Az üzletember állítja: célja a kormányváltás. 

Gattyán nekiment a közmédiának, az ellenzéket összefogásra szólítja felFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A milliárdos üzletember, Gattyán György nemrég fejezte ki nyilvánosan politikai ambícióit. Azóta – egészen pontosan december 24-én – be is jegyezték a pártját, A Megoldás Mozgalmat. Most pedig egy, az MTI-hez eljuttatott levélben azt írja: „célom a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása”. Ennek érdekében több lépést is felajánlott.

Szólt az ellenzékhez: "

felajánlom segítségemet minden kormányváltó erőnek, amennyiben a következőkben foglalt programpontok megvalósítása mellett írásban, együtt hitet tesznek velem.

Gattyán ezután rátér a lényegre: „Felkérem az Ellenzéki Összefogást, hogy tegyenek szándéknyilatkozatot, amelyben kifejezik támogató hozzáállásukat, elhatározásukat a Megoldás Mozgalom alább felsorolt pontjaival kapcsolatban. Ha egyetértenek ezekkel a törekvéseinkkel, arra kérem Önöket, hogy 2022. január 17-ig kezdeményezzenek közös tárgyalássorozatot a Megoldás Mozgalommal a részletek kidolgozásáról, hogy a pontokból a tavaszi választásokig egy, a két fél által aláírt javaslatcsomag készülhessen.”

Az mfor.hu összefoglalta a pontokat:

A közbeszerzési rendszer strukturális átalakítása, a gyanús beszerzések automaikus kiszűrésére is alkalmas informatikai rendszer kiépítése.

Kormányváltás után "azonnali (további) 10%-os alapbéremelést kell végrehajtani az állami közoktatásban dolgozók részére, a jelenlegi egyházi támogatások terhére. Továbbá garanciavállalást kell tenni arra, hogy az állami oktatásban dolgozók teljes bére inflációkövető lesz."

Minden 14 év feletti magyar fiatalnak egy szoftverekkel felszerelt, távoktatásra alkalmas hordozható számítógép biztosítása.

A kormányzat és az állami tulajdonú cégek kommunikációs és hirdetési kiadásainak radikális csökkentése, ezek összesen sem haladhatnák meg a 10 milliárd forintot.

A közmédia költségvetésének jelentős csökkentése.

Az így felszabaduló összegeket Gattyán „a vidék felzárkóztatására, azon belül is, az ország digitális tudatra ébredésének elősegítésére” költené.

Forrás: mfor.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
a gattyány viccesebb, mint a töketlen kutyapárt
kissé felnőttem
a program ajánlást kéne elsősorban elolvasni.Semmi tisztességtelen nincs benn , amúgy lelke rajta mindenkinek. Vagyona van akkor lopni nem fog szerintem , mert minek? hobbija sem a stadionbővités, lényeges, mert megépítették, és fenntartani meg nem birják? akkor kidobott pénz mind max 2 meghagyni a tőbbi meg dömper, és ? amúgy párton kivül éltem eddig, igy is marad, 75 évesen illuzióim sincsenek de még pár szép évet képzeltem de a viktor jobban elkurta mint igérte, Az ÖRDÖG lenne a Gattyán akkor is bevállalom, igen, legyen ő és a gyerekeinknek unokáinknak legalább már másabb lehet nem ez a mocsárféle fertő. Csak ők és a bankok, lörincek meg rogán toncsik dajcs tompikák én a győzelmét 90 % ban elképzelem mert sok - sok viktor párti is inkább őt látná ugy látszik ez kb ma per sacc 35-45 % és nem a véleménykutatók tipjére épithető. AMI érződik az erkölcsi tartása.12 év alatt a népe nem volt fontos akkor most már ö sem nekem, és ami tény való a seggét félti nem a Hazát és a népét, ez meg cinikusság, sem a nyugdijasokat sem a fiatalokat ez duma csak.. Gyerekeit STAFIROZZA KI 600 .
CsipkeRózsa
@KisTehen: 13:17

A keleti félen is megtanulják, ha megtanítják őket, és még villanyvilágítás is lesz náluk. Aki tud, az többnyire nem saját magától tudja, mindenkit először tanítanak.
ómió
Tényleg "valódi efftársi programpontjai" vannak!
kissé felnőttem
@ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: te a pártoktól semleges dolgokat nem tudod értékelni nem kell lopni csalni hazudni annélkül is létezik ám élet orbán ezt nem tudja mert ő olyan ki és be is sughatsz ha gondolod és a pegazust rátok is állitották nem észlelted olvass utánna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.