A szóban forgó uniós támogatás a vendéglátósok megsegítését célozza.

630 milliót vert el a kormány a vendéglátósok megsegítésére adott pénzbőlFotó: MTI/Balázs Attila

Az eddig összesített adatok szerint az MTÜ mostanáig 1,746 milliárd forintot oszthatott szét a „Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt esernyőprogram a gazdaság támogatására a Covid-19 járvány idején” elnevezésű programban. A pénzből részesült például az Orbán Ráhel barátnője által üzemeltetett Magyar Divat & Design Ügynökség – bár azt nem árulták el, mennyit kapott.

Januárban a pénz szétosztásának további részleteiről is beszámolt a magyar állam az Európai Uniónak. Így derült ki, hogy a járvány elleni gazdasági védekezés keretében kiosztott pénz harmadát nem a vendéglátósok közvetlen megsegítésére fordították – írja a nepszava.hu a 24.hu információi alapján.

A pénzt ugyanis a Hellohungary Turisztikai Szolgáltató Kft. kapta, mégpedig napilapkiadásra.

A lap szerint a 2020 decemberében alapított társaság erre a célra csaknem 630 millió forintot kapott. A cég ügyvezetője egyébként az a Lénárd Gábor, aki az általa alapított Primefund befektetésialap-kezelőt néhány hónapon belül átadta Mészáros Lőrinc ügyvédjének, Kertész Józsefnek.

Az üzletembert meg is kereste a 24.hu, így elárulta, az összeget valójában nem napilapkiadásra fordítják, hanem egy turisztikai online portál létrehozására, amit március végéig kell elindítaniuk. Azt nem árulta el, hogy pontosan mikor indul el a portál és mi lesz a neve.

Forrás: nepszava.hu, 24.hu
Fotó: MTI/Balázs Attila

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: Áruld már el, mire alapozod, hogy hazugság?

,,Az üzletembert meg is kereste a 24.hu, így elárulta, az összeget valójában nem napilapkiadásra fordítják, hanem egy turisztikai online portál létrehozására, amit március végéig kell elindítaniuk."

Az a baj, hogy annyira durva, hogy még szerintetek is elképzelhetetlen, sőt, nem is igaz. De amikor az ilyenekről kiderül, hogy bizony igaz, akkor sem történik semmi. Ti akkor is bólogattok.

Szóval ebben mi nem igaz, és mi a valóság?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Rizikó: Gondolom az ország működésére v. hitelkeret csökkentésére, vagy keress utána, mire költötték részletesen. Az Orbán kormánynak átadott részből úgy tudom Orbán MOL részvényeket vásárolt, mert az volt igazán fontos, és egy részét másra költötte, keress rá, hogy mire. Biztosan megírták azóta.
Rizikó
@CsipkeRózsa: És ki árusította ki a nemzeti vagyont? Ki tőkésített bankokat fel hitelekből?
CsipkeRózsa
Pl.:

"Állami milliárdok a bankszektorba"

www.azenpenzem.hu/cikkek/allami-milliardok-a-bankszektorba/2244/

A cikk hosszú, nem egyetlen bank a téma.

A többi bankot is megnézheted, amit Orbán feltőkésetített.
csak úgy....
@Rizikó: shikim, és az eu.-tól kapott milliárdok hova lettek? te nagyon szeretsz a múltban kufircolni,közben a jelenhez meg tök hülye vagy!
kissé felnőttem
@CsipkeRózsa: aztán a francia szőkének magyar bank ad a választásokra mert otthon és a közeletében senki nem finansziroz szélsőségeseket csak mi majd holnap eszpanolba itáliaba meg ki tudja közpénzből tán? ugye fel is? föl is? Tőkésitve ?hm .turisztikai ujságra mire meg magyar divat haca cárékra

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.