Orbánt is megemlíti.

Donald Tusk: „Putyin szövetségesek és hasznos idióták széles hálózatát építette ki Európában és Amerikában”Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Donald Tusk, az Európai Tanács volt elnöke és az Európai Néppárt jelenlegi elnöke nem kíméli az oroszbarát hatalmakat, köztük Orbán Viktort sem, akit nem először támad meg nyíltan. A hvg.hu idézi Tusk tweetjét:

Putyin szövetségesek és hasznos idióták széles hálózatát építette ki Európában és Amerikában. Akár tudatosan, akár nem, akár önzetlenül vagy pénzért, de támogatják a tetteit, az elképzeléseit. Trump, Le Pen, Orbán, Salvini, Schröder... A Nyugatnak »deputyinizációra« van szüksége.

Tusk egyébként korábban már többször is véleményezte az Oroszország elleni szankciókat. Például, a háború kitörése után egy nappal azt írta, Magyarországnak szégyellnie kellene magát, amiért megvétózta a határozott döntéseket az Európai Tanácsban február 25-én.

Később, amikor a magyar külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarországon nem haladhat át halált okozó fegyver Ukrajnába, Tusk azt írta: Orbánnak és Szijjártónak a Gazprom igazgatótanácsában lenne a helye. 

Orbán egyik legnagyobb kritikusa, Tusk egyébként hamarosan Budapestre jön: Márki-Zay szerint március 15-én érkezik.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Orbán Viktor/Facebook

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Nyírfa: 07:30 Ez általános, vagy kivételes eset??)))))))))))
Nyírfa
@kereső: 08,45

@namihami: felhívta a figyelmemet a lényeglátásomra! És úgy ítéltem meg, hogy igaza van! :)))))
lemon tree
"Putin has built a wide network of allies and useful idiots, in Europe and in America. Whether consciously or not, selflessly or for money, they support his actions and ideas. Trump, le Pen, Orbán, Salvini, Schroeder… The West needs deputinization." - Donald Tusk
namihami
@Nyírfa: 07.30: Igazad van, ezt benéztem! A komment human-nak szólt volna 21.41:-re.
ómió
Csak nem Brüsszelből válogatott és Tusk efftársat kihagyta?
Nyírfa
@namihami: 12.33

Ennél jobban ki sem jöhetett volna! :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.