A kereskedelemben volt ennél nagyobb csökkenés egy év alatt.

Az rtl.hu cikke szerint 17 ezerrel kevesebben dolgoztak az egészségügyben 2021. szeptember és november közti időszakában, mint egy évvel korábban. A cikk szerint mindez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerőpiaci adatbázisából derült ki, amiről a Világgazdaság számolt be. 

17 ezren hagyták el egy év alatt az egészségügyet 

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Világgazdaság cikke szerint ennél nagyobb létszámcsökkenés csak a kereskedelemben volt. A vendéglátásban hétezerrel kevesebben, a szálláshely-szolgáltatásban viszont kilencezerrel többen vállaltak munkát, mint egy évvel korábban. 

28 ezer fővel bővült a szállítás, raktározás, mivel a logisztikát alapos kihívás elé állította a pandémia. A feldolgozóipar az első (987,9 ezer fő), a kereskekedelm még a 24 ezres csökkenés ellenére is a második legnagyobb foglalkoztató (586, 5 ezer fő), a harmadik helyen a közigazgatás áll (425,6 ezer fő). Sorrendben ezután az építőipar (368,4 ezer fő), az oktatás (360,8 ezer fő), az egészségügy és a szociális ellátás (315,2 ezer fő), a szállítás-raktározás (289,8 ezer fő), a tudományos és műszaki tevékenység (224,8 ezer fő), valamint a mezőgazdaság (200,3 ezer fő).

Forrás: rtl.hu, vg.hu

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
még jó hogy semmi baj az egészségüggyel...igaz fidesz csicskák??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 14:10
Csak nem bírsz leszállni a szlovákokról?
"A 2009 évi költségvetésből a szlovák kormány 333 M eurót, nagyjából a GDP 0,5%át fordította a gazdasági válság következményeinek enyhítésére. Ennek ellenére a munkanélküliségi ráta 2009. év végére meghaladta a 12%-ot és szakértői elemzések a munkanélküliek számának további növekedését prognosztizálják 2010-re. A GDP arányos költségvetési hiány a kieső adóbevételek és a munkanélküli-ellátási kiadások megugrásának következtében 2009-ben 6,8%-ra emelkedett a 2008 évi 2,3%-ról. Az államadósság a 2009. évi 35,7%-os GDP arányos szintről az Európai Bizottság előrejelzése szerint 40,8%-ra emelkedik 2010-ben. "
Itt a kuglóf, mazsolázz te is: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=https%3A%2F%2F2010-2014.kormany.hu%2Fdownload%2F2%2F18%2F00000%2FSzlovakia.pdf%23!DocumentBrowse&clen=133790&chunk=true
Persze mondhatom én, ha neked az van bevésődve, hogy minden rossz és gonosz dolog ősoka Gyurcsány, aki valójában Soros, de annyit azért vegyél már észre, hogy a világválság az világválság, mindenki benne volt a lekvárban.
És most itt befejeztem, látom csak félrelegyintgeted akárhány hivatkozást hozok, hiszen az szenved a legnagyobb vakságban, aki nem is akar látni. A dokumentumokra cáfolatot nem tudsz mutatni, csak szajkózod ugyanazt.
Elfecsérelt idő veled szóba állni.
Gyurka80
@Giovanni Alba: " Az államadósság a 2009. évi 35,7%-os GDP arányos szintről az Európai Bizottság előrejelzése szerint 40,8%-ra emelkedik 2010-ben. " Bemásolod, de nem értelmezed! Szlovákiában 40%, bezzeg böszmeferinél 82%, na ez nem mindegy csak neked az! Csak példának hoztam írhattam volna, hogy még a csehek, lengyelek is akkor előztek meg. Plusz a szlovákok megkapták az eurót, mi nem volt aki elqrtq nem kicsit nagyon!
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 17:46
Bár én már befejezném, de csak cibálod a bajuszom.
"Az eleinte még 2007-2008-as csatlakozásról szóló kormányzati terveket eleinte a gazdaságpolitikai felelőtlenség tolta évről évre hátrébb, majd a válság végképp háttérbe szorította az ezzel kapcsolatos szakmai gondolkodást.

2010 ÓTA AZ ORBÁN-KORMÁNYNAK EGYÁLTALÁN NINCS CSATLAKOZÁSI CÉLDÁTUMA, SŐT A KORMÁNY TAGJAI NYILATKOZATAIKBAN IS KERÜLIK A KONKRÉTUMOKAT EZZEL KAPCSOLATBAN.

Legutóbb január eleji sajtótájékoztatóján Orbán Viktor újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy jelenleg „brutális és beláthatatlan következményei” lennének az euró bevezetésének, elsősorban azért, mert az árak megugorhatnának."
www.portfolio.hu/gazdasag/20200124/mikor-legyen-magyar-euro-az-mnb-meg-tiz-evvel-elhalasztana-ezt-a-kerdest-413313
Ezzel szemben a szlovákok:
"Az Európai Unió Tanácsa 2008. július 8-án jóváhagyta Szlovákia 2009. január 1-jei csatlakozását az euroövezethez.
2009. január 1-jétől Szlovákia törvényes fizetőeszköze az euro lett"
www.ecb.europa.eu/euro/changeover/slovakia/html/index.hu.html
Egyébként meg a tények fényében azért egetverő baromság a "böszmeferizésed", mert Medgyessy cseszte el azzal, hogy úriemberként betartotta a választási ígéretet, az egyszeri nagy összegű közalkalmazotti béremelést.
A Gyurcsány-kormány alatt meg a "konstruktív" ellenzék minden elképzelhető módon gáncsolta a kormányzati munkát, ha néha kegyeskedtek befáradni a munkahelyükre, akkor sem az együttműködés szándéka vezette őket.
Összefoglalva: több, mint tíz év, gyakorlatilag teljhatalom csak arra volt jó, hogy: 2010 ÓTA AZ ORBÁN-KORMÁNYNAK EGYÁLTALÁN NINCS CSATLAKOZÁSI CÉLDÁTUMA, SŐT A KORMÁNY TAGJAI NYILATKOZATAIKBAN IS KERÜLIK A KONKRÉTUMOKAT EZZEL KAPCSOLATBAN.
Ha következetes akarnál lenni, akkor el kellene kezdened "böszmeviktorozni".
Gyurka80
@Giovanni Alba: Neked Orbánfóbiád van és gyurcsány-fan vagy.2006-ban helyes lett volna belépni (de az elquró elqrta), de 2010 után már NEM! Nemhiába nem akarnak belépni a csehek lengyelek, ez az unió már libbant, így tudunk védekezni a hülyeségeik ellen, hogy nem lépünk be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.