Ettől a Covid-gyorstesztek árainak csökkenését várják.

Engedett a kormány: a boltok is árulhatnak gyorstesztetFotó: Unsplash

A kormány által kiadott rendelet szerint ezentúl nemcsak a gyógyszertárakban, hanem a boltokban is lehet a koronavírus-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorstesztet venni. A hvg.hu információi szerint az új szabályozás a veszélyhelyzet végéig marad érvényes.

A Gazdasági Versenyhivatal egyébként még januárban javasolta, hogy a kormány döntsön így. Szerintük ugyanis így lehet letörni a régiós és EU-s összehasonlításban is magas árakat.

A lap hozzáteszi: nemrég derült ki, hogy Magyarország 900 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást kaphatott volna PCR- és gyorstesztek vásárlásához. A kormány azonban visszalépett ebből a programból.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Unsplash

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@KisTehen: Tudod, nem érdekelne, ha minden ilyen ekcseszett dolgot csak és kizárólag a fideSS szimpatizánsai, szavazói fizetnének. Te is!
kereső
@KisTehen: Azért kellett megsemmisiteni, mert "lejártak"? és mi lett volna, ha mindezeket felhasználták volna a lakosság ingyenes tesztelésére a második/harmadik hullámban? Hm...bocika???
ómió
Kár, hogy nem leszünk tőle "beljebb"!
kereső
@KisTehen: Segitett! Mert ideje korán felismert fertőzés a kontakt kutatással egybe kötve ,és a karantén szabályok betartásával tehermentesitette a kórházakat- elősegitve a súlyos betegek gyógyitását. Tudod, minden mindennel összefügg. Ott,ahol működött a járványkezelés- és az nem szoritkozott a kórházakra, mint nálunk ott az intenzives betegek 85%-a meggyógyult, nálunk ugyanennyi meghalt. De magyarázd csak a kormány bizonyitványát, meg a nagyon magas szakmai fekészültséggel rendelkező tisztifőorvosét és az egész NNK-jét.
Lepényleső
Árulhatják azt ami törvény szerint ingyenes?
E szövetkezet az általa fosztogatott néphez így kegyes?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.