Soros György legújabb publicisztikájában fejtette ki, hogy szerinte Oroszország elveszítheti a háborút, de el is pusztulhat a civilizációnk. Többek között még arról is írt, hogy úgy gondolja Vlagyimir Putyin megőrült – írja az Index.hu.

Soros György szerint "Putyin szó szerint megőrült"
Fotó: RTLKlub

A saját alapítványa által is finanszírozott Project Syndicate oldalon pénteken azt írta:

Ukrajna orosz lerohanása a harmadik világháború kezdete volt, ami elpusztíthatja a civilizációnkat

Az üzletember szerint Putyin a hetvenhez közeledve szeretne nyomot hagyni az orosz történelemben, de téves az elképzelése Oroszországnak a világban betöltött szerepéről, és úgy gondolja, hogy az orosz embereknek egy cárra van szükségük, akit vakon követhetnek.

Ez az elképzelés egy demokratikus társadalom ellentéte, és eltorzítja az orosz „lelket”, ami a szentimentalitásig érzelmes

– fejtette ki Soros.

Ahelyett, hogy magát hibáztatná, Putyin, úgy tűnik, szó szerint megőrült

– vélekedett az üzletember, aki úgy látja, az orosz elnök minden gátlás nélkül cselekszik, és meg akarja büntetni Ukrajnát azért, mert ellenálltak neki.

Bármi lesz is a háború kimenetele, Putyin már így is csodát tett az európai egység kialakítása terén

– vélekedett Soros György, aki azzal zárta sorait, hogy csak reménykedni lehet abban, hogy Putyint és Hszi Csin-pinget eltávolítják a hatalomból, mielőtt elpusztítják a civilizációnkat.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: RTL Klub

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Putyin, úgy tűnik, szó szerint megőrült"

Leghűbb követője Ocsmány Vigyor...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Putyin, úgy tűnik, szó szerint megőrült"

Leghűbb követője Ocsmány Vigyor...
Béla333
Orbán nem ma lett Putyin pincsi kutyája. Már vagy 10 éve árulta el a hazáját és dobta oda az oroszoknak.
Ezt nem lehet megbocsájtani és nem lehet elfelejteni!
Mocskos hazaárulók!
Szevasztok
Na mivan ? Most ép az oroszok munkálkodnak a nyílt társadalom bevezetésén ez sem tetszik ?? Schwarz Gyuri .
namihami
Volt már a Sorosnak tévedése élete és tevékenysége során--miként azt akár egy, mára miniszterelnökké avanzsáló fizetettjén is tapasztalhatjuk--, de most pontosan írta le a helyzetet!
ómió
Nem baj, Gyuri gazdi! Majd te lefölözöd a hasznát!
Németh István
Ez a barom állat soros georges meg teljesen meghibbant! Igaz soha nem volt normális ezért is csinált buzi gyereket, aki lehet, hogy őt magát - a gyurkát - is seggbe kúrja! Ezt a meghibbant őrültet amikor Putyinék kitiltotték az országból akkor kellet volna kinyírni!
Persze a politika nem egy személyen múlik, de annak a szervezetnek a képviselőjeként megszűnt volna létezni - ez önmagában egy megkönnyebbülés lett volna! A fagyi olybá tűnik visszanyal!
magyar1
@Béla333: Ki adta el a stratégiai gáz- és villany hálózatot a franciáknak? Na az már hazaárulás.
Béla333
@magyar1: 07.45
Az bűn, de amit Orbánék csináltak, az meg hazaárulás!
magyar1
@Béla333: Mi a f@szt csináltak Orbánék, mentik a magyarok életét és országát ahogy tudják és egyébként nekünk mi bajunk volt vagy lenne Putyinnal?
Béla333
@magyar1: 07.53
Magyarország energia függősége az oroszoktól az Unióban a legnagyobb. Gáz, olaj, atom, bármi!
Kémbank.
Letelepedési kötvényekkel beengedettek ügye!
A teljes külpolitikánkat úgy alakították, hogy az Uniót gáncsolták és az oroszoknak, kínaiaknak benyaltak! Nem ez az ország érdeke!
Eddig kellett volna úgy politizálni, ami az országnak jó, most meg hogy kitört a háború nevén kell nevezni az agresszort, nem sumákolni!
magyar1
@Béla333: Nekünk az érdekünk, sőt az uniónak is az lenne, hogy a gáz, olaj, atom bármi függőségű országgal jó viszonyt ápoljunk. Az unio vezetői meg lepaktálhattak az amerikai megbízóikkal pedig sosem fogják Putyint ill. Oroszországot igába hajtani.
Miért nem lehetne béke a Földön?
Béla333
@magyar1: 08.09
A jó viszony kialakítása 2 ország között csak akkor lehet, ha az mindkét félnek az előnyére válik és nem kell az egyiknek sem az elveivel megalkudni. Nem kell dörgölődzni senkihez, hiszen ezt tettük vagy 50 éven át és az jó volt nekünk? Nem!
Most is sok elvakult Ukrajnát okolja a háborúért, mert önálló véleményük van valamiről! Ebbe a hülyeségbe emberek ezrei halnak bele.
Putyin politikája nagyban ugyanolyan mint Orbán politikája nálunk. Ezzel a politikával csúszunk le a béka segge alá, a helyett hogy egyre jobb lenne az országnak.
Pipás
Tisztelt Gyuri bácsi! Helyes a meglátása. Csak azt tudnám, hogy miért nem szerette magát Kádár és azt, hogy miért nem szereti magát orbán sem! :)))
magyar1
@Béla333: De 40-50 év alatt mi bajod volt az oroszokkal? Kimentek, pedig itt nem csináltak semmi rosszat amíg itt voltak, én nem is igen láttam őket. Egy-két benősült ide. De azóta sem csináltak semmit, adták a gázt,kőolajat mi fizettünk érte és ennyi. De az uniónak sem ártottt.
mintha ilyen nem is létezne:
propeller.hu/nagyvilag/3780830-hogyan-hallgatott-evekig-nyugati-sajto-donbaszi-haborurol-az?all#c3293079

meg a zukrán kormány:
sun9-2.userapi.com/impg/5n_om5GxUN9jfB_SPyVvYr6IwcH76n9btnOo9w/HkhskhY3V0M.jpg?size=605x402&quality=95&sign=c46001c5359bd80d5b296a52aa8104be&type=album:
Akkor ezt is vedd figyelembe! Baz+!
Ezt itt találtam régebben.
Béla333
@magyar1: 11.17
"De 40-50 év alatt mi bajod volt az oroszokkal?"
Miért? Neked 1956 nem fáj? És 1968? És egyáltalán! Téged nem zavar, ha egy idegen ország megszálló csapatai vannak az országban?
Már bocs, de milyen kifacsart gondolkodás ez?
Eladott Ország
Putyin fején az ukránok lábnyoma. Orbánról is kell egy ilyen. Piros-fehér-zöld színekkel, április 3-án este.
uploads.disquscdn.com/images/74a3757af36a720374aa064798975351f21aa3865515972f6c0140a805957967.jpg?w=800&h=622
Németh István
@magyar1: mert szemét hatalmi vágyakat akarnak érvényesíteni ÉS!!! pont azok akiknek már amúgy is annyijuk van, hogy aljasságból embereket, nemzeteteket tesznek tönkre >> mert azt hiszik megtehetik! nem tehetikmeg , de mert meg tudják tenni hát megteszik >>a soros györgy által képviselt bankoligarchia, az ukrán maffia amelyik a Pentagonba is be van épülve, így az usa vezérkara is, aztán a nagyon korrupt Eu (német-francia skandináv; balti; vonal) vezetés mert energia hiánya van!!! és gazdaságilag is padlón vannak, de ezt titkolják! ezért verték fel az Eu árfolyamán a tőzsdén! stb. ÉS értékelték le a lengyel és a magyar valutát! MEGLESZ ENNEK A BÖJTJE MEGLÁTJÁTOK!!! nem nekünk >> NEKIK!!!
magyar1
@Béla333: Olyan mezőgazdasági felvevő piaca sosem lesz Mo-nak mint akkor az oroszok voltak. Sok-sok embert megkérdezhetsz, még Orbánt is, mit zavartak az itt lakó orosz katonák, ki se jöhettek a laktanyájukból. A nép normális életet élt, igaz nyugatra 3 évente mehettünk de elég is volt, Jugoszláv tengerpart is van olyan szép mint Thaiföld vagy más. A nyugdíjadat nem kellett kéregetni ha ott volt az idő automatikusa küldték a papírjaidat, a betegség nem azt jelentette, hogy fele fizetésed volt stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.