Az ellenzék szerint Magyarország kormánya Orbán Viktor vezetése alatt többször is kiállt a háborús agresszor Putyin mellett, Magyarország nevében Orbán Viktor stratégiai szövetségre lépett Putyinnal, meggyengítve és kiszolgáltatva hazánkat – írja a Blikk.hu.

Márki-Zay keményen beszólt Orbánnak: "Mára Ön lett a probléma, a biztonsági kockázat"

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Márki-Zay Péter, Magyarország miniszterelnök-jelöltje hozzászólásban reagált Orbán Viktor mai kijelentéseire, mely szerint az orosz-ukrán háborúval kel és fekszik és most „stratégiai nyugalomra” van szükség. Nézze vissza itt, mit is mondott pontosan Orbán Viktor az orosz–ukrán háborúról.

Korábban kellett volna felkelni. 12 év Putyin-barát, Európa-ellenes politikáját nem tudja Facebook-posztokkal helyrehozni. Mára Ön lett a probléma, a biztonsági kockázat.

– írta Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért szerint jelenleg nem „stratégiai nyugalomra” van szükség, hanem a béke érdekében hiteles stratégiaváltásra: Putyin helyett Európa, Kelet helyett Nyugat, háború helyett béke!

Az ellenzék szerint Magyarország kormánya Orbán Viktor vezetése alatt többször is kiállt a háborús agresszor Putyin mellett, Magyarország nevében Orbán Viktor stratégiai szövetségre lépett Putyinnal, meggyengítve és kiszolgáltatva hazánkat.

A miniszterelnök elárulta Magyarországot, európai és amerikai szövetségeseinket: beengedte az oroszok kémbankját Budapestre, orosz energiafüggőségbe taszította hazánkat, a Paks 2 projekt révén pedig közvetlenül, magyar adófizetők pénzéből támogatja Putyin háborúját.

Márki-Zay Péter felszólította Orbán Viktort, hogy fejezze be az eddig folytatott hintapolitikát és a Putyinnal való üzletelést. Márki-Zay Péter és az Egységben Magyarországért határozott álláspontja, hogy a magyar embereket az ukrajnai fenyegető veszélytől csak a NATO és az Európai Unió tudja megvédeni. Magyarországnak támogatnia kell a béke helyreállítására irányuló közös törekvéseket. Ennek érdekében csatlakoznunk kell az Oroszországot érintő szankciókhoz. Ki kell tiltanunk Magyarországról az orosz kémbankot, fel kell függeszteni Paks2 engedélyezését (melyről Orbán Viktor azt mondta, nem szabad hozzányúlni), a közszolgálati televíziónak pedig be kell fejeznie az orosz propaganda sugárzását.

Forrás: Blikk.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Már rég le kellett volna mondatni. Túlzottan elkötelezte magát az oroszoknak.
A külügyminisztere is egy szélhámos bűnöző.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Főméltóságú Úr!

Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden (*) alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.

A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza."

Bűnös vagyok.
csipetke
Teljesen igaza van MZP-nek. Az igazi nemzetbiztonsági kockázat orbán. Az ukránokkal is jó volt a viszony még Antall József idejében,és még aztán is évekig,de aztán jött orbán,aki a putyinhoz való dörgölőzésével sokszor keresztbe tett az ukránoknak,pl az utóbbi években a NATO csatlakozásukat megtorpedózta a vétóival.Erre az ukránok úgy álltak hozzánk,ahogy .Soha nem az egyszerű közemberrel van a baj,hanem az idióta politikusokkal,akik nem a nép,hanem a saját érdekeikben teszik azt,amit. Ki tudja,hogy orbánnak mit ígért putyin?Vagy már eddig mit kapott, nem tudhatjuk. De az nyilvánvaló,hogy orbánnak ezek a hozzáhasonló seggarcok,szélsőjobbos diktátorok jönnek be,azokhoz igyekezett csapódni,mint Erdogan,Bolsonaro,Lukasenka,Putyin, Erről kellett volna népzavazás,hogy mi szeretnénk-e ezeket az embereket?Nem az elképesztően ostoba,melegellenes "gyermekvédelmi" törvényről
csipetke
@nezelodo: 06:28 Hát ja,orbán az egyetlen ember a kormányban,aki soha nem esett át nemzebiztonsági átvilágításon. Vajon miért?
kereső
"Néhány évvel azután, hogy Oroszország annektálta a Krím-félszigetet, Orbán Viktor kormányfő a Belügyminisztériumban megtartott zártkörű beszélgetésen vázolta fel geopolitikai meglátásait. A titkosszolgálati és belügyi vezetők előtt a miniszterelnök arról beszélt, hogy a világban nagy átalakulások jönnek, Oroszország el fogja foglalni Ukrajnát, ami "egy nem létező ország", Kína felemelkedik, az Egyesült Államok mindeközben meggyengül, ahogy az EU is, ezért igazodni kell az új világrendhez.

Mintha csak az ekkor már évek óta intenzív orosz befolyásolási törekvések alapjául szolgáló propaganda köszönt volna vissza Orbán szavaiból, amelyek a jelenlévők egy részében megrökönyödést váltottak ki. A felvázolt jövőkép ugyanis egyértelműen arra utalt, hogy a miniszterelnök iránymutatásai alapján a magyar titkosszolgálatoknak is igazodniuk kell ehhez az orbáni stratégiához.

Ahhoz persze nem kellett jelen lenni ennél a megbeszélésen, hogy mindenki számára világos legyen: az Orbán-kormány az elmúlt években a pragmatikus kapcsolatoknál jóval barátságosabb, mondhatni mélyebb viszonyt ápolt Moszkvával."
kissé felnőttem
és és és 77x kivédte hogy őkelme NEM átvilágitható ja akkor az 21 x is letiltott ügynőklista merre bujkál vagy miért titkos minden 10- 50 évre mert minden havay didzsi és NAPELLENZŐ? na kezdhetnétek elszámolni a visel dolgokkal nyugottan. arról ami nem látható
ómió
Nafene, Maki efftárs! Már a katona- és fegyverküldési szándékodat Ukrajnába is sikerült a "Zorbánra" hazudnod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.