Több, a pozícióra alkalmas jelölt neve is felmerült az elmúlt hetekben, végül a hat ellenzéki párt és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt egységesen Róna Pétert jelöli a márciusi elnökválasztáson – írja az Egységben Magyarországért közleménye.

Megvan az ellenzék államfőjelöltje, ő az

A 444.hu által idézett közlemlény szerint

„tisztában vagyunk vele, hogy a mai parlamenti viszonyok között a Fidesz könnyen megszavazza saját jelöltjét, Novák Katalint. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy az államfői tisztségre is alternatívát mutassunk. Róna Péter egyszerre elkötelezett a keresztény értékek, a társadalmi igazságosság és a fenntartható fejlődés mellett, ezek az Egységben Magyarországért sokszínű politikai közösségének is fontosak. Gazdag életútja, elismertsége és eddigi közéleti szerepvállalása alkalmassá tenné a nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnöki tisztségre. Hogy helyette Orbán Viktor egyik leghűségesebb szolgája lesz a köztársasági elnök, az sokat elmond Magyarország jelenlegi állapotáról. Az Egységben Magyarországért pártjai a közvetlen államfőválasztást támogatják, így, ha az új ciklusban sikerül módosítani az alkotmányt, a következő elnök személyéről a választópolgárok dönthetnek majd”

– idézi a közlemény Márki-Zay Pétert.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nagysagrendekkel jobb valasztas mint a nacik altal jelolt luvnya.
Kar hogy nincs demokracia, es igy Rona eselytelen, most.
De aprilisban seggbe rugjuk a diktatort, es leutjuk a fejerol a koronat.
Visszaallitjuk a koztarsasagot es a demokraciat.
Utana lehet Rona urbol a Magyar Koztarsasag Elnoke.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Namely: 15:20

Az a kormányfő, aki a legnagyobb antiszemitákat tünteti ki magas állami díjakkal, és aki a legnagyobb antiszemitákat nevezi ki magas, befolyásos tisztségekbe, nem lehet még egy kicsikét sem zsidóseggnyaló. Sőt...
Rizikó
Valaki mesélje már el, hogy miért kell Magyarországon is mindennek a zsidókról szólnia?
kereső
Magyarország nem keresztény ország. Kérjük az ellenzéket, hogy ne folytassa a fideSS által elkezdett erőszakos katolicizálást. Hiszen az ország lakosainak , akik római katolikus vallásúnak mondják magukat megközelitőleg 15 %-a vallásos, és gyakorolja a vallást.És, ha már erre hivatkozik a hat párt, akkor inkább Iványi Gábor- aki EMBER!, és megtestesiti mindazt amit Jézusi tanitásnak mondunk.És szivesen hallgattam volna a lelkész úr 15 perces beszédét, amelyben szembesiti a fideSS-t az orbáni kereszténységgel.

Minden tiszteletem Róna Péternek.
Németh István
Na ez a hülye biztos nem lesz államfő! Neki éppen fő-fekvése lesz a ravatalra! Ez a vélelmezett tudása ellenére egy primitív barom!
Aki Én
@Namely: Nem, mert nem attól náci a náci, hogy nyal valakit. Ezt a gondolatot szerintem elírtad, mert óriási butaság. Próbálkozásnak meg qrva gyenge.
Nem érdekel a német demokrácia, mert nem befolyásolja, hogy nálunk vannak-e ,,fékek, ellensúlyok", illetve központosított hatalom vagy jólét.
A hülye példa nem igazol téged, mondtam már.
Ha pedig egy általános definíció, had értelmezzem úgy, ahogy akarom. De a buta példa továbbra sem meggyőző.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.