"Orosz-magyar két jó barát, nem így van Viktor?! Ahogy te tudsz barátkozni, nem barátkozik úgy senki" – kezdi sorait a Facebookon Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány keményen odaszólt Orbánnak: "Most meg kussban vagy. Teszel te a magyarokra, a nemzetközi jogra, a becsületre."

A posztban arra emlékeztet, az oroszok négyszer ígérték meg, hogy elismerik Ukrajna határait. Ebből egyszer éppen Budapesten. "Amolyan rendes szokásos nemzetközi szerződésben." – ahogyan Gyurcsány fogalmaz.

Most meg ugye bevonultak katonákkal, harci járművekkel.

Mit szólnál hozzá, ha valamelyik szomszédos ország bevonulna két magyarországi megyébe, mert azok függetlennek kiállították ki magukat, és most jön a szomszéd fenntartani a békét? – teszi fel a kérdést az egykori miniszterelnök. 

Ugye elzavarnád a francba őket, nemzethalálról szónokolnál és harcba hívnád a nemzetet.

Most meg kussban vagy. Teszel te a Kárpátalján élő magyarokra, a nemzetközi jogra, a becsületre.

- folytatja. 

A poszt egy óra alatt közel ezer megosztást és több, mint kétszáz hozzászólást hozott a DK elnökének. 

Forrás: Facebook

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@jesz: Beteges, hogy mindig vele foglalkoztok, hogy nincs is más témátok. Ti tartjátok életben. Ja kell az ellenségkép a birkáknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ez a moslék ganaj a hazáját eladó szarcsomó gyurcsány mer nyilatkozni akinek a felelősségre vonását az usa szopató elnöke külön kérésére állították le! > ez mer nyilatkozni ez a szar tróger??
lusta
@Nyírfa: Már máshol is leírtam. SEMMI SINCS VÉLETLENÜL. HALLGATOM AZ ELNÖKI BESZÉDET, AMELYBEN MINDEN MÁSODIK MONDATÁBAN BENNE VAN A MI UKRÁNOK. A gond ott kezdődik, hogy a kelet-ukrajnai lakosok eddig ezt nem érezték. A hatalom a nyelvtörvénnnyel, kulturális és gazdasági eszközökkel küzdött az orosz ajkúak ellen. Ott a lakosok 70-80%-a bizony orosznak vallotta magát. Krím visszafoglalásával az ukránok lezárták az észak-krími csatornát. Emiatt vízhiány lépett fel a Krímben. Ugyanez a keletieket is keményen érintette. Általában az ukránok az önállóságuk után rosszabbul éltek és ugyanebben a tekintetben az oroszok is. Jelcin elment, jött Putyin és az oroszok kezdtek egyre jobban élni. A határ két oldalán volt összehasonlítási lehetőség. Sajnos az ukránok életszínvonala gyakorlatilag semmit sem emelkedett, míg a szomszéd oroszoké igen. Innen már csak egy lépés volt a 8 éve tartó háború. Ha annyira elégedetlenek lettek volna a szakadárokkal a lakók, már rées rég elzavarták volna őket. Még egy apróság. A Dnyepertől nyugatra osztrák, lengyel-litván, míg a Dnyepertől keletre az orosz cár fennhatósága áltek az emberek már a XVII. századtól. Ez a mentális gondolkodásban is látható
lusta
@Gyurka80: Ha erről valami konkrétumot, ha lehetne, mert a felcsóti kis pocakos tolvaj zsebcézár a 2010-es választás után nem győzte eléggé dícsérni az elődjeinek válságkezelését. Vagy akkor IS hazudott?
lusta
@Aki Én: Anno az osztrák kancellár megválasztását meg kellett ismételni, mert a bíróság ugyan nem talált konkrét csalásra utaló bizonyítékokat, de a választás tisztasága miatt és hogy ne adjon lehetőséget a mendemondáknak, megismételtették a választást. Nálunk a bíróság nem egy esetben konkrétan megállapította a választási csalást, majd kimondta, hogy egyébként a csalással nem tudták érdemben befolyásolni az eredményt, ezért nem kell megismételni a választásokat.
Gyurka80
@lusta: Nézzél utána annak a "dícséretnek+ mert nem igaz ,de a csőd igen az imf-et nem véletlenül hívták be böszméék!
Nyírfa
@lusta: A józan ész kizárta Ukrajna lerohanását. De hol van itt a józan ész?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.