Lemondásra szólította fel az ellenzék Rogánt és kabinetfőnökét.

Nyílt levélben és közös sajtótájékoztatón szólította fel lemondásra Rogán Antalt, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert a választási szövetségben induló hat ellenzéki párt. Az Egységben Magyarországért közleménye szerint Rogán Antal tárcája a nyilvánosságra került nyomozati anyagok alapján érintett a Völner-ügyben.

Völner-ügy: Rogán Antal is célkeresztbe került, azonnali lemondását követelik az ellenzéki pártok: "A miniszter maga is aktív közreműködője volt a végrehajtómaffia működésének"

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Közleményük szerint a sajtótájékoztatón felszólalt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

Az Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig érő korrupciós botrány súlyos erkölcsi válságba sodorta Magyarországot. Amennyiben a hazaszeretet legkisebb szikrája is él még önben, felméri politikai felelősségét, levonja a konzekvenciákat és még ma lemond miniszteri tisztségéről

– áll a levélben, amelynek kinyomtatott példányát a Miniszterelnöki Kabinetiroda I. kerületi épülete előtti kordonra is kitűzték a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd képviselői.

A Egységben Magyarországért közleménye szerint Rogán Antal közvetlen beosztottja, kabinetfőnöke és barátja, Nagy Ádám kabinetfőnöknek is büntetőjogi felelőssége van, azt írták, hogy szerintük „köztisztviselői feladatra méltatlan, felmentése nem halasztható”. Az ellenzéki pártok szerint az eddig napvilágot látott információk alapján nem kétséges, hogy ezek az események nem történhettek volna meg a miniszter tudta nélkül.

Sőt, okkal feltételezhető, hogy az egyetemi oktatókkal szembeni nyomásgyakorláshoz Rogán Antal aktív közreműködésére is szükség volt és az sem kérdés, hogy a miniszter maga is aktív közreműködője és kedvezményezettje volt a végrehajtómaffia működésének

– olvasható a közleményben.

Forrás: Telex.hu, 24.hu

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@namihami: Ja, tiborcz és mészáros a leguitóbbi szálloda ügylettel , a végrehajtók segédletével 1,2 milliárddal kárositotta meg Quastor volt ügyfeleit, akik futnak a pénzük után.
Toller Béla
Attól tartok, nincs ebben az emberben annyi, hogy lemondjon.
Lepényleső
S közülük a többi,talán tiszta mint a maszületett bárányka?
Ha igen,akkor mi alapján kerülhetett be a csapatba?
human
Völner mellett az ott a "főnök" lenne?
ómió
Továbbgördítenék az efftársi ráhazudás hullámait?
Béla333
Egy maffia szervezetben (márpedig a Fidesz jelenleg maffia szervezet!) a maffia főnök tudtával és beleegyezésével történnek a dolgok. A szálakat a főnök mozgatja.
Rogán is csak egy kis rész a fogaskerékben, az igazi nyertese ennek a bűncselekménynek is a maffiafőnök!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.