Müller Cecília elmondta, a harmadik oltás felvétele nagy bizonyossággal segít leküzdeni a betegséget, amely enyhébb formában jelentkezik azoknál, akik oltottak.

Müller Cecília: Magyarországon 98 százalékban az omikron variáns okoz fertőzést

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A szakember az omikron vírusvariáns "lopakodónak" nevezett alvariánsáról elmondta, nevét onnan kapta, hogy a hagyományos PCR-tesztekkel kimutatható, ugyanakkor a specifikus PCR-ral nem mindig.

Úgy fogalmazott: az omikron lopakodó variánsától nem kell megijedni; ugyan a fertőzőképessége erősebb, a klinikai tünetekben, a betegség lefolyásában hasonló képet mutat az omikronhoz. Hozzátette: Dániában már az elvégzett tesztek 66 százalékában az omikron "lopakodó" variánsát mutatják ki.

"Magyarországon az elmúlt heti adatok szerint 98 százalékban a koronavírus omikron variánsa okoz fertőzést"

- tette hozzá.

A koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyiségével kapcsolatban Müller Cecília elmondta, az adatok országos szinten stagnálást mutatnak, ami jó hír az elkövetkező hetekre nézve.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Te meg intézed hozzá 100 százalékban a temetői férőhelyeket. Nagyon Siker Siker és Sikeresen. Jut eszembe mikor tömnek ki megint pár millával ? Sikeresen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: ma, 19:48 ☺ Több mint 42 év munkaviszony után öregségi nyugdíjas vagyok, és elmehetsz a qrva anyádba, a fidesz seggnyaló szaros- és f@szszopó pofáddal együtt!
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Akkor már értem, miért vagy ilyen elégedetlen, kevés a nyugdíjad. Fizettél volna be többet amíg dolgoztál. Az a baj, hogy sokan csinálták és csinálják ezt a mai napig, a minimálbéres vállalkozók addig voltak elégedettek, amíg nem jött el a nyugdíjas koruk, és akkor szembesültek azzal, hogy se megtakarítás (mert minek amikor jól megy a szekér), se nyugdíj jóformán. Látod, én ezt a hibát nem fogom elkövetni soha, legyen kormányon bárki. Eszemben sincs állami nyugdíjra bízni magam amikor majd odakerülök.
Pálinkás Pál
@division: hogyne...például a láz, amit a sima nátha, flu is okoz...egy tünetet mondj nyomi, ami kimutatható,és csak a covid jellemzője...no ugye hogy nincs?...hát ezért tudjátok a náthára is ráfogni az omikront...
division
@Pálinkás Pál: Szívizom gondok, agyköd, veseproblémák, íz és szaglás hosszan tartó elvesztése nátha nélkül, megmagyarázhatatlan fáradtság, fejfájás, ízületi fájdalmak, lélegeztetőgépre kerülés...és ez csak 8 olyan, amit nem kapsz egy sima megfázástól hosszabb távon. Nem kellene foglalkoznod ezzel a témával szerintem.
Pálinkás Pál
@division: te marha,amit felsoroltál az csomó más betegség tünete lehet...de egyben igazad van, a pfizer vakcinájától valóban lehet szívizom gyulladást kapni...
division
@Pálinkás Pál: Hülye vagy és buta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.