Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 482 400, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 494 100 forint volt. A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 320 800, a kedvezményeket is figyelembe véve 329 700 forintot ért el.

Durva ellentmondásban élnek Orbánék – hatalmas a szegénység, hiába a KSH statisztika
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A hivatal szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 10,1 százalékkal nőtt. A bruttó kereset mediánértéke 375 600 forint volt, amely 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az év egészét tekintve a bruttó átlagkereset 433 800 volt, a nettó pedig kedvezmények nélkül 288 500. Mindkettő egyaránt 8,3 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

Ezzel szemben az Eurostat adatai szerint Magyarország az Európai Unió második legszegényebb országa, nálunk csak a bolgárok élnek rosszabbul.

Lehagytak bennünket a románok is, a szlovákok pedig már jó ideje előttünk járnak. Románia már 2014 óta megelőzi Magyarországot, sőt, 2020-ban a román háztartások fogyasztása már mindhárom másik visegrádi országénál is nagyobb volt

2020-ban a teljes hazai lakosság 20,4 százaléka azaz több mint 1,98 millió ember élt olyan otthonban, ahol a tető vagy a falak átáztak, megpenészedtek, beáztak vagy a nyílászárók cserére szorultak. Az adatok szerint ma a magyar lakosság 1,6 százaléka, 156 ezer ember él olyan lakásban, ahol nincs vécé és fürdőszoba.

Forrás: MTI/Eurostat
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a nagy hazugságokat hagyva, csak egy kis elemi számtan:
"A hivatal szerint a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 10,1 százalékkal nőtt. A bruttó kereset mediánértéke 375 600 forint volt, amely 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit."??? =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Namely: "Te sokkal hülyébb vagy, mint ahogy eddig gondoltam !!!" (odst)
Namely
@odst: = @csak úgy...: aha, persze, 1 perc különbséggel válaszolnak :D
Tudtahasadásos majom vagy.
odst
Két év múlva Kaliforniába megyek lakni.
Miért?
Miért ne.
Nem azért mert kurva gazdag vagyok, hanem azért mert egy hátizsákból megoldom az életet.

www.youtube.com/watch?v=DI1MqxhnmJQ&list=RDDI1MqxhnmJQ&start_radio=1
csak úgy....
@Namely: te üldözési mániás? :) fax kivan a sok kuka fidesz hülyével..
Namely
@csak úgy...: ezt most melyik éned mondja? :D amelyik @odst: vagy amelyik @csak úgy...: ?

Ugyanaz a stílus, ugyanakkor kommentelnek, ugyanúgy válaszolgatnak, és amikor rájuk van pirítva, akkor az egyik énjük felháborodik, a másik pedig gyorsan másról kezd beszélni.
ómió
@simmering73: Már megint tükörbe néztél, efftársék elmebetege, hogy a "büdös, mocskos bolsik tetves kreténjét" láttad? És még azt se fogadta meg, amit ráripakodtál, hogy olvasson!? Biztos, most se voltál "szabatos" - nem mondtad neki, hogy ne a tetübolsi nonstop hazudozó efftársi kanászkürt Népszavát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.