Ahogyan Rákóczi számára, úgy számunkra is a haza szolgálata az örök küldetésünk – jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján, a II. Rákóczi Ferenc születésének 346. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Varga Judit a "baloldalt" szapulva emlékezett meg II. Rákóczi Ferencről
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Judit a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményének udvarán elmondott beszédében hangsúlyozta, emlékeznünk kell a fejedelem tetteire, amelyeket – mint ahogyan szállóigévé jelmondata tanúsítja – "Istennel a hazáért és a szabadságért" vívott.

"Együtt, a közösség erejével legyőzhetjük a veszedelmeket és megőrizhetjük Magyarország békéjét"

- fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, tudta ezt akkoriban Rákóczi és "tudjuk ezt mi is", ezért most nekünk meg kell óvni gyermekeinket, megőrizni Magyarország békéjét és megvédeni az elmúlt tizenkét év eredményét.

A miniszter kifejtette, a magyaroknak nemcsak saját magunkról tanít sokat a történelem, hanem arról is, hogy az élet kihívásaira itt, Közép-Európában milyen válaszokat kell adnunk. II. Rákóczi Ferenc életét, alakjának a magyar történelemre gyakorolt jelentőségét hangsúlyozva a miniszter elmondta, a magyarság megmaradásának bizonytalan idejében a fejedelem felismerte, nem engedhető meg a magyar akarat végleges elvesztése, nem hagyhatta a magyar szó feledésbe merülését, és azt is tudta, hogy a magyar nép békéjét erővel és egységgel lehet kivívni.

Rákóczi példájából is megtanultuk, nem magától értetődő a magyar nemzet egysége és szabadsága, a magyar hon békéje: egy olyan térségben élünk Közép-Európában, ahol magunknak kellett mindig kivívnunk szabadságunkat és a békénket

- emlékeztetett Varga Judit, megjegyezve, ez a tapasztalat örökre a magyarok emlékezetébe vésődött és alkotmányos önazonosságunk részévé vált.

Közölte, őseink az ország szabadságának, békéjének és biztonságának megőrzését hagyták küldetésként örökül a jövő magyarjai számára, nekünk, a 21. század magyarjainak pedig fel kell nőnünk ehhez a feladathoz.

"Nem engedhetjük, hogy felelőtlen nyilatkozatok háborúba sodorják az országot, hiszen a könnyelmű szavak és a rutin nélküli cselekvés veszélyt jelentenek a magyarság számára" – hangoztatta az igazságügyi miniszter, hozzátéve, aki nem a biztonságot és a békét helyezi előtérbe, "az nem a magyar nemzet érdekét szolgálja".

Szavai szerint aki fegyvereket akar küldeni a háborúba, annak csak a saját politikai haszonszerzése számít, a magyar katonákat idegen háborúba küldők pedig biztosan nem a saját hazájukat szeretik és annak biztonságát tartják a legfontosabbnak.

"Ezek nagyravágyó politikai kalandor dolgok és talán külföldről irányított cselekedetek" – vélekedett.

Rögzítette, Magyarország nem "főnyereménye" szeretne lenni a nemzetközi közösségnek és Brüsszelnek, mi "egyenrangú tárgyalópartnerek szeretnénk lenni és azok is vagyunk", nemzeti érdekeink pedig tiszteletet parancsolnak mások szemében is.

Hangsúlyozta, a magyarok ragaszkodnak gyermekeik védelméhez, hiszen ők fennmaradásuk zálogai egy olyan korban, "ahol a liberális progresszió fontosabbnak tartja bizonyos szexuális lobbiérdekeket, mint a gyermekek védelmét".

Varga Judit a jövő vasárnap tartandó országgyűlési választásokra kitérve azt mondta, el kell menni szavazni április 3-án és négy határozott nemmel kell megvédeni gyermekeinket is.

"Arról döntünk, előre menjünk vagy hátra, előre a szabadságba, vagy hátra az önfeladásba" – emelte ki a választás tétjét a miniszter. Varga Judit felhívta a figyelmet, 2010 óta a kormány mindent megtett azért, hogy "a magyar név megint szép legyen és méltó régi nagy híréhez", a baloldal viszont – szándékosan vagy tudatlanul – mindent megtesz, hogy veszélybe sodorja az elmúlt tizenkét év közös munkájának eredményeit.

Ez a baloldal tette tönkre az országot kormányzásuk idején is és hozta a magyar emberekre a pénzügyi válságot, a drákói megszorításokat és hívta ide segítségül IMF-et és ugyanez térne vissza, hogy eltörölje a munka és a család becsületet, megszüntesse a rezsicsökkentést, elzárja a gázcsapokat és felemelje az energiaárakat

- sorolta Varga Judit, hozzátéve, nem szabad, hogy ez a múlt visszatérjen Magyarországra.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feró25
Szerencsétlen idióta ezeknek 12 év kormányzás után még mindig csak erre telik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feró25
Szerencsétlen idióta ezeknek 12 év kormányzás után még mindig csak erre telik.
Gazella
@Feró25: ezt az utasítást kapja a zsírhájtól.
kereső
Judit, hány magyar katona szolgált és szolgál háborús körülmények között? Mali, Ciprus, Koszovó-
Egyébként nem kellene hazudozni- sem a Nato, sem az Eu, sem a magyar ellenzék nem akar magyar katonákat küldeni Ukrajnába. Attól, hogy ti százszor elmondjátok a hazugságot, még nem lesz igaz.
koszpeko
"megvédeni az elmúlt tizenkét év eredményét."
Mik ezek a nagy eredmények?
Nessy
Halkan kérdezem a nagyon kulturált, visszafogott kormánypárti megszólalókat, hogy van ezer éves történelmünknek olyan eseménye, amiről úgy tudnának megemlékezni, hogy nem szapulják a fél országot, akiknek más a véleménye, mint az önöké? Nem érzik, hogy ez milyen primitív, tisztességtelen dolog,amit tesznek ?
kereső
@koszpeko: Az eredmények ott vannak az Eu "oligarcha" jelentésében. Név szerint.
CsipkeRózsa
Hosszú! Ki írhatott össze ennyi minden, nem a korra jellemző, szöveget?
csak úgy....
persze völnerröl egy curva szót sem..., a múltban mosakszik a nemzetes asszony!
remélem gyüjött annyi milliárdot ,hogy a hazúg fidesz után is él majd boldogan,míg meg nem hal...
driv3r
Még nem ütöttem meg nőt, de van két nő akikiket megütnáék. és utána nem éreznék semmit.
Az egyiket Varga Juditnak hívják a a másiket Novák óKatalinnka - ez nem bvéletlen!.
driv3r
www.youtube.com/watch?v=HY1_L8PHNg8

Van egy javaslatom. Nézzük meg mire Megyünk, ha szarameberként. vGYOK.
driv3r
Okosabb vagyok, mint egy ötödikes fideszes?
csak úgy....
@driv3r: még a másodikosnál is! -persze nem tudom elképzelni,hogy egy ötödikes fogná magát és önszántából fideszes lenne..
Béla333
A dekázó hálás a maffiának, hogy a jelek szerint elhallgattatták az Ördög ügyvédjét és így nem kerülnek elő hogy melyik lányt szereti. Ezért aztán bármit, bármekkora baromságot megtesz a maffia felkérésére.
Bár amennyi esze van, lehet, hogy magától is képes lemenni kutyába!
Ditrich
Pár gondolat II. Rákóczi Ferencről! Nagyon boldog és nagyon gazdag ember lehetett volna ha nem vállalja el a magyar szabadságharc vezetését! És mégis vállalta! Mit veszített? A személyes boldogságát a szerelmét a vagyonát , az otthonát! És mit nyert? A magyar nemzet örökös tiszteletét! A nagyságos fejedelem nevét tanítják majd az iskolákban míg Magyarország létezni fog! Ostobaság a NER mostani ,,uraihoz,, hasonlítani bármilyen tekintetben is!
Néro
Én nem tudom ezek miből vannak. ezek a Fityma miniszterek meg egyebek összeszáradt takonyból ?
csak úgy....
@Ditrich: négy féle ember létezik a világon,-persze a rákóczi korszakot nem lehet összehasonlítani a jobbágyoktól származó mostani föurakkal!
ómió
Nafene! Rákóczink se volt "haladó baloldali"?
nyuggerpasi
Aztán mióta a haza szolgálata a KÖZPÉNZ ellopása, az igazságügyi minisztérium korrupciója,a miniszter CSOK igénylése, a bűnözőkkel teli frakció elnökválasztása,a trafikok,a termőföld és egyéb javak kizárólagos haveri osztogatása,a közmédia kisajátítása és még sok-sok gazemberség?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.