Ugyan konkrétumokat nem tudni, az alapkérdésen túlmutató talány, hogy ha lassan senkinek nem kell adót fizetni, vagy azt is visszaadják, miből fog működni a magyar állam és gazdaság. Kompenzációként jöhet az oligarcha-adó? 

Orbán ismét hatalmas bejelentést lengetett be – de miből fog működni a magyar állam és gazdaság?Fotó: Propeller archív

A miniszterelnök az iparkamara gazdasági évnyitóján arról beszélt, hogy az átlagbért kereső gyermektelenek adóékén van mit faragni – és faragnak is, írja a HVG.hu. A miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján azzal büszkélkedett, hogy vannak már az országban olyan csoportok, amelyek esetében az adóék már jóval az uniós átlag alá került: az idei évtől szja-mentessé tett 25 év alattiakról és az évek óta kedvezményekkel kínált sokgyermekesekről beszélt.

Azonban, mint mondta, „van olyan csoport, ahol adóék-ügyben adócsökkentéssel be kell majd avatkoznunk”, mégpedig a gyerek nélküli, átlagbérrel rendelkezők csoportja esetében.

Erről az akcióról a majdani kedvezményezetti csoport kijelölésén túl semmi részletet nem árult el. Annyit fűzött még hozzá, hogy a kormány ennek a jövőbeli kedvezménynek a keretét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával kötendő új megállapodásban rögzíti.

Arról, hogy pontosan hogyan és kiknek kedvezhetnek, a HVG.hu spekulált.

Forrás: HVG.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az efftársak már most "attól fosnak", hogy "miből fog működni a magyar állam"! Hát, ha ti, efftársak, visszajönnétek, nem kérdés: a népzsebiből "működne"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: Orbán komolyan veszi a szocializmus 10 parancsolata viccet: magának építteti !! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...kinek mi a véleménye de szerintem az biztosabb volt mint a mai spekulatív átbaszó demokrácia...
Aki Én
@RonaGyuri: sosem volt vele baja. Azzal volt baja, hogy nem ő irányította.
ómió
Az efftársak már most "attól fosnak", hogy "miből fog működni a magyar állam"! Hát, ha ti, efftársak, visszajönnétek, nem kérdés: a népzsebiből "működne"!
Peller Anikó
Szorongatnak a választások, a Mak izével túllőttek a célon (a fideszék), így most megy a fosás ezerrel. De most már csináld Maki, gyerünk, gyerünk, ne állj le. Most vagy soha.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.