A három hónapja létrejött szlovákiai magyar párt MKP-s frakciója mégis arra kéri platformjuk szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a Fideszhez köthető, és állami cégek pénzével alaposan kitömött Békemeneten – írja a parameter.sk.

"Ennyivel tartozunk Orbánnak a sok támogatásért!" – A határon túli magyarok is készülnek a Békemenetre
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A portál idézi a Szövetség MKP-platformja közösségi oldalán megjelent közleményt, amely arról szól, hogy március 15-én szimbolikus módon szeretnék kifejezni támogatásukat.

"Arra kérjük platformunk tagjait, szimpatizánsainkat, hogy, aki tud, vegyen részt a megmozduláson, hogy legalább így, szimbolikus módon kifejezzük támogatásunkat Orbán Viktornak és a nemzeti kormánynak. Orbán Viktornak és a nemzeti kormánynak".

Mindez annak ellenére történik, hogy a Szövetség vezetője még novemberben úgy nyilatkozott, hogy nem tervez bekapcsolódni a magyarországi választási kampányba – írja a parameter.sk.

Egy jellemző komment a poszt alól, ami mutatja, hogyan gondolkoznak odaát a Fidesz-szimpatizánsok:

"Ennyivel tartozunk Orbánnak a sok támogatásért!" – A határon túli magyarok is készülnek a Békemenetre

A szlovákiai magyar portál korábban írt arról, hogy az MKP-sok első embere, Berényi József nem rejti véka alá pártszimpátiáját, mert szerinte felvidéki magyar szempontból

"nem indokolt a magyarországi kormányváltásnak az igénye", aminek meg az "egyik legfontosabb" oka, hogy odaátról rengeteg pénz érkezik ide támogatásként.

Forrás: parameter.sk

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága hű magyarjai Orbánnak! Magukat mi, az itt élő, itt dolgozó,itt adózó emberek pénzéből fizeti Orbán! Mintha itt már minden rendben lenne!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
VÉGRE tudjuk Gyurcsányék lebontanák a határkerítést,kimondták "Embertelen".
Hazaáruló balos banda.
Nessy
Drága hű magyarjai Orbánnak! Magukat mi, az itt élő, itt dolgozó,itt adózó emberek pénzéből fizeti Orbán! Mintha itt már minden rendben lenne!
Nessy
@fergeteg: Jó van,na! Nem árulhat mindenki Letelepedési kötvényt jó pénzért!
tudode
A Krisztus koporsóját sem őrízték ingyér!
.
HasonLÓan valamit valemiért:
.
----- Koper helyett Triesztben keresünk tengeri kijáratot
turizmus.com/utazas-kozlekedes/koper-helyett-triesztben-keresunk-tengeri-kijaratot-1160871
.
"""Magyarország visszalépett a koperi kikötő, valamint a Koper-Divaca vasútvonal építésének támogatásától, a jövőben Trieszt felé nyit inkább.
.
Hétfőn esett az Intereuropa logisztikai vállalat és a koperi kikötő részvényeinek árfolyama a ljubljanai tőzsdén, miután Magyarország pénteken bejelentette: bár szeretett volna, mégsem vesz részt a koperi kikötő fejlesztésében és az oda vezető vasút bővítésében - közölte a helyi sajtó.""" (...)
-----------------
.
Oszt' beült a limbó hintóKÁJÁBA, és
.
----- Mégis lesz magyar területszerzés az adriai kikötőben?
24.hu/kulfold/2021/10/27/koper-adriai-tenger-kikoto-magyarorszag/
.
"""Adriai magyar területszerzési törekvésekről ír a szlovén sajtó. A koperi kikötő régóta izgatja az Orbán-kormányt, amely három ljubljanai kabinettel is tárgyalt adriai befektetésekről. Hírek szerint most már türelmetlen Budapest, mert a Fidesz-barát Jansa-kormány is megbukhat.""" (...)
-----------------
.
Sőt, ha DISZnó, legyen kövér
.
---- Szerbia újrarajzolná a Balkán térképét Orbán Viktor támogatásával?
index.hu/kulfold/2021/04/15/bosznia-hercegovina-orban-viktor-szerbia-albania-diplomacia/
.
"""A volt Jugoszlávia utódállamainak sajtója napok óta foglalkozik titkos, ám annál grandiózusabb határmódosítási tervekkel. A diplomáciában „non-paper” dokumentumnak nevezik azokat az informális anyagokat, amelyek bizalmas megállapodásokon születnek."" (...)
-------------------
.
Hazájában az un. "Békemenet" csak látszat, mivel RÁSZERVEZÉS nélkül nálamagányosabb ember nem létezik. Íme
.
----- .A magánember
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg&t=1s
--------------------
.
Vigyék is el magukkal!
Macskaszem
Vérszívó köcsögök, mért nem viszitek haza? Élősködjön rajtatok, akkor talán nekünk szórja majd a pénzt, úgy mint most nektek. Csodálkoztok, hogy útálunk benneteket, mikor nyakunkra szavazzátok a hazaáruló rablóbandát?
vitriol
Érdekelne, hogyan számol el a lelkiismeretével az a külhoni "magyar", aki idejön felvonulni a szegénysorban tartott kifosztott igaz magyarok ellen? Mert az orbánkormány iránt érzett hálájuk hazugságon alapul, mindaz, amit nekik juttat orbán, azt tőlünk veszi el, ezzel már egy ideje ők is tisztában vannak, ezért gyalázatos itt testvériséget emlegetni.
namihami
Reméljük, hogy ez lesz az utolsó ingyenkirándulása potyaleső ""véreinknek"".
Eddig is a hazai adófizetők nyakán élősködtek, elég volt a telhetetlenségükből. Sikeres kormányváltás esetén ezeket a piócákat az új kormánynak örökre le kell választani a hazai anyagiakról.
namihami
Ja, és ennyivel viszont az új kormány tartozik a magyaroknak! A honi adózó magyaroknak, azoknak akik már inkább a határon inneni magyarokra költenének.
solidedge
Érdekes, hogy a román diktátort elzavarták, kinyírták, a magyarért meg rajonganak. Tehetik, mert nem ott végzi a magyarok többségét kirekesztő, gyűlöletet szító, diktátorokkal lepaktáló tevékenységét. E mellé meg nem az ő pénzét osztogatja közöttük, hanem a miénket.
human
Hódmezővásárhelyen is a templomban kiállt a plébános és elmondta a híveknek, hogy idézem "A pénz már a számlán van." és soha egy kormány nem költött annyit az egyházra, mint a mostani, tehát jobb ha a fidesz jelöltjére szavaznak.
A Hódmezővásárhelyiek viszont történelmet írtak. Nem szavazták meg Lázár János bábját, sőt a következő polgármester választáson egyetlen körzetben volt csak fideszes győzelem.
Pálinkás Pál
mi meg nektek egy kenderkötéllel a csicskaságotokért...számomra megszűntetek embernek lenni, moslék ,hontalan szarosok...
remélem listázva vannak, akik valaha is ide szavaztak...
justhpeter
A birkamenetre látogató külhoni "magyarok" minden esélyüket elvesztették a normális magyarok szimpátiájának elnyerésére. Nem mások ők mint Orbán megélhetési csicskái.
magyar1
@namihami: A mi pénzünket osztogatja Orbán és a kormánya, de az a baj, hogy az ellenzék kormánya meg a mi pénzünkből hozná a nyakunkra a muszlim, afrikai migránsokat akik még ki is nyírnának bennünket minden zokszó nélkül.
Pálinkás Pál
@FLETÓ: na ja...hülegyerek..ha megszorozzátok tízzel, ahogy szoktátok...
Béla333
Az a pénz, amit a maffia odaad a külhoni magyaroknak, az a mi pénzünk, nem Orbáné!
Nekünk, magyaroknak legyetek hálásak, ne a maffiának!
Kormányváltás esetén meg csak majd néztek, hogy mi ez a nagyfokú ellenségesség veletek szemben, amikor ti a népnyúzó, hazaáruló, bűnöző maffia rendszert támogatjátok?!
Ésszel, mert a maffia csak rombolni tud ezzel, amit most csinál!
FLETÓ
@Pálinkás Pál: Akkor 7 millió lesz! De nem szoktunk ferdíteni! A múltkor is leszólt az erkélyről egy kis kínai picsa (bégetett), aztán mondtuk neki, gyere le! Ismerkedjünk meg! Békés szándékkal jöttünk a saját fővárosunkba! Felkapta a kis kutyusát (PALOTAFINCSI), aztán bement reggelizni! Kutyahúst vagy birkahúst, azt már nem tudom!
Aki Én
@Pegero: ,,nemzetet összetartó Orbán"
Mondod ezt ezalatt a hír alatt?
Te tényleg nem értesz semmit.
Pálinkás Pál
@FLETÓ: nektek nincs hazátok...milyen fővárosról karattyolsz?..
kereső
Nekünk tartoztok hálával "igazmagyarok"!!! Mert orbán nem a saját vagyonából adott/ad- hanem a magyarországi magyarok befizetett adójából, uniós támogatásából- amelyet a magyarországi magyaroktól vesz el. És , ha ti annyira jónak találjátok a magyar állapotokat, hogy szerintetek nem szabadna igénynek lenni kormányváltásra- akkor költözzetek ide, és élvezzétek mindazt , amit mi. Milyen jogon pofáztok bele, hogy mi hogyan éljünk? Ezt a szemtelenséget!
simmering73
@FLETÓ: Elfogyott a nyáj? Ennyi hülyét tudnátok kiállítani a fidesz-pride-ra? Ennek is a fele bérbégető? Nem lesz ennek jó vége.
FLETÓ
@simmering73: Nem bizony! Maradunk 2030-ig!
Aki Én
@KisTehen: @Pegero: @FLETÓ: @fergeteg: Beszéltek hazaárulásról, nemzet összetartásról, magyarok szavazati jogáról...
Miközben éppen külföldi állampolgárokat készül a gazdátok idehozatni ezrével, mert pontosan tudja (veletek ellentétben), hogy messze, de messze nincs valódi többségi támogatottsága, sőt, fénykorában sem volt, ezek nélkül a megvezetett emberek nélkül még szánalmasabbra sikerülne a békétlenmenet, aminek élén az egyik leggusztustalanabb uszító menetel.
De azért közelebb viszlek titeket a megoldáshoz, nem mintha abban bíznék, hogy ezt megértitek.

Áder János -fidesz- 1993. szeptember 28.
,,Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."

444.hu/2018/02/11/ader-a-fidesz-nem-tamogatja-hogy-olyanok-is-szavazhassanak-akik-nem-elnek-magyarorszagon-es-nem-adofizetoi-az-orszagnak
Havanagi
Kedves hálálkodó "külhoni" magyarok ! Amit ti kaptok,az JÚDÁS-PÉNZ,de tartjátok a markotokat érte,sőt mindent megtesztek azért,hogy a hálátokat "kifejezzétek" a magyar kormánynak.Kicsit sem szégyellitek magatokat? Nagy baj,mert nagyon kellene azért,amit mi ellenünk elkövettek.Milyen jogon szóltok ti bele a mi szavazatainkba ,abba,hogy hogy éljünk, még akkor is,ha törvénytelen törvény biztosítja ezt nektek.Nincs lelkiismeret?Nem szólal meg semmi? Nincs ! Csak a mohóság és a pénz van ! Hát ez nagyon nagy szégyen!Úgyhogy ne hálálkodjatok a mi vesztünkre és ne magyarkodjatok.
ómió
Akkor, még mindig nem a Böszmének "hálálkodnak" a 2004. dec.5-i kitagadásukért?
Aki Én
@Pegero: Ez tőled bók, te cáfolni képtelen szellemi totálkár. De még adott a lehetőség.
Aki Én
@ómió: Neked feltűnt, hogy te tartod életben a böszme szellemiséget? Van bármi, ami nem ezt váltja ki elmebeteg fejedben?
Aki Én
@ómió: ...egyébként orbánnak hálálkodnak a 1993. szeptember 28-i kitagadásukért.
Az a rész megvan, suttyó bolsi?
Aki Én
@Pegero: ...micsoda cáfolat, micsoda érvek.
Na, ezért vagy rettentő buta ember.
Néha olvasd el miket vagy képes leírni.
Aki Én
@Pegero: ...mondom, hozd a cáfolatot.
Vagy azt állítod, nem mondott ilyet a fidesz?
Amit előadsz, az nagyon kevés, egyenesen szánalmas. Csodálkozom, hogy buta linket nem küldtél mellé.
ómió
@Aki Én: Én tartom életben? Attól hogy rám hazudod, vagy attól, hgy máig is te nyalod a hátsóját? És már 93-ban is "be akartátok őket fogadni", állampolgárságilag és ezirányú "kitagadásukat" már a "Zorbánra" kell hazudnotok? Akkorra is hazudtatok már egy népszavazást? Nem? Hát, akkor, húzzatok bele! Ez a tetves bolsiságod mindenároni másrahazudása meg számodra már leküzdhetetlennek látszik. Agydonorod még mindig sehol?
Aki Én
@ómió: Nem mondta a fidesz, amit mondott? Már őket is eltagadod, meghazudtolod?
Te idióta bolsi hazudós :)
ómió
@Aki Én: Idióta bolsi hazudóst látnál, bolsiék fajgörénye!? Nézz a tükörbe! Ott lesz az! Ő próbálja a Fideszre hazudni, hogy a bolsi tetübandája 2004.dec.5-én - Böszme efftársuk "vezényletével" - kitagadta a határon túli magyarságot!
Aki Én
@ómió: Ezt érted, te suttyó bolsi hazudós?

Áder János -fidesz- 1993. szeptember 28.
,,Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
Nyírfa
Azt hiszem, teljesen mindegy, hogy az anyaországban élnek a magyarok vagy valamelyik állam kisebbségeként. A mindenkori kivétel tiszteletét kihangsúlyozva az a véleményem, hogy egy erkölcsileg alulfejlett nép a magyar.
Emmersson71
A mi pénzünkből, kik Magyarországon adót fizetünk, támogatjátok ellenünk a Birkamenetet! Nem elég, hogy a markotokat tartjátok, még bele is szóltok a dolgainkba!
Undorítóak vagytok, élősködő csótányok!
Emmersson71
@ómió: Senki sem tagadott ki senkit! Gyurcsány annyit mondott, hogy nincsen kétfajta állampolgárság! Nincsen magyar és magyarabb vagy kevésbé magyar, ha a jogokat és kötelezettségeket nézzük. Ezek tények.
Aki Én
@Emmersson71: mondjuk azoknak is csak a legalja jön ide.
Toller Béla
Magyarok...miért is szégyenlenék magukat !
Aki Én
@Pegero: ...és tudod fokozni, pedig már ennél hülyébbnek nem tudlak nézni. A jelek mást mutatnak, minden szavad engem igazol.
...mondom, hozd a cáfolatot.
Vagy azt állítod, nem mondott ilyet a fidesz?
Amit előadsz, az nagyon kevés, egyenesen szánalmas. Csodálkozom, hogy buta linket nem küldtél mellé.
ómió
@Emmersson71: Nálatok, bolsiknál a "befogadás" és a "nem kitagadás", ugye, NEM szavazattal jár? Manapság meg az érintettek állampolgársága megvonásával való fenyegetőzéssel?
ómió
@Aki Én: És te érted azt, tetves bolsiságodat kórosan másrahazudni igyekvő elmebajos, hogy 93-ban a Fidesz még ugyanolyan anarcholiburnyák banda volt, mint az SZDSZ, amiből aztán sikerült kigyógyulnia - nem úgy, mint nektek a tetves bolsiságotokból - és, hogy akkor a határon túliak honosítása effektíve még napirenden se volt? És azt is érted, hogy a későbbiekben meg annyira "kitagadta" őket, hogy maga adott nekik állampolgárságot, dacára a ti 2004.dec.5-i bolsi kitagadásotokra? Fajgörény efftárs, ezt hazudd másra!
Aki Én
@Pegero: ...hidd el, beérem.
Ez pont annyi, amennyire veled kapcsolatban számítottam.
Aki Én
@ómió: ...ja, értem. Akkor te még lehetsz Böszme imádó is.
...amennyi eszed van.
Hogy miért ad nekik bármit, miért ,,támogatja" őket, azt meg nem érted, mi?
Hát nem.
Pedig a felsorolt érvei közül egyik sem változott mára.
Emmersson71
@ómió: Nem a befogadás volt már akkor sem Orbán célja, hanem a szavazóbázisa növelése! És egyszerűen leírtam, mi az aggályos a külhoni magyarok szavazati jogával - nem itt adóznak, nem veszik ki a kötelezettségekből a részüket. És ez igaz MINDEN, BÁRHOL ÉLŐ magyarra, aki nem tartózkodik életvitelszerűen hazánkban!
Aki Én
@Pegero: Beérem, mert buta suttyó vagy, és nem is számítottam másra, egy hiteltelen buta embertől.
Aki Én
@Pegero: ,,Mindenkinek alanyi joga, hogy hülye legyen."
Ki is használod rendesen.
ómió
@Emmersson71: Ráhazudni bármit rá lehet és ti még éltek is ezzel, de végülis - rengeteg más ország gyakorlatához hasonlóan (és "érdekes", ott nem fikázzák se az adózásukat, se a felelősségüket, mint "aggályt" - ez csak nálunk "efftársi") - itt is be lettek fogadva és a befogadó a Fidesz volt!
ómió
@Aki Én: Böszmeimádó? Én? Nem venném el a "kenyeredet"! A miértre meg fentebb, az Emmerson71 efftársadnak írottakban próbáltam válaszolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.