Hadházy a Klasszis klub vendégeként a korrupcióról, Orbán és Putyin viszonyáról és arról is beszélt, hogy régen el lehetett volna kezdeni az orosz olajtól és gáztól való függetlenedést, de az elmúlt évtizedben ehelyett csak egyre nagyobb lett a függőség.

"Orbán Viktort megzsarolták vagy szerelembe esett Putyinnal" – Hadházy Ákos szerint nincs más lehetőség

Ez minden, csak nem stratégiai nyugalom. A leggyalázatosabb az, hogy a kormány által létrehozott és irányított propagandagépezet felmondja az orosz üzeneteket, lényegében az ukránokat megtéve a felelősnek.

- mondta el Orbán háborúkezelésével kapcsolatban. 

A politikus szerint ennek a politikai mellett gazdasági következményei is lesznek, hiszem a forint árfolyama is nagyban függ attól, hogy mit látnak, hova akarunk tartozni.

Márpedig szerinte Orbán Viktornál nem egyértelmű, hogy a Nyugathoz, vagy Oroszországhoz, ezt mutatja az éppen a beszélgetés előtt érkezett hír is, miszerint a miniszterelnök leszögezte, az orosz olaj és gáz importjára vonatkozó szankciókat nem fogja támogatni.

Hadházy arról is beszélt, hogy régen el lehetett volna kezdeni az orosz olajtól és gáztól való függetlenedést, de az elmúlt évtizedben ehelyett csak egyre nagyobb lett a függőség.

2008-ban Orbán is még erről beszélt, én se tudnám nála szebben elmondani. Remélem, hogy egyszer kiderítik a történészek, hogy mi történt ezután. Volt egy kiutazása, és akkor vagy szerelembe esett Putyinnal, vagy megvették vagy megzsarolták.

- fejtette ki a Klasszis klub vendégeként.

A független képviselő abban nem hisz, hogy a miniszterelnök ideológiai alapon támogatná Putyint, hiszen ugyanannyira meggyőző volt liberálisként, liberális konzervatívként, ahogy most illiberális autokrataként.

Hadházy szerint a hatalomgyakorlás módszereit egyfajta franchise-ként vette át Orbán Viktor Putyintól.

Az orosz elnök az olajpénzeket használta arra, hogy oligarcháival felvásároltassa a független sajtót, a magyar miniszterelnök pedig az ellopott EU-s pénzeket forgatta vissza erre a célra.

A választásokkal kapcsolatos további részletekről, illetve a tervezett korrupciós ügyekről a cikkben lehet bővebben olvasni. 

Forrás: mfor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
vagy szerelembe esett Putyinnal, vagy megvették vagy megzsarolták?? nem zárják ki egymást
"nem hisz, hogy a miniszterelnök ideológiai alapon támogatná Putyint, hiszen ugyanannyira meggyőző volt liberálisként, liberális konzervatívként, ahogy most illiberális autokrataként" ebben téved:
egyfelől túl szűken értelemezi az ideológiát,
másfelől; kimaradtak a komcsi gyökerek
ráadásul Orbán soha sem volt meggyőző! Mindig mindenki azt akarta hinni róla! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@verőce21: Te nagyon beteg vagy baszki, fordulj orvoshoz.
Aki Én
@verőce21: Valóban idióta vagy, minden túlzás nélkül.
Hazai viszonylatban is a kisebbség áll mellette, világviszonylatban pedig ennél is rosszabb a helyzet.
Te meg hazudozz magadnak is :)
Klubtag
A hirdetett elvek többszöri elárulása az nem reálpolitika, hanem jellemhiba. Ha meg még avval párosul, hogy a hirdetett elv rendre nem egyezik meg azzal, amit az ember tesz, az meg hazudozás a nap minden szakában...
ómió
Hogyne volna más lehetőség! A legevidensebb, hogy Hullaházy efftárs megzakkant!
surdilloFUJT
@ómió: Mikor húzol vissza a nagy Romániába,te genetikai korcs???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.