Müller Cecília elmondta, a harmadik oltás felvétele nagy bizonyossággal segít leküzdeni a betegséget, amely enyhébb formában jelentkezik azoknál, akik oltottak.

Müller Cecília: Magyarországon 98 százalékban az omikron variáns okoz fertőzést

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A szakember az omikron vírusvariáns "lopakodónak" nevezett alvariánsáról elmondta, nevét onnan kapta, hogy a hagyományos PCR-tesztekkel kimutatható, ugyanakkor a specifikus PCR-ral nem mindig.

Úgy fogalmazott: az omikron lopakodó variánsától nem kell megijedni; ugyan a fertőzőképessége erősebb, a klinikai tünetekben, a betegség lefolyásában hasonló képet mutat az omikronhoz. Hozzátette: Dániában már az elvégzett tesztek 66 százalékában az omikron "lopakodó" variánsát mutatják ki.

"Magyarországon az elmúlt heti adatok szerint 98 százalékban a koronavírus omikron variánsa okoz fertőzést"

- tette hozzá.

A koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyiségével kapcsolatban Müller Cecília elmondta, az adatok országos szinten stagnálást mutatnak, ami jó hír az elkövetkező hetekre nézve.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Te meg intézed hozzá 100 százalékban a temetői férőhelyeket. Nagyon Siker Siker és Sikeresen. Jut eszembe mikor tömnek ki megint pár millával ? Sikeresen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Te meg intézed hozzá 100 százalékban a temetői férőhelyeket. Nagyon Siker Siker és Sikeresen. Jut eszembe mikor tömnek ki megint pár millával ? Sikeresen.
justhpeter
Hurrá ! Ciki Cili újra feltalálta a melegvizet.
justhpeter
@Nyírfa: Minek őriznék ? Orbánon kívül kell valakinek ez a géniusz ?
Nyírfa
@justhpeter: Tudod, hogy rendőri őrizetet kapott, éjjel-nappal vigyáznak rá, otthon és munkába menet.
justhpeter
@Nyírfa: Azok a rendőrök veszélyben vannak. A teljes szellemi leépülés veszélyében.
Pálinkás Pál
@Elad0tt 0rszág: és ezzel mit akarsz?...a francia egy hülye népség..sőt, egyre jobban elkorcsosodnak a sok arab,meg nigger miatt...azonkívül macron egy mongolidióta...bukni fog...ez a hisztije az oltatlanokkal szemben a végjátéka...
Elad0tt 0rszág
@Pálinkás Pál: Akkor az osztrákok is hülyék ezek szerint, mert ott meg márciustól már büntet is a rendőrség amennyiben valaki nem lesz beoltva. Magyarországon meg ha jól tudom május 1 - től lesz kötelező az oltottsági, azaz aki nem lesz beoltva, eleshet sok mindentől.
Pálinkás Pál
@Elad0tt 0rszág: ausztria a germán népcsoport selejtje..mellesleg az osztrák AB még nem bólintott rá...addig csak lepkefing a szélben..és miért nem a cseheket említed példaként?..
Elad0tt 0rszág
@Pálinkás Pál: Olvastam a csehekről, de náluk is elvileg kötelező lett volna, csak a józan észt legyőzte a megosztottság kérdése, miközben egyre több a beteg náluk. Érdekes, hogy nálad mindenki selejt aki oltat, legalábbis ezt veszem ki a szavaidból, nagy eséllyel te oltástagadó lehetsz.
Pálinkás Pál
@Elad0tt 0rszág: nem az a selejt aki oltat, mindenkinek jogában áll hülyének lenni..az a korcs náci, aki erre kötelezni akarja a másikat..
Elad0tt 0rszág
@Pálinkás Pál: Tehát nem selejt, csak hülye. Egyre jobb:-) Mondjuk elég sok a kötelező oltás a mai napig, ezek szerint rengeteg korcs náci él ezen a földön.
division
@Elad0tt 0rszág: Ahogy elnézem nem most regeltél már, te még komolyan nem ismered Palit és az ő hozzáállását az oltásokhoz? Ugye csak viccelsz?
magyar1
@Elad0tt 0rszág: A sok kötelező oltás és mégis hatalmas tömegű betegségek alakultak ki? Hogy lehet ez?
Pálinkás Pál
@Elad0tt 0rszág: mondj olyan kötelező oltást amit 4 havonta kéne adni, és nem akadályozza meg a megbetegedést.. a valóban kötelező oltások megszüntették az adott betegség terjedését, elkapását.. mióta a covidra oltotok ,több ember halt bele, mint oltás nélkül...nektek ez nem gyanús?...
Elad0tt 0rszág
@magyar1: A kötelező oltások több millió életet mentettek már meg, lehet a tiédet is. Gondolkozz már kicsit.
Elad0tt 0rszág
@division: Nem most, csak ritkán érek rá feljönni. Majd utána olvasok kicsit jobban.
Elad0tt 0rszág
@Pálinkás Pál: Mivel ez még egy új vírus, és inkább az influenza elvén működik, szerintem végleg megszüntetni egyelőre nem lehet, csak védekezni a súlyosabb lefolyás ellen. A gyerekkorban adott fertőzések elleni oltások nyilván azért véglegesek, mert ott nincs mutálódás, hogy másik törzs ellen is ki kelljen fejleszteni újabb vakcinát.
Pálinkás Pál
@Elad0tt 0rszág: flu ellen évtizedek alatt nem sikerült kifejleszteni hatásos oltást...erre sikerült pár hónap alatt,mi?...ja..és egy nem elhanyagolható dolog, a flu oltás sehol nem kötelező...meg nem szívatnak miatta marhaságokkal...de mindegy..ti alapítottatok egy új vallást covid néven...,nem kérünk belőle...
Elad0tt 0rszág
@Pálinkás Pál: Az influenza is mutálódik sajna, így nem lehet ellene végleges oltást kifejleszteni, ahogy a covid sem állandó, ellentétben mondjuk a bárányhimlő vagy a járványos gyerekbénulást okozó kórokozókkal. Talán ez is olyan lesz mint a spanyol nátha, egyszer csak eltűnik, csak gyorsabban, mert ma már sokkal komolyabb az orvostudomány.
Pálinkás Pál
@Elad0tt 0rszág: a spanyolnátha 2 év alatt tűnt el 50-60 millió halottal,főleg a fiatalabbak közül...ezzel megy még a hiszti ezerrel,és meghalt 5,7 millió, jobbára öreg,beteg ember...a covid halottak átlag életkora 75 év,..pontosan annyi,mint az embereké általában...akkor hol a járvány?...megmondom én...a fejekben...ez egy megírt gazdasági hiszti, ennyi...
division
@Pálinkás Pál: Nem igazán akartam beleszólni, de ezt a hiszti dolgot mond azoknak, akik végül is a covid óta haltak meg, vagy éppen azóta is különböző tünetektől szenvednek. Hülyítheted azokat, akik tájékozatlanabbak, csak ne higgyék el amiket írsz, mert az igazi veszély abban rejlik.
Borsodi
Ez a Nő egy látnok.Látja mit mondanak a külföldi Tv ben. Nyárra elmegy a vírus menet rendszerint érkezik!
Pálinkás Pál
@division: no mondjad,mi nem igaz abban amit leírtam?...persze,ti szenvedtek, mert bebeszélitek magatoknak a baromságot-...ez a kutyát nem érdekelné, ha csendben csinálnátok...
division
@Pálinkás Pál: Vannak tünetek, amiket nem lehet bebeszélni, mert jelen vannak, és ki is mutathatóak vizsgálatokkal. Te magadból indulsz ki, mert te jól vagy, nincsenek tüneteid, miközben nagy eséllyel alig van kontaktod, főleg gyerekekkel.
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Van több is, de szerencsére mind alattam van okoska.
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Ideges vagy, csórókám? :-) Dolgozzál, ne reklamálj.
Eladott Ország
@Elad0tt 0rszág: ma, 19:48 ☺ Több mint 42 év munkaviszony után öregségi nyugdíjas vagyok, és elmehetsz a qrva anyádba, a fidesz seggnyaló szaros- és f@szszopó pofáddal együtt!
Elad0tt 0rszág
@Eladott Ország: Akkor már értem, miért vagy ilyen elégedetlen, kevés a nyugdíjad. Fizettél volna be többet amíg dolgoztál. Az a baj, hogy sokan csinálták és csinálják ezt a mai napig, a minimálbéres vállalkozók addig voltak elégedettek, amíg nem jött el a nyugdíjas koruk, és akkor szembesültek azzal, hogy se megtakarítás (mert minek amikor jól megy a szekér), se nyugdíj jóformán. Látod, én ezt a hibát nem fogom elkövetni soha, legyen kormányon bárki. Eszemben sincs állami nyugdíjra bízni magam amikor majd odakerülök.
Pálinkás Pál
@division: hogyne...például a láz, amit a sima nátha, flu is okoz...egy tünetet mondj nyomi, ami kimutatható,és csak a covid jellemzője...no ugye hogy nincs?...hát ezért tudjátok a náthára is ráfogni az omikront...
division
@Pálinkás Pál: Szívizom gondok, agyköd, veseproblémák, íz és szaglás hosszan tartó elvesztése nátha nélkül, megmagyarázhatatlan fáradtság, fejfájás, ízületi fájdalmak, lélegeztetőgépre kerülés...és ez csak 8 olyan, amit nem kapsz egy sima megfázástól hosszabb távon. Nem kellene foglalkoznod ezzel a témával szerintem.
Pálinkás Pál
@division: te marha,amit felsoroltál az csomó más betegség tünete lehet...de egyben igazad van, a pfizer vakcinájától valóban lehet szívizom gyulladást kapni...
division
@Pálinkás Pál: Hülye vagy és buta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.