Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke közösségi oldalán számolt be arról, hogy összegyűlt a választáson induláshoz szükséges aláírás.

Kunhalmi Ágnesnek már most összegyűltek az aláírások
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ebben a pillanatban összegyűjtöttem a szükséges ajánlást!  Nagyon köszönöm a támogatást! Nem pihenünk, megyünk tovább!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton kezdődött el a hivatalos választási kampány, amelyben a választópolgárok egyéni választókerületi képviselőjelölteket ajánlhatnak a parlamenti választásra. Azok a választópolgárok, akik kiterjesztették nemzetiségi hovatartozásukat az országgyűlési képviselők választására is, szintén ekkortól adhatják le ajánlásukat a nemzetiségi listákra.

Február 12-én, szombaton, a szavazást megelőző 50. napon kezdődik az országgyűlési képviselő-választás és a vele egy napon rendezett országos népszavazás hivatalos kampánya a választási eljárási törvény értelmében

A képviselőjelöltek legkorábban szombaton vehették át az ajánlóíveket a választókerületi választási irodáktól és csak ezeken az íveken gyűjthetik a választópolgárok ajánlásait.

Egy választópolgár több jelöltet is támogathat. A választópolgárok gyakorlatilag "képviselőjelölt-jelölteket" ajánlhatnak, hiszen csak akkor lesz valakiből hivatalos jelölt,

ha sikerül összegyűjtenie 500 érvényes ajánlást, és az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság nyilvántartásba is veszi.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@KisTehen: Mert? Miből "gondoltad", hogy csak egy helyen lehet aláirni? A fideSS hány helyen gyűjti a jelöltjeinek?
Emmersson71
@KisTehen: Elég 3 csomópontban gyűjteni! Nem olyan sok 500 aláírás.
kereső
@KisTehen: Figyu boci. 500 aláirás nem nagy kunszt. Én egyébként felemelném a kvótát, min. 10x-re. És vannak aktivisták- és mert koaliciós jelölt-azaz össz.ellenzéki, gyűjti neki az adott választókerületben hat párt aktivistája. Ez ugye nem túl bonyolult?
jesz
gratulálok Kunhalmi ügyességéhez...aztán majd április 3.-án meglátjuk...vagy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.