Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti ünnep előestéjén levélben köszöntötte a Kárpát-medencei illetve a külhoni magyar közösségeket; levelét világszerte számos március 15-ei ünnepségen felolvassák – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn.

Orbán Viktor levelet írt a határon túli magyaroknakFotó: Facebook/Orbán Viktor

"Legyen béke, szabadság és egyetértés! 174 évvel ezelőtt Jókai Mór ebben a három szóban foglalta össze, mit kíván a magyar nemzet. Mi, magyarok pedig azóta is ezekkel a szavakkal tudjuk leírni mindazt, amire vágyunk"

- kezdte írását a kormányfő.

Kifejtette: "békét akarunk a minket körülvevő szűkebb és tágabb világban, az önrendelkezés szabadságát saját életünk alakításához és egyetértést nemzeti ügyeinkben, hogy a velünk élő népekkel közösen biztos jövőt építhessünk magunknak a Kárpát-medencében".

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "1848 szellemi örököseiként ma együtt állunk ki és nyújtunk segítő kezet bajba jutott és a háború elől menedéket kereső kárpátaljai testvéreinknek. Együtt fejezzük ki szolidaritásunkat az ukrán néppel, és együtt vesszük védelmünkbe kultúránk, életformánk és az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit is" – folytatta.

"Számunkra az a természetes, hogy bezárjuk az ajtókat az otthonainkat felforgató ideológiák előtt, de szélesre tárjuk a kapukat, amikor a magyar nemzet segítségre szoruló tagjai vagy az életükért futó emberek kopogtatnak rajta"

- írta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a forradalom és szabadságharc napjainak fényében "tisztán látjuk, merre vezet ma a magyar nemzet közös útja. 1848 hőseihez igazodva mi is olyan világot akarunk, amelyben békében és biztonságban élve nemcsak szabadok, de szabad magyarok is lehetünk, ezért ahogy ők is tették, úgy nekünk is ellent kell állnunk minden olyan külső nyomásnak és belső megosztási kísérletnek, amely veszélybe sodorná, amit közösen építettünk".

"Engedjék meg, hogy a '48-as forradalom évfordulóján tisztelettel köszöntsem Önöket és megköszönjem azt a határokon átívelő összefogást, ami ismét bebizonyította, hogy egyetlen magyar sincs egyedül. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" -

zárta ünnepi levelét a miniszterelnök.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Legyen béke, szabadság és egyetértés. Nos, pont ez a három, ami nincs már 12 éve Magyarországon. Köszönhetően nektek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Legyen béke, szabadság és egyetértés. Nos, pont ez a három, ami nincs már 12 éve Magyarországon. Köszönhetően nektek.
VESZ-ÉSZ
Eddig mindenkivel (EU,Soros Brüsszel,NATO)harcolt a tébolyult Orbán,most,hogy harcolni kellene a kárpátaljaiakért kussol,mert most is gyáva a fővezérünk,csak sunnyog és össze-vissza hazudozik.
Nyírfa
Vajon tudja Orbán, hogy írt egy levelet, amelyben még Jókai is tollvégre került?
Úgy megkérdezném tőle, hogy ismeri-e Kárpáthy Zoltánt. Némi zavar után szűrné a fogai között a választ: Hát, nem is tudom, az EP-ből kéne?
Te kormány, ha még egyszer a szádra veszed Petőfi szellemi örökségét, akadjon el a szavad, mindörökre. Ámen.
Nessy
@simmering73: Hogy nem szakad rá a mennybolt! Pont miatta hiánycikk mindhárom kis hazánkban! Ilyen gyűlölet hullám, amit ő indított, és tart fenn már évek óta szisztematikusan, nem tudom mikor volt utoljára hazánkban!
Néro
Te ruszkibérenc ne vedd a szádra 48-at. Menjél Béééékemenetelni Világosra. Ott vannak a muszkák ott kell letenni a fegyvert.
Semmi közöd neked meg Fitymáidnak 48-hoz meg 56-hoz se.
Ez vagy te
uploads.disquscdn.com/images/b0903c960ee0695db17faf4c358cbb35538f8bb805823ec84b6e6a33e443a7de.jpg
ez meg a kitűződ március 15-re
uploads.disquscdn.com/images/651d6a0ae8b308991cb267398c23c3bcbc1bbdb963594ac27d59bf0d70c2cebe.jpg
orsos vendel
ez a kissebbsegi tud irni ??? mert meg olvasni sem tud !!!
Nyírfa
@bakcsubakka: 19.20.

Megdumáltuk!

@bakcsubakka: 19.28

Igen!
Csizmás Kond
Ez a határontúli magyaroknak szól...akinek nem inge ne vegye magára
Pipás
@Csizmás Kond: ...és minket magyarokat "nem" érint...
Istenakinincsen
Jobb lenne ha ez a kártevö már nem csinálna semmit.
drrotf
Az egyetértést a levélben nem nagyon magyarázta Orbán Viktor a levelében.Valószínű azért, mert neki a hatalom gyakorlásában nem egyetértésre van szüksége, hanem, az alá és fölérendeltségre, az uram-bátyám rendszer megteremtésére, és Mikszáth Kálmán Rokonok című művében leírt korrupciós rendszer felélesztésére. Ezek a feltételek nem a szabadsághoz mutatnak utat, hanem az egyszemélyi vezetéshez adnak jelentős segítséget, és amelyekért a 48-as ifjak soha nem áldozták az életüket!
drrotf
Még egy dolog jutott az eszembe.Hivatkozhat-e Orbán Viktor a 48-as hősökre, akik nem törődve az osztrákok óriási fölényével forradalmat és szabadságharcot robbantottak ki?'848-ban is voltak olyan politikusok, képviselők, akik fétették a nemzetet egy határozott lépéstől a forradalomtól, pl.Széchenyi , de Kossuth Lajos és Nyári Pál és Petőfi Sándor olyan elemi erővel léptek fel az országgyűlésben és az utcán,hogy eldöntötték a nemzet sorsát, kitört a forradalom.Ha Orbán ott lett volna, akkor is azt az álláspontot képviselte volna, hogy bennünket semmiféle kár ne érjen, vagy ő is megszavazta volna a forradalmi lépéseket, de azután ez ellen dolgozott volna?Elgondolkodtató kérdés ez, és szerintem ma mindenki tudja a választ, hogy ő a Széchenyi- féle állásponton lett volna, és soha nem tört volna ki a forradalom.Így nem is lenne holnap ezekre a 48-as ifjakra, hősökre hivatkoznia és emlékeznie!Ezért képmutató Orbán levele !
Nyírfa
@drrotf: Tetszenek a kérdések, akkor is, ha valószínűsíthetőek a válaszok.
csak úgy....
@Csizmás Kond: aztán van e inged román,- és kiknek a pénzéböl?
ómió
Emlékeztette őket, hogy kik a kitagadóik? Helyes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.