Ma néhány percenként emelkedett szinte folymatosan egy-egy forinttal az euró és a dollár ára. Semmi sem állíthatja meg a jelek szerint a forint gyengülését.

399 forint az euró – Teljesen összeomlott a forint

A Magyar Nemzeti Banknak ugyan voltak próbálkozásai a múlt héten, a jegybank beszélt arról, hogy interveniálna a forint védelme érdekében, sőt minden lehetséges eszköztárat bevet az árstabilitás és a pénzügyi stabilitás érdekében.

Ez akkor néhány órán át még hatott is, sikerült a 380 forint fölött járó árfolyamot valamelyest csökkenteni.

Múlt hét csütörtökön az egyhetes betét kamatának 0,75 százalékponttal 5,35 százalékosra emelése sem hozott azonban tartós eredményt,

pénteken ismét úgy zuhant a forint, mint egy liftaknába esett kő. 

Hétfőn pedig teljesen összeomlott a magyar deviza, rövid távon attól függ a forintárfolyam, hogyan alakul a háború.

Egyelőre senki sem látja, hogy mi lesz a kiút a jelenlegi a helyzetből. Van esély rá, hogy még a mostani szintekről is tovább gyengüljön a forint, mert a háborús félelem és kockázat felülírja a magyar gazdaság eredményeit és a magas kamatot

- mondta Jobbágy Sándor, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető makrogazdasági elemzője az RTL.hu-nak.

A technikai elemzések szerint az, hogy 381 forint fölé emelkedett az árfolyam a múlt héten, megnyitotta a lehetőséget arra, hogy 400 forint fölé kerüljön a kurzus.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@KisTehen: Ismételten és hosszan tartóan, bosszantóan baromkodsz. 12. éve orbán kormányoz. Rendeleti kormányzás van 2020 március 23 óta. Az ellenzéknek semmiféle jogositványa nincsen , mindent elvont a képviselői törvény megváltoztatása. Még felszólalhatnak a patyomkin házban, de érdemi választ semmire nem kapnak. Érdemi befolyásuk nincsen a folyamatokra. És akkor, mert az ellenzék tüntet a putyini propganadát sugárzó mtva előtt, akkor ők az okai a magyar fizetőeszköz ilyen nagy mértékű szabadesésének? Ezt lehet , hogy Moszkvában elhiszik, de akkorra baromság, hogy a kutya is megveszik tőle. Majd, ha nem Moszkvából diktálnak orbánnak, akkor talán javul valamelyest a helyzet, de addig nem. Örüljünk, ha nem vágnak bennünket ismét bóvliba. Érik a helyzet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 12:36 ♦ A nyugati multik meg egy tál lencséért kifizetik a magyar munkaerőt. Ez a mi versenyelőnyünk, a qrva fidesz, rohadék banda szerint! Lóf@sz lesz itt, nem felzárkózás!
verőce21
@Macskaszem: Ha nem lenne az árfolyamgát, akkor a devizahitelesek 99%-a már az utcán lenne!
Az "árfolyamgátat" viszont 450-480 Ft/EUR mellett nem lehetett volna bevezetni... mert az árkülönbözet kiegészítésébe akkor az állam rokkant volna bele!
lusta
@verőce21: A szlovákokat is sokkolta az árfolyam, de ott mindenek dacára 1 euró = 1 euró.
Szlovák minimálbér 2022-ben: Nettó minimálbér 525.66 euró, bruttó minimálbér: 646 euró.
Magyar minimálbér 2022-ben: Nettó minimálbér 332,50 euró, bruttó minimálbér: 500 euró
Ez csak most igaz, mert holnap még kevesebb lesz.
ómió
De azért délelőtt még ugyanúgy vásárolhattam vele. Sőt! Azt mondják, még majd a jövő héten is!
dr. prédikátor
MOCSKOS FITYMASZ !!! ÖTSZÁZIG MEG SE ÁLLTOK!!! ROHADJATOK MEG!!!
verőce21
@lusta: (14:01) Nem úgy van...! Holnap már több lesz, mert száguldani fog fölfelé a tőzsde..., úgy erősödik vissza a forint...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.