Nyomozók vitték magukkal kedden az otthonából a Csongrád megyei Újszentiván független polgármesterét, Putnik Lázárt, írta kedden az Rtl.hu – emlékeztet a 444.hu.

Az ügyészek rács mögött akarják látni Újszentiván polgármesterét

Fotó: pixabay.com

A portál megjegyezte azt is, hogy január 20-án a NAV nyomozói bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt tartottak házkutatást az újszentiváni polgármesteri hivatalban.

Szerdán pedig a Szegedi Járási Ügyészség is kiadott egy közleményt, miszerint kezdeményezték a letartóztatását annak a három férfinak, akik egy munkásszálló építése során okoztak 222 millió forint vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki település polgármestere 2017 júliusában nyújtott be támogatási kérelmet a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalhoz, aminek alapján még ebben az évben 222 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a község a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól.

A pályázatban a projekt teljes bekerülési költségét 371 millió forintban jelölték meg, 149 millió forint saját forrás megléte mellett.

Csakhogy a polgármester a támogatási kérelemben a beruházás teljes költségét valótlanul túlárazta az eljáró kormányhivatali alkalmazottakat megtévesztve. A közbeszerzésbe pedig egy haveri céget vont be Budapestről, amire azért volt szükség, hogy a túlárazott kivitelezésnél számlák kibocsájtásával biztosítsák a támogatási összeg lehívását.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
-1 kishal,de hová tünt farkas flórián!?
Eladott Ország
"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek," Miszerint mindig az erősebb kutya…
Rockxy
tudod, aza baj, hogy a putnik putnikkal óttatta magát, nem fízerrel.
namihami
Akkor most a Völner a ""soros""?
Csak óvatosan, nem jön ki a 133...
szép új világ
Na akkor miért is van szabadlábon Simonka, Boldog, Mengyi, Völnerről már nem is szólva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.