A három hónapja létrejött szlovákiai magyar párt MKP-s frakciója mégis arra kéri platformjuk szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a Fideszhez köthető, és állami cégek pénzével alaposan kitömött Békemeneten – írja a parameter.sk.

"Ennyivel tartozunk Orbánnak a sok támogatásért!" – A határon túli magyarok is készülnek a Békemenetre
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A portál idézi a Szövetség MKP-platformja közösségi oldalán megjelent közleményt, amely arról szól, hogy március 15-én szimbolikus módon szeretnék kifejezni támogatásukat.

"Arra kérjük platformunk tagjait, szimpatizánsainkat, hogy, aki tud, vegyen részt a megmozduláson, hogy legalább így, szimbolikus módon kifejezzük támogatásunkat Orbán Viktornak és a nemzeti kormánynak. Orbán Viktornak és a nemzeti kormánynak".

Mindez annak ellenére történik, hogy a Szövetség vezetője még novemberben úgy nyilatkozott, hogy nem tervez bekapcsolódni a magyarországi választási kampányba – írja a parameter.sk.

Egy jellemző komment a poszt alól, ami mutatja, hogyan gondolkoznak odaát a Fidesz-szimpatizánsok:

"Ennyivel tartozunk Orbánnak a sok támogatásért!" – A határon túli magyarok is készülnek a Békemenetre

A szlovákiai magyar portál korábban írt arról, hogy az MKP-sok első embere, Berényi József nem rejti véka alá pártszimpátiáját, mert szerinte felvidéki magyar szempontból

"nem indokolt a magyarországi kormányváltásnak az igénye", aminek meg az "egyik legfontosabb" oka, hogy odaátról rengeteg pénz érkezik ide támogatásként.

Forrás: parameter.sk

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága hű magyarjai Orbánnak! Magukat mi, az itt élő, itt dolgozó,itt adózó emberek pénzéből fizeti Orbán! Mintha itt már minden rendben lenne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ...ja, értem. Akkor te még lehetsz Böszme imádó is.
...amennyi eszed van.
Hogy miért ad nekik bármit, miért ,,támogatja" őket, azt meg nem érted, mi?
Hát nem.
Pedig a felsorolt érvei közül egyik sem változott mára.
Emmersson71
@ómió: Nem a befogadás volt már akkor sem Orbán célja, hanem a szavazóbázisa növelése! És egyszerűen leírtam, mi az aggályos a külhoni magyarok szavazati jogával - nem itt adóznak, nem veszik ki a kötelezettségekből a részüket. És ez igaz MINDEN, BÁRHOL ÉLŐ magyarra, aki nem tartózkodik életvitelszerűen hazánkban!
Aki Én
@Pegero: Beérem, mert buta suttyó vagy, és nem is számítottam másra, egy hiteltelen buta embertől.
Aki Én
@Pegero: ,,Mindenkinek alanyi joga, hogy hülye legyen."
Ki is használod rendesen.
ómió
@Emmersson71: Ráhazudni bármit rá lehet és ti még éltek is ezzel, de végülis - rengeteg más ország gyakorlatához hasonlóan (és "érdekes", ott nem fikázzák se az adózásukat, se a felelősségüket, mint "aggályt" - ez csak nálunk "efftársi") - itt is be lettek fogadva és a befogadó a Fidesz volt!
ómió
@Aki Én: Böszmeimádó? Én? Nem venném el a "kenyeredet"! A miértre meg fentebb, az Emmerson71 efftársadnak írottakban próbáltam válaszolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.