Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 482 400, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 494 100 forint volt. A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 320 800, a kedvezményeket is figyelembe véve 329 700 forintot ért el.

Durva ellentmondásban élnek Orbánék – hatalmas a szegénység, hiába a KSH statisztika
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A hivatal szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 10,1 százalékkal nőtt. A bruttó kereset mediánértéke 375 600 forint volt, amely 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az év egészét tekintve a bruttó átlagkereset 433 800 volt, a nettó pedig kedvezmények nélkül 288 500. Mindkettő egyaránt 8,3 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

Ezzel szemben az Eurostat adatai szerint Magyarország az Európai Unió második legszegényebb országa, nálunk csak a bolgárok élnek rosszabbul.

Lehagytak bennünket a románok is, a szlovákok pedig már jó ideje előttünk járnak. Románia már 2014 óta megelőzi Magyarországot, sőt, 2020-ban a román háztartások fogyasztása már mindhárom másik visegrádi országénál is nagyobb volt

2020-ban a teljes hazai lakosság 20,4 százaléka azaz több mint 1,98 millió ember élt olyan otthonban, ahol a tető vagy a falak átáztak, megpenészedtek, beáztak vagy a nyílászárók cserére szorultak. Az adatok szerint ma a magyar lakosság 1,6 százaléka, 156 ezer ember él olyan lakásban, ahol nincs vécé és fürdőszoba.

Forrás: MTI/Eurostat
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a nagy hazugságokat hagyva, csak egy kis elemi számtan:
"A hivatal szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 10,1 százalékkal nőtt. A bruttó kereset mediánértéke 375 600 forint volt, amely 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit."??? =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
odst
Két év múlva Kaliforniába megyek lakni.
Miért?
Miért ne.
Nem azért mert kurva gazdag vagyok, hanem azért mert egy hátizsákból megoldom az életet.

www.youtube.com/watch?v=DI1MqxhnmJQ&list=RDDI1MqxhnmJQ&start_radio=1
csak úgy....
@Namely: te üldözési mániás? :) fax kivan a sok kuka fidesz hülyével..
Namely
@csak úgy...: ezt most melyik éned mondja? :D amelyik @odst: vagy amelyik @csak úgy...: ?

Ugyanaz a stílus, ugyanakkor kommentelnek, ugyanúgy válaszolgatnak, és amikor rájuk van pirítva, akkor az egyik énjük felháborodik, a másik pedig gyorsan másról kezd beszélni.
ómió
@simmering73: Már megint tükörbe néztél, efftársék elmebetege, hogy a "büdös, mocskos bolsik tetves kreténjét" láttad? És még azt se fogadta meg, amit ráripakodtál, hogy olvasson!? Biztos, most se voltál "szabatos" - nem mondtad neki, hogy ne a tetübolsi nonstop hazudozó efftársi kanászkürt Népszavát!
KisTehen
ki is mondogatta itt, hogy van megtakarítása ... annak ellenére, hogy hatalmas a szegénység?

@Horizont: ?

mondom neki, akkor biztos fideszes, ha félre tud rakni ...

:DD
Horizont
@KisTehen: Tényleg baszd meg a tököm is tele van már veletek de főleg veled. Igazi vérbeli fideszes vagy egy barom aki képtelen az értő olvasásra. Vagy hazudsz vagy terelsz de ezt 60 ezer kommentben, biztos darabra fizetnek baszod. Ne kekeckedj velem és ne kezdj ki velem. Eddig próbáltam egy "emberhez" beszélni azon kevesek akik normálisan szóltak hozzád!!! Kár volt. Be is fejeztem. Honnan tudod mennyi a tartalékunk a spórolt pénzünk??? Pár százezer vagy több tízmillió te hülye? Azt is megírtam ha már rólam károgsz, hogy a nyugdíjam mellett dolgoztam 7 évet!!! Tehát 47 évet, te ökör. És szegénység van!!! Te gazdag vagy??? nem te csak egy agyhalott fideszes. Én viszont egyik sem. Be is fejeztem veled. Ennyi volt. Veletek nem érdemes rendesnek lenni emberszámba venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.