled még nem láttam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.