A fideszes „közmédiát" is meglepte a háború, hiszen közvetlenül előtte Bayer Zsolttól Bencsik Andrásig mindenki csak röhögött a háború eshetőségén. Most próbálják mentegetni Orbán barátját és az ukrán vezetést hibáztatni. Például Georg Spöttle a köztelevízióban azt bizonygatta, hogy az orosz katonák higgadtan, szakszerűen vonultak be, kisimult arccal pakolták ki a lőszereket, látva, hogy nincs ellenállás, és csak az ukránok majréztak ezen valamiért. „Nyugodtan végezték a munkájukat.”Szerinte viszont veszélyes, hogy Zelenszkij fegyverkezésre szólította fel állampolgárait. Felelőtlen egyrészt, mert pszichopaták és terroristák is fegyverhez juthatnak így. Másrészt a végén még rálőnek az oroszokra, akik visszalőnek, és így civilek halhatnak meg. Hitleri megoldás ez, a német diktátor volt az utolsó, aki gyerekek és asszonyok kezébe fegyvert adott az oroszokkal szemben.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: Ezeknek sincs meg a nyolc ellemjük??? Mert akkor tanultak volna történelmet! Ki annektálta Ausztriát, rohanta le Csehországot. Most ki annektálta a Krim félszigetet? Ki támadta meg Ukrajnát? Néha nem zavarnak a tények senkit jó pénzért??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@namihami: Hol voltál az utolsó húsz évben, amikor az ukrán hadsereg folyamatosan támadta és gyilkolta a két keleti terület ahol függetlenedni akartak ? Amúgy mit kellett volna most Putyin csináljon amikor a nató és amerika egyre intenzívebben cuccolta be ukrajnába a hadifelszereléseit és fenyegetőzött ahogy csak a száján kifért ? Ma amikor negyedszerre felkérték a kis mitugrász ukrán bábelnököt hogy üljön le tárgyalni ő inkább a civileket küldi egy hadsereggel szemben az milyen ember és milyen meggondolás ?
...mert az hogy putyin bevonult csak azt bizonyitja hogy akkor kezdődtek a bajok amikor a koma visszaütött...addig ugyanis halomszámra gyilkolták az embereket sok éven keresztül.
A háborút nem Putyin kezdte ő csak felgyorsította és elejét veszi hogy a kertje tövébe szarjon a nato. Amúgy ha a népénak akar jót és nem az idegen hatalomnak miért nem kapitulál és maradna független, miért öleti halomra azt a népet amit magáénak vall de szarik rájuk mert se nem fajtája se nem ugyanazon elven gondolkodnak mint ő.
namihami
@Csizmás Kond: ""amikor az ukrán hadsereg folyamatosan támadta és gyilkolta a két keleti terület ahol függetlenedni akartak ?"" Hogy képzeli azt egy szakadár csoport, hogy egy államból fogja magát és csak úgy ""kiszakad""? Vajon mit tenne (bármely) magyar kormány, ha mondjuk Somogy vagy BAZ megye elkezdene polgárháborút vívni és az elszakadását követelve fegyverrel támadni az államhatalomra?
Milyen jogon dönti/döntheti el Minden Oroszok Cárja, hogy az ukrán állam legyen/lehet-e a NATO vagy a Világ Kutyakozmetikusainak tagja? Talán a magyar kormány engedélyt kért az oroszoktól, amikor mi hasonló lépésre szántuk el magunkat?
Mit és miről kellett volna az ukrán (akármilyen--ilyen) elnöknek az OROSZokkal leülni tárgyalni? Miről? Neki az oroszokkal semmilyen ügye nem volt. Neki a belső ellenzékével volt baja. Az hiba (nem bűn), hogy azokkal se tette, de ehhez a Putyinnak a világon semmi köze nem lehet. Ha nincs tárgyalás, akkor jön a cári megoldás és ""(Támadunk, elvtársak)""?
Vagy ez pusztán egy erődemonstráció a Nyugat felé? Ez az Új Oroszország mára ismét teljesen elsztálinosodott. És most még nagyobb arzenál van a kezében. Mi pedig itt vagyunk a lábuk előtt. Sz@r jövőnek látszik...miattuk.
Nessy
A szakadár erők nem használtak fegyvert a közeli települések lakó ellen! Azok virágcsokrot küldtek lövedékek, rakéták helyett, mert nekik olyan nem is volt! Ezen segítettek az oroszok némi ajándék fegyverarzenállal! Hány párhuzamos világ van már körülöttünk? Mert itt az oroszok támadtak egy független államra, a másikba az ukránok, a szegény védtelen Oroszországra!
Toller Béla
Jól jegyezzétek meg azokat, akik most az ukránokat hibáztatják ! Ezeknek a pondróknak ne legyünk mi a hazájuk, keressenek maguknak másikat, amelyet akármikor elárulhatnak ! A rasszizmus, fasizmus ellen meg harcolni kell a béke feltételei között ! Valami olyan van felvésve a Mamajev kurgánra, hogy "aki kardot ránt, kard által vész" ...és a Jégmezők lovagja a film végén hozzáteszi, "ez volt és ez marad az orosz föld igazsága" ! Micsoda dumák, nem ?
Csizmás Kond
@namihami: Ahhoz hogy megérsd nem magyarországi példában kéne gondolkodj...ott van pl koszovó azt elismerte az egész szakramentum, ott van északmakedónia, azt is elismerte mindenki persze volt aki nem pl románia, spanyolprszág stb akiknek szintén van olyan területük amelyek nem önként maradnak a fenekükön...
Amúgy az egész nyugati demokrácia arról szól, hogy mindenki önmaga lehessen, és úgy és azzal éljen akivel akar...akkor miért hazudtolják meg magyukat lépten nyomon ?
és milyen jogon dönt valaki ?...ismét sokat kéne magyarázni mert nagyon le vagy maradva...nem a zorosz döntötte el hanem a világhatalmi megállapodásban írták le a nagyhatalmak...hogy melyik hatalomhoz milyen közel szabad a másiknak közel telepedni, fegyveresen...mert attól azzal bratyizott mindenki akivel akart de ha az ellenséget magadhoz költözteted akkor te is ellenséggé válsz.
...és miért kellett volna leülnie tárgyalni ,...mert minden háború békeszerződéssel ér véget, és minél hamarább annál jobb, ez ukrajnának is fel bolt ajánlva de ő inkább a koktélos verziót választotta ...egyelőre mert az ukrán cionista vezetés ahol még a tárgyalások is angolul folynak mert az összesöpört külfölditagok ugyan megkapták az ukrán állampolgárságukat de ugye azzal nem jár nyelvvizsga és így gyakorlatilag csak eljátssza a kapott szerepét mert nekik csak duma az ország az ukrán nép sorsa.
Nessy
@KisTehen: Már bocsánat! Kásler Miklós is a hagyományainkra, a keresztény értékekre, a szeretetre hivatkozott a minap! Jó, státusz keresztényeinknek fogalma sincs a "keresztény értékekről", de hátha egyszer majd megtanulják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.