A tavaszi mezőgazdasági munkákhoz szükséges műtrágya elegendő mennyiségben rendelkezésre áll az országban – közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtöki közleménye szerint a tárcavezető.

Nagy István: hiába riogatja a gazdákat Bige László, biztosított a belföldi műtrágyaellátás

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Nagy István az ellátás helyzetéről a műtrágya-forgalmazókkal és importőrökkel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével is egyeztetett. Kiemelte, hogy jelenleg nem okoz közvetlen problémát Magyarországon az európai műtrágyagyártó kapacitások részleges leállása, "hiába riogatja a gazdákat Bige László baloldali oligarcha".

A közlemény szerint a miniszter hozzátette, a baloldali milliárdos kijelentéseivel ismét csak pánikot kelt és ezzel ismételten tovább akarja srófolni a műtrágya árát. A tárcavezető ezért felszólította Bige Lászlót arra, hogy "hagyja abba a riogatást és piactorzító önös érdektől vezérelt cselekedeteit".

A miniszter arra is kitért, hogy a gazdálkodók már elvégezték az idei első kalászos fejtrágyázást és a következő munkafázisokhoz is elegendő műtrágyakészlet van az országban. Ezért is kiemelkedő, hogy a legfontosabb ügyet Magyarország számára kedvező módon rendezték el az uniós állam- és kormányfők versailles-i csúcstalálkozóján – tette hozzá. Nem lesznek szankciók, amelyek kiterjednének az olaj és a gáz területére, ez pedig növeli a földgázra épülő műtrágyagyártó kapacitások mielőbbi újraindításának lehetőségét.

Nagy István leszögezte, a gazdálkodók érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos hazai műtrágyaellátás érdekében. A fő feladat megvédeni a magyar gazdákat és a magyar családokat a gazdasági, ellátásbeli problémáktól – hangsúlyozta a tárcavezető a közlemény szerint.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Riogatja az anyád picháját. Csak elmondja mi van nem hülye lózungokat pofázva mint te.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pági
Semmi gond. Majd Csányi ellát mindenkit trágyával!
jesz
Eddig minden rendben...és eső mikor lesz, tessen mondani? Mert baszhattyuk a műtrágyát, ha nincs H2O.
Néro
Riogatja az anyád picháját. Csak elmondja mi van nem hülye lózungokat pofázva mint te.
justhpeter
@Pági: "Majd Csányi ellát mindenkit trágyával!" Majd rászarik mindenre és mindenkire.
magyar1
Elég szégyen a kormányra, hogy egyedül csak Bige tud műtrágyát előállítani, nincs még egy ember aki ezt meg tudná tenni?
lusta
˝és ezzel ismételten tovább akarja srófolni a műtrágya árát˝
Hülye gyerek, akkor hozzál be olcsóbbat. Nincs??? Hogy mik vannak!
nezelodo
Az esőt, ami pedig nagyon kellene a műtrágya kiszórása után úgy biztosítja a miniszter, mint a téli hótakarót.
ómió
Bige efftárs újabb kartellára "kilőve"?
Eladott Ország
A mezőgazdasági miniszer egy agyatlan orbán seggnyaló barom, ha nem érti, hogy a műtrágya gyártáshoz gázfelhasználás is szükséges. Az ilyen totál hülyéket az OPNI-ban vagy a pszichiátrián kellene kezelni és nem minisztériumot vezetnie! Ez ilyen szellemi fogyatékosok miatt áll itt az ország!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.