A kereskedelemben volt ennél nagyobb csökkenés egy év alatt.

Az rtl.hu cikke szerint 17 ezerrel kevesebben dolgoztak az egészségügyben 2021. szeptember és november közti időszakában, mint egy évvel korábban. A cikk szerint mindez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerőpiaci adatbázisából derült ki, amiről a Világgazdaság számolt be. 

17 ezren hagyták el egy év alatt az egészségügyet 

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Világgazdaság cikke szerint ennél nagyobb létszámcsökkenés csak a kereskedelemben volt. A vendéglátásban hétezerrel kevesebben, a szálláshely-szolgáltatásban viszont kilencezerrel többen vállaltak munkát, mint egy évvel korábban. 

28 ezer fővel bővült a szállítás, raktározás, mivel a logisztikát alapos kihívás elé állította a pandémia. A feldolgozóipar az első (987,9 ezer fő), a kereskekedelm még a 24 ezres csökkenés ellenére is a második legnagyobb foglalkoztató (586, 5 ezer fő), a harmadik helyen a közigazgatás áll (425,6 ezer fő). Sorrendben ezután az építőipar (368,4 ezer fő), az oktatás (360,8 ezer fő), az egészségügy és a szociális ellátás (315,2 ezer fő), a szállítás-raktározás (289,8 ezer fő), a tudományos és műszaki tevékenység (224,8 ezer fő), valamint a mezőgazdaság (200,3 ezer fő).

Forrás: rtl.hu, vg.hu

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
még jó hogy semmi baj az egészségüggyel...igaz fidesz csicskák??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
még jó hogy semmi baj az egészségüggyel...igaz fidesz csicskák??
simmering73
Alá tudom támasztani. Most voltam szakorvosnál. Már az feltűnt, hogy egy héten csak két orvos rendel, mikor jóval többen voltak. 3 hónap múlva kell visszamennem kontrollra. Ahogy a főorvos fogalmazott: Ha még akkor fog működni az intézmény. Mindenki elment, ketten maradtak és nem jön senki a helyükre.
ómió
Eszerint "öntudatosak"! Menekülnek a fizuemelés elől! Bezzeg a Böszmének még fizulenyulás mellett is úgy kellett kirugdosnia őket!
Aki Én
@ómió: 12 éve a gazdád vezeti az országot, de az évek óta tartó példátlan eü-ből való elmenekülés hírére böszmézel?
Hogy te mekkora buta balfasz bolsi csicska vagy...
Nessy
Akinek nincs pénze a magán ellátásra, az megszívja! Mire időpontot kap, vagy meggyógyul magától, vagy csendben feldobja a talpát! Az alapellátás, és a járóbeteg szakellátás csökkenő létszáma miatt, a piramis alapja omlik össze, magával rántva a fekvő betegellátást, ami a csúcs, a klinikai ellátásokkal együtt! Aki ezt nem érzékeli, az vagy még fiatal és egészséges a hozzátartozóival együtt, vagy van pénze a magán ellátásra, vagy csak bigott, szűk látókörű ember, akinek minden nagyon szép, mindennel meg van elégedve!
ómió
@Aki Én: Még mindig a saját tetübolsi egód másrahazudásán "fáradozol", bolsiék elmebetege!? De legalább a mai Internacionálé kvótádat elénekelted már? Mert látom, a "múltat már végképp eltörölted", hogy Böszme vezérefftársad "eü-kezelését" ilyen "sértőnek" tartod. És ugyanilyen "hozzáértéssel bírál" is! Te meg nyalod hátulról! De a böszmeszart azért el ne feledd letörölgetni a mocsokbolsi pofádról!
csak úgy....
nem az egészségügyet csak magyarországot! ök , azóta külföldön dolgoznak az egészségügyben!
justhpeter
Mennyit tud erről Kásler az kérdés, hogy mennyit ért meg belőle az nem kérdés. Semmit.
Macskaszem
@ómió: Te idióta, háborogtatok a 300 Ft miatt, most meg 30 ezret fizetsz, vagy hónapokig, évekig várhatsz a sorodra. De a hülyéknek ez így jó, mert ami a Geczitől származik, az akkor is jó, ha sz@r.
Macskaszem
Egyébként az orvosok csak munkahelyet váltottak, átmentek a magánklinikákra, mert ott megbecsülik, emberszámba veszik. A többi eü dolgozó béremelése elmaradt, a megbecsülésük nulla, rabszolgának nézik, éhbérért gürizik. Akinek van bármilyen lehetősége, az menekül ebből az embertelen, szétlopott országból.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 09:41
Tehát a szűk kétmillió (vagy tán kevesebb) ferencjóska országa vagyunk?
Tavasszal kiderül.
Gyurka80
@Nessy: Hogy kevés az orvos várható volt. A most végzett orvosok kimennek, amikor Orbán próbált tenni ellen akkor "röghözkötés" stb duma volt. A dicső nyugatnak mi képezzük ki az orvosokat. Ezt meg kell szüntetni!
Aki Én
@ómió: ...megint hülye vagy suttyó? Képtelen vagy 1-2 új magyar szót elsajátítani, te suttyó?
ómió
@Aki Én: A katatón bolsi elmebetegeket, mint te is, ennyire zavarják a hétköznapok szokásos szavai? Nem elég "efftársiak"?
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 11:58
eduline.hu/felsooktatas/Mennyibe_kerulnek_az_orvosi_kepzesek_itthon_R7NW07
"Akár 12 millió forintba is kerülhet a diploma a Semmelweis Egyetem általános orvosi szakán, ahol egy szemeszterért 975 ezer forintot kell fizetni. A fogorvosi képzés még drágább, félévenként 1 355 400 forint, míg a gyógyszerészet iránt érdeklődő hallgatók 730 ezer forintért tanulhatnak. A szegedi és a debreceni egyetemen sem sokkal alacsonyabbak az árak, a fizetős orvosi szakért 850-950 ezer forintba kerül félévente."
Egy kezdő orvos tetemes adóssággal indul a szakmának, ezt kellene megszüntetni!
csak úgy....
@Gyurka80: a butaságodat kéne megszüntetni!
ómió
@Macskaszem: Miben fizetsz te 30000-t, bolsiék fajkreténje!? Delíriumodban, vagy a hazugságaid közepett? Netán Böszme efftársad háromszáza lenne mára már 30000? A sorbanállás meg, ugye, akkor "csökkent számottevően", amikor Böszme efftársadék bezártak egy tucat kórházat, kivontak az eü-ből 640 milliárdot és "ösztönzőül" lenyultak az eüsöktől egy havi fizut? És minden elmebeteg-társad így "látja"?
Aki Én
@ómió: nem a szokásos szavak zavarnak, hanem ha azokból csak keveset ismersz, te suttyó bolsi csicska.
Gyurka80
@Giovanni Alba: Az állami INGYENES, tehát ennyibe kerülnek nekünk a nyugat pedig ingyen kapja meg őket.
Pálinkás Pál
@KisTehen: már mondtam neked tahó...nem magam miatt...
Pálinkás Pál
@KisTehen: akkor szidom, amikor erőszakkal akarnak oltani..
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 12:48
Az "ingyenes" állami feltétele, hogy diplomát kell szerezni, és meghatározott ideig itthon kell a szakmában dolgozni.
Nincsen ingyenebéd, és nincsen ingyendiploma sem.
Málna
@Giovanni Alba: Még jó, hogy vannak feltételei az ingyenes felsőoktatásnak, nem? És nem is betarthatatlanok. Ez így korrekt.
Giovanni Alba
@Málna: ma, 13:55
Igen, korrekt. De valami bibi mégis csak van a rendszerben, ha a fiatal a frissiben megszerzett diplomájával kimegy külföldre tapasztalatokat szerezni, és a megszerzett tapasztalatok birtokában inkább visszafizeti az ösztöndíjat, és kint marad ahelyett, hogy hazajönne, pedig Túró Rudi tárt karokkal várja.
Ha osztok-szorzok, nem volt ingyen mégsem az a diploma.
Gyurka80
@Giovanni Alba: Ez nem nagy követelmény, sőt."hogy diplomát kell szerezni," miért nem azért ment oda? "meghatározott ideig itthon kell a szakmában dolgozni." tehát még a betegeken tanul aztán megy ki!Ha jól emlékszem a gazdag svédországban nincs orvosképzés.Ebből következően az orvosképzést beszüntetném, a felszabaduló összeget ösztöndíjakra és orvosok fizetésére fordítanám, mindjárt nem lenne orvoshiány mert hazajönnének.
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 14:10
Ez most csöppet zavaros. A fizetős orvosképzést is beszüntetnéd? És milyen ösztöndíjakra költenéd a honnan is felszabaduló összegeket?
csak úgy....
@Giovanni Alba: elöbb fakasztasz vizet a sziklából,mint ezekböl némi értelmet..
Gyurka80
@Giovanni Alba: Mit mit nem lehet érteni. Svédország példáján NEM lenne orvosképzés. Eddig erre költött összegből ösztöndíj és orvosbér lenne. Mert így mi fizetjük a "szegény " nyugatnak az orvosképzést azok által akik kimennek !
Gyurka80
@Giovanni Alba: Ösztöndíj amelyik magyar gyerek nyugaton tanul, persze kényszerítve hogy hazajöjjön pl 3x-os ösztöndíj visszafizetéssel! Orvosbér aki itt dolgozik! Hidd el így hazajönnének!
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 14:10
A gazdag Svédországban annyira nincsen orvosképzés, hogy a világ 100 legrangosabb egyeteme között található Uppsala Egyetem, Lundi Egyetem, Karolinska Egyetem, Göteborgi Egyetem.
poradnuk.com.ua/hu/oktat%C3%A1s-sv%C3%A9dorsz%C3%A1gban-ben-oktat%C3%A1si-rendszer-el%C5%91nyei-%C3%A9s-h%C3%A1tr%C3%A1nyai.htm
Az általad emlegetett baromságot a kövér házmester eresztette el, maga sem gondolhatta komolyan, persze meglehet.
"A Karolinska Egyetemet 1810-ben alapította Svédországban XIII. Károly király. Ma a Carolingian Institute (ki.se/en/about/startpage) egy világhírű orvosi egyetem (itt adják át az orvosi és élettani Nobel-díjat)."
Eladott Ország
Csak egy a sok közül: Az Orbán kormány mégsem adja Budapestnek a szerződésben rögzített 13,2 milliárd forintot, az egészségügy fejlesztésére. Viszont megígért a Boszniai Szerb Köztársaságnak, 36,5 milliárd forintot az ottani szerb kisvállalkozások 2022. évi támogatására. És még ez a kormány nevezi magát nemzetinek?!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271228351_1259325397880698_3548242569995455849_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zDO3JHTOkisAX9tVoN2&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-u6hJ7lWWSP0l19GiIi3Nz_2pooYdTE2gsdlw9QOJ_sQ&oe=61E19EB7
Elhivatottság! Na ez az amiért bármit is lehet vásárolni. Politikusaink?, főpapságunk is elhivatottság?-ból "dolgoznak", . A szaros Lőrinc is elhivatottságból tárolja a dúcsénk' pénzét, neki sem nagyon kellene fizetés. Aztán éljenek jól elhivatottságból.
csak úgy....
@Gyurka80: egy kezdö doki nyugaton cca. 5000 euróval kezd! egy okos magyar gyerek,bolond volna ha otthon pár százezer forintér eladná a kínkesrvesen megszerzett tudását!
Málna
@Giovanni Alba: Milyen arányban vannak azok, akik visszafizetik a tanulmányaik árát?
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 14:37
Ha a gyerek kitanult lesz, és nem akar se visszajönni, se a tanulópénzt a büntetőkamatokkal megfizetni, akkor rájuk küldöd a tek-es legényeket, hogy hozzák haza, mint kaletát?
Ezen még dolgozz kicsit.
Giovanni Alba
@Málna: ma, 14:43
Kérdezd Gyurkát, ő a marketing manager :-)
Eladott Ország
@Horizont: ma, 09:05 ☻ Rákosi Mátyástól jön a fidesz választási szlogenje, ő meg Lenintől vette. Rákos Mátyás 1946 – Orbán 2022 “Magyarország előre megy nem hátra.” Termet, alkat, kurta láb és szellemi színvonal megegyezik, eltérés csak az egyik Róth Manóból, a másik Orsósból magyarosított !
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271519843_1260773264402578_8875219834440966922_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=d9JT6D1tCQ8AX80HX3r&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-FBQdNmciH8C1fmkqoDB4atRpbY8QeoDyq1RuzUA8q1g&oe=61E1D111
“Oroszország előre megy nem hátra” Lenin 1922- A diplomás kommunista!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271668925_1261567614323143_2466661376269524148_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=0S0kwmsIvZsAX_6_a7L&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT9R3WxP2gNOqgj2zWlaMq1tnQQweuGGK_a5h9zrLljcNw&oe=61E2674D
Piros lett a paradicsom nem sárga. Vinni kéne Orbánt rögtön kúrára. Gyógyítanák, kezelnék a klinikán, kényszerzubony villogna a potrohán.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/269823944_651571862874204_8384258775106559233_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=ACKldyJmHTYAX_fVCwe&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_SqKfrkf-EK9Tv1VReZpWO4SzjJA7AgHYADyzTpTk9xQ&oe=61E1812B
Málna
@Giovanni Alba: Te mondtad, hogy bibi van a rendszerben. Ezért kérdezlek téged.
csak úgy....
@Málna: milyen arányban vannak a fideszes politikusok,akik külföldi (szar libbsi) egyetemekre járatják a gyermekeiket? :)
Aki Én
@Málna: @Gyurka80: Biztos itthon jobbak a körülmények meg a fizetés, ezért mennek nyugatra a fiatal orvosok, ugye?
Ezt persze röghöz kötés helyett elzárással is lehetne szabályozni.
Tényleg az oktatás meg a visszafizetés a kérdés az elvándorlás ténye mellett???
Hogy ti milyen buták vagytok, anyám...
Giovanni Alba
@Málna: ma, 14:52
Azért mondom, hogy ne engem kérdezz, mert én csak a tüneteket diagnosztizálom, a megoldás kulcsa, a bölcsek kövére* Gyurka mellényzsebében van.
*kérdésre magyarázatot is adok
Gyurka80
@Giovanni Alba: Megkérdezném a svédeket, hogy csinálják! Amúgy nehezen képzelem el, ha közel annyit keres itthon mint nyugaton nem jön haza.
Gyurka80
@csak úgy...: Akkor miért fizetjük a tanítását ?
Málna
@Aki Én: Milyen arányban mennek el a fiatal orvosok? És igen, az oktatás és a visszafizetés is a téma most. Figyelj még egy kicsit, hátha értelmesen be tudsz kapcsolódni...:-)
Eladott Ország
Eltévesztették a besorolásunkat, mi nem illiberális demokrácia vagyunk, hanem illiberális diktatúra. De az illiberálist akár el is hagyhatjuk, itt egy az egyben egyszemélyes diktatúra van. Még véletlenül sincsenek igazi szakértők orbán körül, nehogy véletlenül valaki olyan tanácsot adjon neki, ami nem az ő elképzelése szerint van. Merkelyt nem értem, hisz egy olyan neves kardiológus, hogy a fenébe adhatta el magát Orbánnak? A semmihez sem értő Káslert még megértem, mert vénségére agyára ment az onkológia. Az orvosok elüldözése nagyon megy Orbánnak, nem tudom hogy máskorra elég orvos és ápoló marad-e, de most a felfutó járvány idején így is kevés volt a személyzet. Viszont külföldön már több a magyar orvos és ápoló, mint idehaza. Örülnek is neki. Egyedül a magyar nép jár nagyon rosszul. De ez Orbánnak soha nem számított. Mintha direkt ki akarná irtani a magyarokat, olyan dolgokat csinál.
Gyurka80
@Giovanni Alba: Akkor a szegény norvégia! Nézz körül, ha nem hiszed.
Málna
@Giovanni Alba: Semmilyen megoldást nem várok tőled, csak mondtál valamit, amire magyarázatot vártam volna. De úgy tűnik,nem volt értelme a mondandódnak.
csak úgy....
@Málna: szerinted nincs bibi a rendszerben? -persze szerinted megint más lesz a hibás és a megoldás,mint azt a józan ész diktál..
téged vénségedre, már csak javasasszonyok fognak gyógyítgatni!:)
Málna
@csak úgy...: Mi a bibi a rendszerben?
csak úgy....
@Gyurka80: te most norvégiából tudósítasz? -szegény norvégok..
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 15:03
Akkor megegyezhetünk, hogy a svédeknél is folyik orvosképzés az orvosi egyetemeken?
Az, hogy mit tudsz elképzelni és mit nem, az most nem számít, főként azért, mert a pályakezdő közel sem keres annyit itthon. Majd ha egyszer a fizetés, és mellette a karrier, "életpálya modell" is csábító lesz, akkor majd visszatérünk a kérdésre. Egyelőre háziorvosi diplomával elmehet Borsodba négy falu orvosának. (ez csak egy légből kapott példa)
De tedd fel magadnak a kérdést, vajon miért van 609 betöltetlen praxis? Mennyire vonzó ez a pálya?
Gyurka80
@csak úgy...: Ott a megélhetés is többe kerül.
csipetke
Az orvosok bérét rendezték,bár még az övéké is messze van az eu-s bérektől,viszont akik külföldön már egzisztenciát teremtettek,már ott vannak barátaik, a gyerekeik ott járnak JÓ iskolába,ők már nem fognak hazajönni,csak igen kevesen. Ott sz@rta el orbán,hogy amikor az orvosok elkezdtek tömegesen külföldre cuccolni,orbán legyintett,hogy majd visszajönnek. Minek jönnének,ebbe a pusztulatba,amikor a döglődő nyugaton baromi jól élnek?Itt most a szakdolgozókkal van baj,mert ahelyett,hogy az eü-ben tisztességes béremelést adott volna orbán,építtetett még pár tökfelesleges puccos stadiont, átöntött a határon a külhoniaknak párszáz milliárdot,kb ugyanennyivel kitömte a fideszes alapítványokat,stb,stb..Mi meg szívunk mint a torkosborz,mert mire valahova időpontot kapsz,vagy spontán gyógyulsz,vagy felfordulsz.Most ismét tiltva van az eü-s dolgozóknak,hogy kilépjenek,de ahogy feloldják,megintcsak sokan el fognak menni. Márpedig az orvosok nem tudnak szakszemélyzet nélkül dolgozni. Ilyen töketlen kormánya még nem volt ennek a nyomorult országnak,akik ennyire lesz@rják,hogy az emberek tudnak-e orvoshoz menni. Egyfolytában Gyurcsányoznak, pedig --milyen érdekes-- akkor volt orvos,és volt szakszemélyzet.Visszasírjuk a 300 ft-os vizitdíjat,mert nem kellett időpontot kérni, mint most.Katasztrófa,ami itt van most. A 40 ezer halottat se a szél fújta össze,és sajnos arról sehol nem lesz statisztika,hogy hányan haltak meg azért,mert későn,vagy egyáltalán nem jutottak orvoshoz
Aki Én
@Málna: Igen, nálad és buta elvtársadnál, Gyurkánál ez a téma. Mintha ez lényeges lenne az elvándorlás szempontjából.
Mintha nem a fizetés és a munkakörülmények számítanának.
Figyelhetnél jobban, mert a nagy pofád már kevés ide.
Giovanni Alba
@Málna: ma, 15:07
Ha azt mondanám, hogy valami bűzlik Dániában, akkor felszólítanál a megszólalás pontosítására, úgymint miből gondolom, és mi támasztja ezt alá saját érzékelésemen kívül?
Tettem egy kijelentést: valami bibi van a rendszerben. Ha egy ennyire egyszerű mondatot nem tudsz magadtól értelmezni, akkor hiába is magyarázok, de itt egy kapaszkodó: amennyiben az orvosképzés rendszere nem működik, sokan tanulnának, mert egyelőre neves tudósok tanítanak, de a boldogulásukat nem itthon képzelik el, akkor valami nem jól van összerakva.
Eladott Ország
@Gyurka80: Ennél azért többet vártam volna tőled Gyurka. Érdekes mégsem ide jönnek nyugatról dolgozni, ebbe a földi paradicsomba,tündérországba! Ezt nektek importáltuk nagy szarban van a haza. A fidesz kormányzásának eredménye. Ha a fej büdös, akkor ott a törzs is az! Orbánország soha nem lesz Európa. Jól teljesítenek, azért gyarapodnak az oligarchák, azért van a sok levágni való hízott kan! Felcsútról repült Budapestre a sok szar.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/67796639_658365387976705_4831187795332562944_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=S4WCRGHPUwEAX8cLqdr&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-sjvd8JyZcV0be_8UnU2tAbqNUTCmngEtMjZZCOctZ6A&oe=6201FC4E
csak úgy....
@Málna: az igazi bibi akkor lesz,mikor az a több mint 40% nyugdijas doki is bedobja a törölközöt! -persze,ti akkor is majd dániával fogtok példálózni...,mert szerintetek orbanisztánban minden faxa..
Málna
@Aki Én: "Igen, nálad és buta elvtársadnál, Gyurkánál ez a téma." Giovanni Albat miért hagytad ki? A kérdés költői...:-)
Málna
@Giovanni Alba: Ezt eddig is értettem. Ezért kérdeztem, hogy milyen arányban mennek el a fiatal orvosok és fizetik vissza a tandíjukat. De erre már nem tudsz válaszolni. Akkor viszont honnan gondolod, hogy itt a bibi?
csak úgy....
@Málna: te miért nem vándoroltál még külföldre,- vagy a fidesz nélkül nem is tudnád kamatoztatni azt a fantasztikusan nagy tudásod? :) ez szintén költöi kérdés...
Málna
@csak úgy...: Akkor most van bibi, vagy még csak lesz? Döntsd már el...
Málna
@csak úgy...: Miért vándoroltam volna külföldre? Én itthon is boldogulok.
teuton
@KisTehen: Hülyegyerek! Elado nelkül is tudsz a boltban vasarolni, de ki operal meg es lat el, ha nincs orvos es növer? A sinter???
teuton
Ez azert egy jellemzö adat Orbanisztanra: a közigazgatas a 3. legnagyobb foglalkoztato... Kellenek a lefizetett csokosok...
csak úgy....
@Málna: a bibik ti magatok ,bocistól,shikaristól...
omlik orbán kártyavára,ha nem is maradtok a törmelékek alatt, a következményeit ti is érezni fogjátok.
Gyurka80
@Giovanni Alba: " 115 orvos végez nálunk, ez a szám a következő években várhatóan évi 130 -ra emelkedik” szerintem nálunk jóval több.
Aki Én
@Málna: ...mert ő nem az elvtársatok.
A megoldás költői...
Málna
@csak úgy...: Értelmes válasz híján ez is megteszi. Tőled mindenképp.:-)
Gyurka80
@Eladott Ország: Kár, hogy te nem mentél nyugatra!
Giovanni Alba
@Málna: 15:45
Egyelőre van orvosképzés, de egyre kevesebb az orvos, plusz még amit Nessy mondott, a szakápolók.
609 betöltetlen háziorvosi praxis van jelenleg.
Itt a bibi, nem is olyan kicsi.
Vatikáni valutával a legomester sem tudja kifizetni az orvosokat, pénz kellene és vonzó életpálya.
csak úgy....
@Málna: te csak otthon boldogulsz! külföldön ebböl nem tudnál megélni..
Málna
@Aki Én: De butának kell lennie, mert a témával foglalkozik.
Gyurka80
@Giovanni Alba: Már csak egy kérdésem van, a többi szakmában annyit lehet keresni mint nyugaton? Na ugye a többihez kell viszonyítani ott nem volt 40 év kommunizmus. Ha amostani bérekkel nem maradnak (amit a vörös szakszervezetük kért) itthon, akkor az a megoldás amit írtam.
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 15:59
Mi lenne, ha ésszel, értelemmel felvértezve olvasnád el az egész cikket? Ilyet találnál például:
" Azt mondta: 4 egyetemen, Trondheim mellett Oslóban, Bergenben és Tromszöben is folyik orvosi képzés Norvégiában, és évente körülbelül 700-an végeznek." Lakossága 5,379 millió, mielőtt még kérded.
Málna
@csak úgy...: Bárhol elboldogulnék. Efelől ne legyen kétséged...:-)
Málna
@Giovanni Alba: Egyelőre van orvosképzés? Miért, lehet, hogy nem lesz?
Szerintem igenis vonzóvá tették az orvosi pályát a fizetésemelésekkel. Az én lányom is ezér akart orvos lenni.
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 16:04
A kazánkovácsok és a betanított lemezhajtogatók elvándorlása nem akkora probléma a mai Magyarországon, mint az orvoshiány.
Na ugye, viszonyíthatod bármihez, vannak szakmák, amelyekhez pár hét betanulás kell, és vannak, amelyekhez egy életen át tartó, folyamatos tanulás.
Giovanni Alba
@Málna: ma, 16:11
Ha már nem lesznek képzett orvosok, akkor kik fognak tanítani?
A kézenfekvő poént most kihagyom.
csak úgy....
@Málna: ebben sokat segíthet a nyelvtudásod! :) mi lesz veled ha kivénhedsz a mindenhol elbodogulok klubból?
Málna
@csak úgy...: Az életrevalóságom segít ebben sokat. Ne értem aggódj, hanem magadért. Bár már mindegy...
csak úgy....
@Gyurka80: csak nem a 40 év kommunizmusra akarod kenni az utóbbi 30 évet,föleg az utolsó tizenkettöt? :) bocs birkák,hogy @Gyurka80: at és a társait hozzátok hasonlítottam! -mert ti, egy fokkal a fejlödés létráján fölöttük..
csak úgy....
@Málna: miattad kell aggódnom,hiszen tudom,hogy a te napjaid is megvannak számlálva mint mindenkié! a pofára esés csodákra képes, még az önfeledt magabiztosság is törékeny! :)
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, hány leszármazottad rokonod vagy közeli akárkid dolgozik az egészségügyben semmi elvárás nélkül ?...mert ha nem akkor ez a fideszcsicska egyből balfaszcsikává érdemesit tédeg.
Málna
@csak úgy...: Valószínűleg jóval több napom van még, mint neked, így tényleg nagy butaság értem aggódnod...
teuton
@KisTehen: Teged mar megoperalt a sinter, az agyadat sikeresen eltavolitottak es a nyelvedet meghosszabbitottak, hogy melyebbre nyallhass!
csak úgy....
@Málna: pár éve kénytelenségemben ,egy nálamnál 20 évvel fiatalabb temetésén szomorkodtam! -neked élned kell , hogy átélhesd a kedvenc humoristád következményeit!
csak úgy....
@KisTehen: te live is ennyire gyermeteg? :)
Gyurka80
@Giovanni Alba: De IGEN , ne nézd le őket. Azok nem olyan pénzéhesek mint az orvosok, de közülük is hiány van. De meg kell oldani, az egy megoldás amit írtam , aki jobbat tud írja.
Gyurka80
@csak úgy...: Te az előzővel 2002-2010-el foglalkozzál amikor a volt szocialista országok elhúztak mellettünk, és böszmeferi csődbevitte az országot!
Gyurka80
@Giovanni Alba: Azt kérdem nálunk, hány orvost képeznek összesen?
csak úgy....
@Gyurka80: @KisTehen: belöletek csak a fárasztó butaság árad,- ti ezért is ragagadtatok orbán seggére,mert nélküle semmik vagytok ..
Gyurka80
@csak úgy...: Te meg böszmeferi f.szára ragadtál!
teuton
@KisTehen: Hülyegyerek! Gyurcsany nincs a szavazolistan! Ja, te analfabeta vagy, ezert nem tudod, mert a sinter kioperalta az agyadat.
simmering73
Volt kollégám baráti házaspárja (mindketten orvosok) 15 éve kint praktizálnak Svédországban. Zalában vettek egy nagy házat, hatalmas telekkel. Teljesen berendezve, autó a garázsban. Egész évben ott él a kertészük aki felügyeli és gondozza a területet és nyaranta, egy hónapra hazajönnek kikapcsolódni. És eszük ágában sincs hazajönni.
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 18:21
Ne tőlem várj mindenre választ, te vagy minden okosság tudója. Én csak szóvá teszem a nekem nem tetsző dolgokat, cserébe nincsen olyan beidegződésem, hogy kényszeresen le kelljen írnom naponta többször, hogy "böszmeferi" meg hogy "csődbe vitte az országot".
Ez ugyanis nyilvánvalóan csúsztatás, ferdítés, mi több, tudatosan vállalt valótlanság.
Nem akarok megint elmerülni a hiábavalóság mocsarában, így nem is kezdek bele, hogy mi is az az IMF, miért adott hitelt és miért úgy, és nem kérdem meg tőled, hogy hová lett a fel nem használt keret?
Ami a lényeg: a felsőoktatást alapítványok alá szervezik, az új cél a szakmunkás képzés.
csak úgy....
sokszor azon csodálkozok,hogy miért is csodálkozok azon ,-hogy ha a buta magyarnak már rákosi és kádár is beadta a haldokló nyugat szöveget,akkor obán miért ne adhatná be nekik.. :) inkább azon csodálkoznák ha nem hinnének neki ...
csak úgy....
@Gyurka80: a böszmétekröl ugyan az a véleményem mint a viktorotokról ,talán kérdezz rá anyádra..,aki oda ragadhatott! -nagy bunkó vagy te gyurka,ezért én is kénytelen vagyok,veled szemben,hogy értsd a mondókámat!
Gyurka80
@Giovanni Alba: Utolsó mondatod és a csődről írtak NEM igazak. Semmi szükség nem volt arra a 8 évre ami által csőd( legyen )közeli állapotba került az ország. Az a baj a baloldal nem először teszi tönkre az országot 1919,1956,1989 , de sajnos még van aki hisz nekik, látom te is.Pedig már a libsi politikusok sem hisznek a győzelemben ( ha véletlenül győznének úgy csodálkoznának mint a pufajkás), majd ráfogják erre a futóbolond zayospetire.
csak úgy....
@simmering73: nekünk is az volt az eredeti tevünk,hogy majd valamikor hazamegyünk ,de pár éve eladtunk mindent ! orbánék még a honvágyamat is elvették ...
Gyurka80
@csak úgy...: Ha nem vetted volna észre a kettő közül választhatsz,
ómió
@Aki Én: Téged, bolsiék önmagát kórosan másokra hazudni igyekvő elmebetege, mindig a valóság szokott "zavarni", de az igencsak!
Aki Én
@ómió: Előkerültél, balfasz. Sokáig tartott megemésztened a hallottakat.
Úgy látom romlik az állapotod, te elmebeteg bolsi csicska.
telegdilaci
Azért az egészségügy nagyon rendben van állja a sarat,a futóbolond szerint,szerintem akik ott dolgoznak nem úgy látják!
Giovanni Alba
@Gyurka80: tegnap, 19:03
Úgy látom Gyurka, rajtad nem fog semmi értelmes érv, te meg vagy győződve róla, hogy a pénzügyi válság csak mese, senki észre sem vette. Példálóztál még Szlovákiával is, az se jött össze. Most az államadósság is magas, az eladósodottság úgyszintén, van nekünk még izmos inflációnk is, de neked csak Gyurcsány villog a szemed előtt.
Azt se akarod észrevenni, hogy a felsőoktatást alapítványok alá szervezik ki, hogy az esetleges kormányváltásnak semmi hatása ne legyen a finanszírozásra és az irányításra, értve ezalatt a vezetők kinevezését. A kuratórium eldönti, oktatóknak, hallgatóknak kuss van, bár róluk szól, beleszólásuk már nincsen. Na ez lesz/lenne a szép új világ narancsszínben.
Gyurka80
@Giovanni Alba: Az nem jutott az eszedbe, hogy pl a szlovákokat mégse vitte csődbe a gyurcsány álatl nevezett világválság 2009-ben?!
ómió
@Aki Én: Még mindig az elmebeteg tetves bolsiságod másrahazudásán görcsölsz, bolsi fajgörény!? Szedálási szüneteidben mindig így vagy?
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 14:10
Csak nem bírsz leszállni a szlovákokról?
"A 2009 évi költségvetésből a szlovák kormány 333 M eurót, nagyjából a GDP 0,5%át fordította a gazdasági válság következményeinek enyhítésére. Ennek ellenére a munkanélküliségi ráta 2009. év végére meghaladta a 12%-ot és szakértői elemzések a munkanélküliek számának további növekedését prognosztizálják 2010-re. A GDP arányos költségvetési hiány a kieső adóbevételek és a munkanélküli-ellátási kiadások megugrásának következtében 2009-ben 6,8%-ra emelkedett a 2008 évi 2,3%-ról. Az államadósság a 2009. évi 35,7%-os GDP arányos szintről az Európai Bizottság előrejelzése szerint 40,8%-ra emelkedik 2010-ben. "
Itt a kuglóf, mazsolázz te is: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=https%3A%2F%2F2010-2014.kormany.hu%2Fdownload%2F2%2F18%2F00000%2FSzlovakia.pdf%23!DocumentBrowse&clen=133790&chunk=true
Persze mondhatom én, ha neked az van bevésődve, hogy minden rossz és gonosz dolog ősoka Gyurcsány, aki valójában Soros, de annyit azért vegyél már észre, hogy a világválság az világválság, mindenki benne volt a lekvárban.
És most itt befejeztem, látom csak félrelegyintgeted akárhány hivatkozást hozok, hiszen az szenved a legnagyobb vakságban, aki nem is akar látni. A dokumentumokra cáfolatot nem tudsz mutatni, csak szajkózod ugyanazt.
Elfecsérelt idő veled szóba állni.
Gyurka80
@Giovanni Alba: " Az államadósság a 2009. évi 35,7%-os GDP arányos szintről az Európai Bizottság előrejelzése szerint 40,8%-ra emelkedik 2010-ben. " Bemásolod, de nem értelmezed! Szlovákiában 40%, bezzeg böszmeferinél 82%, na ez nem mindegy csak neked az! Csak példának hoztam írhattam volna, hogy még a csehek, lengyelek is akkor előztek meg. Plusz a szlovákok megkapták az eurót, mi nem volt aki elqrtq nem kicsit nagyon!
Giovanni Alba
@Gyurka80: ma, 17:46
Bár én már befejezném, de csak cibálod a bajuszom.
"Az eleinte még 2007-2008-as csatlakozásról szóló kormányzati terveket eleinte a gazdaságpolitikai felelőtlenség tolta évről évre hátrébb, majd a válság végképp háttérbe szorította az ezzel kapcsolatos szakmai gondolkodást.

2010 ÓTA AZ ORBÁN-KORMÁNYNAK EGYÁLTALÁN NINCS CSATLAKOZÁSI CÉLDÁTUMA, SŐT A KORMÁNY TAGJAI NYILATKOZATAIKBAN IS KERÜLIK A KONKRÉTUMOKAT EZZEL KAPCSOLATBAN.

Legutóbb január eleji sajtótájékoztatóján Orbán Viktor újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy jelenleg „brutális és beláthatatlan következményei” lennének az euró bevezetésének, elsősorban azért, mert az árak megugorhatnának."
www.portfolio.hu/gazdasag/20200124/mikor-legyen-magyar-euro-az-mnb-meg-tiz-evvel-elhalasztana-ezt-a-kerdest-413313
Ezzel szemben a szlovákok:
"Az Európai Unió Tanácsa 2008. július 8-án jóváhagyta Szlovákia 2009. január 1-jei csatlakozását az euroövezethez.
2009. január 1-jétől Szlovákia törvényes fizetőeszköze az euro lett"
www.ecb.europa.eu/euro/changeover/slovakia/html/index.hu.html
Egyébként meg a tények fényében azért egetverő baromság a "böszmeferizésed", mert Medgyessy cseszte el azzal, hogy úriemberként betartotta a választási ígéretet, az egyszeri nagy összegű közalkalmazotti béremelést.
A Gyurcsány-kormány alatt meg a "konstruktív" ellenzék minden elképzelhető módon gáncsolta a kormányzati munkát, ha néha kegyeskedtek befáradni a munkahelyükre, akkor sem az együttműködés szándéka vezette őket.
Összefoglalva: több, mint tíz év, gyakorlatilag teljhatalom csak arra volt jó, hogy: 2010 ÓTA AZ ORBÁN-KORMÁNYNAK EGYÁLTALÁN NINCS CSATLAKOZÁSI CÉLDÁTUMA, SŐT A KORMÁNY TAGJAI NYILATKOZATAIKBAN IS KERÜLIK A KONKRÉTUMOKAT EZZEL KAPCSOLATBAN.
Ha következetes akarnál lenni, akkor el kellene kezdened "böszmeviktorozni".
Gyurka80
@Giovanni Alba: Neked Orbánfóbiád van és gyurcsány-fan vagy.2006-ban helyes lett volna belépni (de az elquró elqrta), de 2010 után már NEM! Nemhiába nem akarnak belépni a csehek lengyelek, ez az unió már libbant, így tudunk védekezni a hülyeségeik ellen, hogy nem lépünk be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.