Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtökön, néhány órával azután, hogy Bulgáriába érkezett Laura Codruta-Kövesy, az Európai Unió főügyésze, őrizetbe vették Bojko Boriszov korábbi bolgár miniszterelnököt. A volt miniszterelnöknél tartott házkutatás során a rendőrök találhattak egy kitüntetést, a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét is – írja a 444.hu.

Az unióspénz-mutyik miatt őrizetbe vett volt bolgár kormányfőnek magas rangú magyar állami kitüntetése is van  Orbán Viktor miniszterelnök (j) átadja a Magyar Érdemrend nagykereszt polgári tagozata kitüntetést Bojko Boriszov bolgár kormányfőnek az Országház Delegációs termében 2016. november 30-án. Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

A laudációban Orbán azt mondta:

nekünk, magyaroknak öröm és büszkeség, hogy Bojko Boriszov miniszterelnököt a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntetjük ki. Ez az elismerés egyszerre szól a bolgár–magyar ezeréves barátságról, és ez a kitüntetés szól egy rendkívüli politikai pályafutás előtti tisztelgésről is.

A kitüntetés pedig arról szól, hogy „a bolgárok, élükön a miniszterelnök úrral ma nemcsak Bulgáriáért állnak ki, és nem csupán a magyarok biztonságát erősítik ezzel, hanem egész Európát védelmezik. Bolgár barátainkat erre nem szerződések kötelezik, hanem történelmük és keresztény értékrendjük. Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dől el”.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Most elkésett a diplomáciai autó. Jobban kellett volna figyelni és főleg nem megállni minden piroslámpánál!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@KisTehen: A Time magazin év emberének mindig az adott év legvitatottabb vagy legünnepeltebb emberét szokta címlapra tenni. Vagy éppen aji leginkább befolyással volt a világ alakulására politikai, tudományos vagy egyéb közéleti területen.

Ezt ti valamiért mindig félreértitek.
RonaGyuri
úKabb ékes bizonyítéka annak, hogy a rómaiak bölcsek voltak: noscitur ex socio, qui non cognoscitur ex se
Namely
:D
hú, de szánalmasak a kommentelő majmok
Nézzük csak: minden évben adományoznak egy rakás kitüntetést minden idelátogató és valahol meglátogatott makinak. Namármost:
Ha valakit ennek utána lecsuknak, akkor az minősíti azt, aki azt évekkel ezelőtt adományozta. ???
:D
És hány kitüntetése volt még a nevezett személynek? :D ja, ennyire nem megy a bőgőmajom idiótáknak egy dinamikus rendszer :D
Megoldás mi lenne?
Ja, a szokásos, hogy mindent visszavenni tőle, és nem lehordani még a szentelt vizet is róla?

UI: azokról miért nincs fénykép, akik nem lettek lecsukva, és Orbán kezet fogott velük? :D (jajj, ez megint túl dinamikus lett) :D

Kellene egy itthoni béelem is, pl gyújtsuk fel a bolgár nagykövetséget és a bolgár éttermet is :D
Sámannus
No ettől a pohos úgy rá cuppan a putyin alfelére mint a pióca. le nem szedi senki sem onnan.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:15
Ez melyik legelés utáni látomásodban volt?
Figyelj oda mint legelsz,mert felzabáltatnak minden drogot veled.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.